Majavaluvalla saa metsästää kaksi majavaa majavanmetsästyskauden aikana eli 20. elokuuta–30. huhtikuuta. Majavaa saa metsästää suurella osalla Metsähallituksen metsästysalueita.

Majavaluvalla on mahdollista metsästää ilman kiintiötä myös kaikkia pienpetoja, piisamia, oravaa, villisikaa, sepelkyyhkyä sekä rauhoittamattomista linnuista korppia (poronhoitoalueella), varista, harakkaa, naakkaa, harmaalokkia ja merilokkia. Pienpetoja ovat kettu, supikoira, minkki, näätä, kärppä, hilleri ja mäyrä.

Jokainen metsästyslupa on sijoitus luontoon, sillä luvista saatu tulo käytetään riistanhoitoon.

Viimeistele sijoituksesi luontoon antamalla saalispalaute.

Tietoa ostamisesta

Majavaluvan hinta on 20 euroa kaudelta (20. elokuuta–30. huhtikuuta).

Majavalupien myynti metsästyskaudelle 2020–2021 alkaa 15. kesäkuuta 2020. Majavaluvan voi ostaa verkkokaupasta tai puhelinpalvelusta.

 

Voit varata lupia kirjautumalla verkkokauppaan.
Siirry verkkokauppaan >

 

 

Metsähallituksen metsästyslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on auki arkisin kello 9–16.


Ennen majavaluvan hankkimista tulee lukea lupaehdot sekä Metsähallituksen lupien hankinta- ja peruutusehdot

Poikkeustilanteen vuoksi verkkokaupassa voi ainoastaan varata lupia ennen elokuuta. Näin mahdollistetaan joustava reagointi mahdollisesti muuttuvaan koronatilanteeseen. Huomaathan, että verkkokaupassa lupia voi varata ainoastaan kirjautumalla ensin sisään. Varatut luvat maksetaan aikaisintaan 31. heinäkuuta, mutta kuitenkin ennen 15. elokuuta.

Puhelinmyynnistä tilatuilla luvilla laskun eräpäivä on 15. elokuuta, mihin mennessä maksamattomat luvat voi vielä perua joko soittamalla asiakaspalveluun 020 69 2424 tai sähköpostilla eraluvat(a)metsa.fi. Huomaathan, että maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Maksettujen lupien osalta noudatetaan normaaleja hankinta- ja peruutusehtoja.