Siirry pääsisältöön

Kaunislampi 6567

Pohjoisessa Keski-Suomessa sijaitsee Salamajärven kansallispuiston läheisyydessä Kaunislammen vapakalastuskohde, jossa pääsee kalastamaan kirjolohta ja siikaa. Yksi lupa oikeuttaa kalastamaan kolmella lammella: Kaunislammella, Ahvenlammella ja Heikinlammella. Runsaasti heittotilaa on erityisesti Heikinlammella, jossa perheen pienimmätkin kalastajat voivat helposti harjoitella kalastuksen saloja. Pienen matkan päässä, Koirasalmen kämppäkartanon yhteydessä on tarjolla erilaisia palveluja, muun muassa majoitusta.

Tälle vapalupa-alueelle on tarjolla Koirajärvi–Heikinlampi-yhdistelmälupa. Se on vuorokausilupa, joka oikeuttaa kalastamaan sekä Heikinlammella että lupa-alueella Koirajärvi 6566. Yhdistelmälupa ei oikeuta kalastamaan Kaunislammen lupa-alueen 6567 muissa vesissä. Tutustuthan lupa-alueen karttaan.

Kaunislampi

Vapakalastus
Kalenterivuosi. Huom. Kalastus kielletty Heikinlammella 8.-10.6 klo 15 Lasten vapapäivän vuoksi.
Onkiminen, Pilkkiminen, Heittokalastus
Ahven, Hauki, Kirjolohi, Siika
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Mökki
Koirajärvi-Heikinlampi-yhdistelmälupa, Koirajärvi 6566

Luvan ostaminen

Kaunislammen vapalupa-alueella luvan voimassaoloajaksi asiakas voi valita kolme tuntia, 24 tuntia tai seitsemän vuorokautta. Vapalupien hinnat ovat seuraavat:

Luvan voimassaoloaika Hinta
3 tuntia 12 €
24 tuntia 18 €, Koirajärvi–Heikinlampi-yhdistelmälupa 25 €
7 vuorokautta 90 €

Alle 18-vuotias saa vapaluvan puoleen hintaan.

Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen vapaluvalla samaan saaliskiintiöön, jolloin he eivät tarvitse omaa vapalupaa.

Perhe voi ostaa perheluvan, jonka hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa tai huoltajansa sekä avio- ja avoparit.

Mistä luvan voi hankkia

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla (verkkokauppa.eraluvat.fi).

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka palvelee arkisin kello 9–15.

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai credit-kortti. Näin otat sovelluksen käyttöön.

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luovuttua järjestelmän ylläpidosta.

 

 

Koirasalmen luontotupa: Luonnollisesti M&M
 

 

Lupaehdot

Alueen lupaehdot

Kalenterivuosi. Huom. Kalastus kielletty Heikinlammella 8.-10.6 klo 15 Lasten vapapäivän vuoksi.

Mihin lupa oikeuttaa

Kaikkeen kalastamiseen Kaunislammen vapalupa-alueella täytyy hankkia vapalupa:

Kaunislammella ja Ahvenlammella kalastamiseen vapalupa Kaunislampi 6567 ja

Heikinlammella kalastamiseen vapalupa Kaunislampi 6567 tai Koirajärvi–Heikinlampi-yhdistelmälupa.

Kaunislammen vapalupa-alueella 6567 eivät päde yleiskalastusoikeudet, joten siellä on kiellettyä kalastaa kalastonhoitomaksun viehekalastusoikeudella sekä onkia ja pilkkiä, ellei ole hankkinut vapalupaa. Päätöksen yleiskalastusoikeuksien rajoittamisesta on tehnyt Pohjois-Savon ELY-keskus.

Kaunislammen 6567 vapalupa oikeuttaa viehekalastukseen uistimella, perholla tai jigillä sekä onkimiseen ja pilkkimiseen.

Kalastusvälineet ja syötit

Avovesikaudella kalastaja saa käyttää yhtä (1) vapaa, jossa on yksi siima. Vavan on oltava kalastajan kädessä tai käden ulottuvilla, enintään kahden metrin päässä. Vapaa ei saa jättää yksin pyyntiin.

Jäältä kalastaessaan kalastaja saa käyttää enintään kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima. Näistä vavoista toinen saa olla niin kutsuttu ootto-onki (vapa, joka jätetään yksin pyyntiin). Jos 18–64-vuotias kalastaa jäältä aktiiviongella eli pilkkii ja hänellä on samaan aikaan pyynnissä ootto-onki, täytyy hänellä olla kalastonhoitomaksu maksettuna.

Kaunislammen vapalupa-alueella saa käyttää kaikenlaisia keinotekoisia vieheitä sekä luonnollisia syöttejä, kuten matoa, katkarapua ja syöttitahnaa.

Harppuuna- ja sukelluskalastus on kielletty.

Vesikulkuneuvot

Kalastuksessa on kiellettyä käyttää venettä tai kelluntarengasta.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kalastajan tulee noudattaa kalastusasetuksen mukaisia pyyntimittoja ja rauhoitusaikoja.

Saaliskiintiöt

Saaliskiintiön suuruus riippuu luvan voimassaoloajasta. Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään niin monta kalaa, kuin seuraavassa taulukossa lukee:

Luvan voimassaoloaika Enimmäissaalis
3 tuntia 1 kirjolohi
24 tuntia 3 kirjolohta, Koirajärvi–Heikinlampi-yhdistelmäluvalla* 3 taimenta tai kirjolohta
7 vuorokautta 2 kirjolohta vuorokaudessa

*Yhdistelmäluvan haltija saa ottaa Koirajärveltä ja Heikinlammelta saaliiksi yhteensä kolme (3) kirjolohta tai taimenta (ei kolmea taimenta tai kirjolohta molemmista vesistä).

Muiden kalalajien saalismääriä ei ole rajoitettu.

24 tunnin saaliskiintiötä ei voi kasvattaa hankkimalla useita lupia samalle 24 tunnin ajanjaksolle.

Lisätiedot

Alueen palvelut

Kaunislammen vapalupa-alue sijaitsee lähellä Koirajärveä ja Salamajärven kansallispuistoa. Alueella on nuotiopaikkoja, laavuja sekä pitkostettu polkuverkosto. Ahvenlammella ja Kaunislammella on vuokrakämpät.

Koirasalmen luontotupa tarjoaa muun muassa majoitusta ja ruokapalveluja. Luontotuvan palveluista voi lukea lisää osoitteesta www.koirasalmi.com.

Kalaveden hoito

Lampiin istutetaan pyyntikokoista kirjolohta touko-syyskuussa 2–3 viikon välein ja talvikaudella 1–2 kertaa. Talvikaudella kirjolohta istutetaan vain Heikinlampeen ja Kaunislampeen.