Siirry pääsisältöön

Eräpassi-tehtäväkokonaisuus lapsille ja nuorille

Luonnossa liikkuminen ja luontotietous ovat tärkeitä aihealueita kasvatustyössä. Eräpassi on tähän suunnattu opetuskokonaisuus koululaisille, lukiolaisille, eräaiheisille kerhoille ja muille kiinnostuneille. Tehtävät vievät seikkailulle luontoon, haastavat tiedonhaku- ja tiimityöskentelytaitoja sekä liikuttavat leikkien ja pelien merkeissä.

Tehtäviä on neljälle eri ikäkaudelle: 1.–3.-luokkalaisille, 4.–6.-luokkalaisille, yläkoululaisille ja lukiolaisille. Eräpassi koostuu neljästä aihekokonaisuudesta, jotka ovat jokaisenoikeudet (ent. jokamiehenoikeudet), kalastus, luonnossa liikkuminen ja riistanhoito. 

Eräpassi suoritetaan tekemällä kolme tehtävää kustakin aihekokonaisuudesta ja merkitsemällä suoritukset Eräpassi-vihkoseen. Kaikki Eräpassin suorittaneet saavat tietysti diplomin!

Kerro meille, kun käytät Eräpassia!

Täytäthän tämän lomakkeen, kun käytät Eräpassia! Haluaisimme kuulla, missä tehtäviä on hyödynnetty, ja miten kokonaisuus on palvellut. Lomakkeen kautta voit antaa myös palautetta tehtävistä.

Eräpassilomake on toistaiseksi pois käytöstä. Voit kertoa Eräpassin käytöstä asiakaspalveluumme osoitteeseen eraluvat@metsa.fi.

 

Mille ikäluokalle tarkoitettua Eräpassia olet käyttänyt?