Vapapäivänä alaikäiset kalastavat ilmaiseksi Metsähallituksen vapakalastuskohteilla!

Vapapäivää vietetään yleensä kesäloman ensimmäisenä lauantaina. Vuonna 2018 Vapapäivä on 9. kesäkuuta. Vapapäivään osallistuu vuosittain noin 1 000 nuorta kalastajaa ympäri Suomen.

Vapapäivän opastetut kohteet, joilla kalastukseen voi tutustua yhdessä oppaan kanssa, ovat auki kello 10-15. Omatoimikohteilla voi Vapapäivänä kalastaa itsekseen koko vuorokauden, kunhan ilmoittautuu etukäteen.

Aloita kesälomasi kalastaen ja vie lapsesi kalaan ilmaiseksi! Tule Vapapäivä-kohteelle lauantaina 9.6.2018.

Opastetut kohteet 2018

Vapapäivän opastetuilla kohteilla pääset kalastuksen makuun oppaan johdolla! Opas tarjoaa neuvoja ja vinkkejä ja auttaa alkuun kalastuksessa.

Opastetuilla kohteilla kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10-15. Ilmoittaudu oranssilla Metsähallitus-liivillä varustautuneelle oppaalle - saat häneltä rintamerkin, joka toimii kalastuslupanasi. Saaliskiintiö on 2 lohikalaa / nuori.

Opastetuille kohteille ensiksi saapuneet saavat upean Vapapäivä-lahjan eli Kuusamon Uistimen vieheen. Opastetuilla kohteilla pidetään leikkimielinen kalastuskisa, jossa kolme painavimman kalapussin saanutta palkitaan paikan päällä läsnäolijoiden kesken kello 15.

Omatoimikohteet 2018

Vapapäivänä on opastettujen kohteiden lisäksi avoinna monia vapalupakohteita omatoimisille kalastajille. Omatoimikohteilla kalastava lapsi/nuori ja hänen mukanaan tuleva huoltaja (1 aikuinen / lapsi) saavat kalastaa ilmaiseksi Vapapäivänä koko vuorokauden (24 h).

Ilmoita sähköpostitse vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstiviestillä 040 589 7559 nimesi, kalastavan huoltajan nimi sekä kohde, jossa kalastatte. Samalla viestillä voi ilmoittaa useamman kalastajan nimen. Saaliskiintiö on 2 lohikalaa / nuori (huoltajalla 1 lohikala). Huomaa, että kohteen tulee löytyä tästä luettelosta. Muualla kalastuetaan tavallisten lupien ja ehtojen mukaisesti myös Vapapäivänä.

Vapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.

Vapapäivä-tapahtumat Fisuun.fi-sivustolla >

#VAPAPÄIVÄ

Vapapäivän tunnelmia voi seurata reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa. Jaa kuvasi ja terveisesi Facebookissa tai Instagramissa!

Facebook.com/vapapaiva >
Instagram.com/vapapaiva >