Kalastusluvat on jaettu kalastustavan mukaisesti: Vapaluvalla voit kalastaa uistimella, perholla, pilkkimällä tai onkimalla vapa-alueen ehdoista riipuen. Pyydysluvalla voit kalastaa muun muassa verkolla tai katiskalla. Ravustusluvalla voit ravustaa alueilla, jotka ilmoitetaan erikseen ennen kauden alkua.

Metsähallituksen kalastuspaikat ovat yleensä sellaisia, joissa ei voi vapakalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Ne ovat vaelluskalavesien virta- ja koskipaikkoja tai rauhoitettuja erityisalueita, joihin tarvitset erillisen vapaluvan. Myös pyydyskalastukseen, usean vavan kalastukseen tai ravustukseen valtion vesillä tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen erillisen luvan.

Lupa on aina sijoitus luontoon, sillä Metsähallitus käyttää lupatuotot kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Pinnalla

Metsähallituksen pyydysluvat vuodelle 2019 nyt myynnissä

Pyydyskalastajien kalastusluvat valtion vesille ovat nyt myynnissä. Luvan vuodelle 2019 voi hankkia soittamalla Eräluvat-puhelinpalveluun.

Kalastonhoitomaksuja myyty jo 100 000 eurolla

Ensi vuoden kalastonhoitomaksujen myynti aloitettiin tällä kertaa marraskuussa. Moni on halunnut hankkia kalastuskortin valmiiksi ensi vuoden kalastuskautta odottamaan. Lisäksi eettiset lahjat ovat nyt muodissa ehkä enemmän kuin koskaan.

Eräluvat-puhelinpalvelu poissa käytöstä 29.11. klo 7 alkaen

Eräluvat-puhelinpalvelu on väliaikaisesti poissa käytöstä torstaina 29. marraskuuta klo 7 alkaen. Käyttökatko päättyy viimeistään klo 11. Lupia voi hankkia Eräluvat-verkkokaupasta normaaliin tapaan.

Kalastuskortti on aineettomien lahjojen parhaimmistoa

Eettiset ja ekologiset joululahjat ovat jo vuosia olleet suosittuja. Yksi lahjaidea on kuitenkin vielä tuntematon: kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti.

Luontolahjat läheiselle, joululahjat jokaiselle

Listasin luonnonystäville neljä ilmaista tai edullista lahjavinkkiä, jotka saa helposti netistä. Näihin ekologisiin lahjoihin sisältyy aina hyvinvointia luonnosta: terveyttä, liikuntaa, ravintoa, yhdessäoloa ja mielenrauhaa samassa paketissa. Tulkoon joulu 2018!