Kaunislampi 6567

Kolmen lammen kokonaisuus samalla luvalla. Pohjoisessa Keski-Suomessa Salamajärven kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva vapakalastuskohde, jossa pääset kalastamaan kirjolohta ja siikaa. Erityisesti alueeseen kuuluvalla Heikinlammella on runsaasti heittotilaa, jossa perheen pienimmätkin kalastajat voivat helposti harjoitella kalastuksen saloja. Pienen matkan päässä on tarjolla erilaista majoitus- ym. palvelua Koirasalmen kämppäkartanon yhteydessä.

Kaunislampi

Vapakalastus
Kaunis- ja Ahvenlampi: 1.1. – 31.12. Heikinlampi: 1.1. – 5.6 ja 8.6 klo 15:00 – 31.12. Kalastus Heikinlammella on tauolla 6. – 8.6. klo 15.00 lasten Vapapäivän vuoksi.
Pilkkiminen, Viehekalastus
Ahven, Hauki, Kirjolohi, Siika
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Mökki
Koirajärvien vapakalastusalue Salamajärven kansallispuistossa

Luvan ostaminen

Hinnat:

  • 12 € / 3 h
  • 18 € / vrk
  • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

 

Soita haluamasi lupatyypin numeroon:

 

Lupatyyppi Numero Hinta
3 tuntia 0600 55 1639 12,02 € + mpm
Vuorokausi 0600 55 1640 18,03 € + mpm
Alle 18-v 3 tuntia 0600 55 1642 6,01 € + mpm
Alle 18-v vuorokausi 0600 55 1643 9,01 € + mpm

 

Kalastusluvan voit tilata kännykällä automaattinumerosta. Soita haluamasi lupatyypin numeroon ja näppäile kalastusalueen numero neljällä numerolla.

Tarkemmat ohjeet >

 

Puhelu veloitetaan matkapuhelinlaskullasi.

Lue Metsähallituksen lupaehdot.

Mobiililuvissa matkapuhelinliittymäkohtainen käyttöraja on 200 euroa kuukaudessa sekä 2 ostosta/päivä/liittymä.

 

 

Koirasalmen luontotupa: Luonnollisesti M&M
Möttönen: A&P Taipale Oy

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Kaunis- ja Ahvenlampi: 1.1. – 31.12. Heikinlampi: 1.1. – 5.6 ja 8.6 klo 15:00 – 31.12. Kalastus Heikinlammella on tauolla 6. – 8.6. klo 15.00 lasten Vapapäivän vuoksi.
  • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
  • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Kaunislammen 6567 vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Pohjois-Savon ELY:n päätöksellä (2198/5710-2015) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
  • Kaikki keinotekoiset vieheet (uistin, perho, jigi, pilkki) sallittu. Myös luonnollisen syötin (mato, katkarapu, syöttitahna tms.) käyttö on sallittu.
  • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki ja avovesikaudella yhtä vapaa/siimaa joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m). Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty.
  • Harppuuna / sukelluskalastus on kielletty.
  • Veneen ja kelluntarenkaan käyttö on kielletty.
  • Huom ! Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki pitää olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Kalastonhoitomaksu velvoitetaan myös avovesikaudella heittokalastusvälinein kalastamisessa. Kalastonhoitomaksu on pakollinen vain 18-64-vuotiailla.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kirjolohella ei ole alamittaa

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat Kirjolohi

 

Saaliskiintiö ei koske siikaa.

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

Lisätiedot

Palvelut

Alue sijaitsee Salamajärven kansallispuistossa Koirajärven läheisyydessä. Alueella on pitkostettuja polkuverkostoja sekä nuotiopaikkoja laavuineen.

Majoitusta, ruokapalveluita ym. Koirasalmen luontotuvalta. Kts. lisää www.koirasalmi.fi

Alueella Ahvenlammen ja Kaunislammen vuokrakämpät.

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset touko-syyskuussa 2-3 viikon välein, talvikaudella 1-2 istutuskertaa. Talvikaudella istutukset Heikinlampeen ja Kaunislampeen.