Vapapäivänä alaikäiset kalastavat ilmaiseksi useilla Metsähallituksen vapakalastuskohteilla!

Vapapäivää vietetään yleensä kesäloman ensimmäisenä lauantaina. Vuonna 2018 Vapapäivä on 9. kesäkuuta. Vapapäivään osallistuu vuosittain noin 1 000 nuorta kalastajaa ympäri Suomen.

Vapapäivän opastetut kohteet ovat auki kello 10-15. Omatoimikohteilla voi Vapapäivänä kalastaa itsekseen koko vuorokauden, kunhan ilmoittautuu etukäteen.

Aloita kesälomasi kalastaen ja vie lapsesi kalaan ilmaiseksi! Tule Vapapäivä-kohteelle lauantaina 9.6.2018.

Opastetut kohteet 2018

Vapapäivän opastetuilla kohteilla pääset kalastuksen makuun kokeneen kalastajan johdolla! Suomen Vapaa-ajankalastajien opas tarjoaa neuvoja ja vinkkejä ja auttaa alkuun kalastuksessa.

Opastetuilla kohteilla kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10-15. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Paikan päällä ilmoittaudu huomioliivillä varustautuneelle oppaalle - saat häneltä rintamerkin, joka toimii kalastuslupanasi. Saaliskiintiö on 2 lohikalaa / nuori kalastaja. Huomaathan, että opastetuilla kohteilla kalastavat vain lapset ja nuoret.

Opastetuille kohteille ensiksi saapuneet saavat upean Vapapäivä-lahjan eli Kuusamon Uistimen vieheen. Kohteilla pidetään leikkimielinen kalastuskisa, jossa kolme painavimman kalapussin saanutta palkitaan paikan päällä läsnäolijoiden kesken kello 15.

Omatoimikohteet 2018

Vapapäivänä on opastettujen kohteiden lisäksi avoinna monia vapalupakohteita omatoimisille kalastajille. Omatoimikohteilla kalastava lapsi/nuori saa kalastaa ilmaiseksi Vapapäivänä koko vuorokauden (24 h). Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö / lapsi tai nuori) voi kalastaa ilmaiseksi. Omatoimikohteilla ei ole opasta eikä erillistä järjestettyä ohjelmaa.

Omatoimikohteille tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoita sähköpostitse vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstiviestillä 040 589 7559 nimesi, huoltajasi nimi sekä kohde, jossa kalastat. Samalla viestillä voi ilmoittaa useamman kalastajan nimen. Saaliskiintiö on 2 lohikalaa / nuori, 1 lohikala / huoltaja. Huomaa, että kohteen tulee löytyä tästä luettelosta. Muualla kalastetaan tavallisten lupien ja ehtojen mukaisesti myös Vapapäivänä.

Lisäksi mukaan kuuluvat Metsähallituksen laajemmat lupa-alueet Itä-Lappi (3410), Länsi-Lappi (2410), Pohjanmaa ja Kainuu (5411), Etelä-Suomi (7413) ja Merialueet (7412).

Vapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.

Vapapäivä-tapahtumat Fisuun.fi-sivustolla >

#VAPAPÄIVÄ

Vapapäivän tunnelmia voi seurata reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa. Jaa kuvasi ja terveisesi Facebookissa tai Instagramissa!

Facebook: Vapapäivä 2018 >
Instagram: Vapapaiva >