Vapapäivänä alaikäiset kalastavat ilmaiseksi useilla Metsähallituksen vapakalastuskohteilla!

Vapapäivää vietetään yleensä kesäloman ensimmäisenä lauantaina. Vuonna 2019 Vapapäivä on 8. kesäkuuta. Vapapäivään osallistuu vuosittain noin 1 000 nuorta kalastajaa ympäri Suomen.

Vapapäivänä Metsähallitus avaa 30 - 40 kalastuskohdetta lapsille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien ohjaajia kello 10-15. Muilla kohteilla lapset voivat kalastaa ilmaiseksi huoltajansa kanssa. Myös lapsen mukana tuleva huoltaja voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi Vapapäivän aikana. Kohteilla, joissa on paikalla ohjaajia, kalastuslupa on vain alaikäisillä.

Aloita kesälomasi kalastaen ja vie lapsesi kalaan ilmaiseksi! Tule Vapapäivä-kohteelle lauantaina 8.6.2019.

Vapapäivän kohteet 2018 (vuoden 2019 kohteet julkaistaan myöhemmin)

Vapapäivän opastetuilla kohteilla pääset kalastuksen makuun kokeneen kalastajan johdolla! Suomen Vapaa-ajankalastajien opas tarjoaa neuvoja ja vinkkejä ja auttaa alkuun kalastuksessa.

Opastetuilla kohteilla kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10-15. Paikan päällä ilmoittaudu huomioliivillä varustautuneelle oppaalle - saat häneltä rintamerkin, joka toimii kalastuslupanasi. Saaliskiintiö on 2 lohikalaa / nuori kalastaja. Huomaathan, että opastetuilla kohteilla kalastavat vain lapset ja nuoret.

Opastetuille kohteille ensiksi saapuneet saavat upean Vapapäivä-lahjan eli Kuusamon Uistimen vieheen. Kohteilla pidetään leikkimielinen kalastuskisa, jossa kolme painavimman kalapussin saanutta palkitaan paikan päällä läsnäolijoiden kesken kello 15.

Muut kohteet 2018

Vapapäivänä on opastettujen kohteiden lisäksi avoinna monia muita vapalupakohteita. Kohteilla kalastava lapsi/nuori saa kalastaa ilmaiseksi Vapapäivänä koko vuorokauden (24 h). Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö / lapsi tai nuori) voi kalastaa ilmaiseksi. Näillä kohteilla ei ole opasta eikä erillistä järjestettyä ohjelmaa.

Kohteille, joissa ei ole opasta, tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoita sähköpostitse vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstiviestillä 040 589 7559 nimesi, huoltajasi nimi sekä kohde, jossa kalastat. Samalla viestillä voi ilmoittaa useamman kalastajan nimen. Saaliskiintiö on 2 lohikalaa / nuori, 1 lohikala / huoltaja. Huomaa, että kohteen tulee löytyä tästä luettelosta. Muualla kalastetaan tavallisten lupien ja ehtojen mukaisesti myös Vapapäivänä.

Lisäksi mukaan kuuluvat Metsähallituksen laajemmat lupa-alueet Itä-Lappi (3410), Länsi-Lappi (2410), Pohjanmaa ja Kainuu (5411), Etelä-Suomi (7413) ja Merialueet (7412).

Vapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.

Vapapäivä-tapahtumat Fisuun.fi-sivustolla >

#VAPAPÄIVÄ

Vapapäivän tunnelmia voi seurata reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa. Jaa kuvasi ja terveisesi Facebookissa tai Instagramissa!

Facebook: Vapapäivä 2018 >
Instagram: Vapapaiva >