Eräkummi on innokas ja vastuullinen eränkävijä, metsästäjä tai kalastaja, joka haluaa vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret rohkaistuvat ja oppivat liikkumaan luonnossa, oppivat kunnioittamaan ja tuntemaan luontoa sekä ymmärtävät kestävän kalastuksen ja metsästyksen periaatteet. Tämä onnistuu tarjoamalla lapsille ja nuorille mahdollisuus tavata kokenut eränkävijä, jonka johdolla tutustutaan aiheeseen toiminnallisten tehtävien avulla ulkona.

Eräkummeja löytyy ympäri Suomen ja uusia kummeja toivotaan mukaan toimintaan!

Haluaisitko sinä ryhtyä eräkummiksi? Olisiko seuranne valmis järjestämään eräleirin lähialueen lapsille? Tai liikuttaa lähikoulun lapsia ja nuoria luontoon erähenkisen teemapäivän muodossa? Oletko opettaja, joka mielellään kutsuisi eräkummin vieraaksi luokkaansa? Jos vastasit kyllä, niin ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot
www.erakummit.fi
erakummit(a)metsa.fi

Yhteyshenkilö: Madeleine Nyman, madeleine.nyman(a)metsa.fi, p. 040 573 1138

Nappaa kuva ja käytä somessa hashtagia #eräkummit!

 

Haluatko eräkummiksi?

Eräkummiksi voi ryhtyä kuka tahansa vastuullinen ja innokas eränkävijä, metsästäjä tai kalastaja, joka haluaa jakaa kokemuksiaan, tietojaan ja taitojaan lasten ja nuorten kanssa. Metsähallitus tarjoaa eräkummien käyttöön materiaaleja sekä tukee ja neuvoo toiminnan käynnistämisessä. Eräkummiksi voi ryhtyä yksittäinen erämies tai -nainen, mutta mukaan toivotaan erityisesti kokonaisia seuroja.

Ilmoittaudu mukaan Eräkummit-vapaaehtoistoimintaan!

Eräkummien eettiset periaatteet

  1. Eräkummi kunnioittaa luontoa.
  2. Eräkummi puhuu positiiviseen sävyyn kaikista luontoharrastuksista ja kaikista luontokappaleista.
  3. Eräkummi ei käytä kielteisiä termejä kuten ”roskakala” eikä lietso pelkoa tai vihaa yksittäistä lajia kohtaan.
  4. Eräkummi ei korosta saaliin kokoa tai ”mässäile” verisillä yksityiskohdilla erätarinoita kertoessaan.
  5. Eräkummi haluaa vaalia metsästystä ja kalastusta oleellisena osana suomalaista kulttuuriperintöä.
  6. Eräkummin tehtävä ei ole värvätä uusia metsästäjiä tai kalastajia, vaan kertoa omien kokemustensa kautta luontoon liittyvistä harrastuksista ja luoda myönteisyyttä eräharrastuksia kohtaan.
  7. Eräkummi edustaa kaikkia Suomen metsästyksen (ja kalastuksen) harrastajia! Eräkummi on neutraali ja perustaa puheensa faktoihin; korostaa vastuullisuutta, eettisiä käytänteitä ja hyvää metsästysmoraalia.
  8. Eräkummi huolehtii aina turvallisuudesta.