Kaunislampi 6567

Kolmen lammen kokonaisuus samalla luvalla. Pohjoisessa Keski-Suomessa Salamajärven kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva vapakalastuskohde, jossa pääset kalastamaan kirjolohta ja siikaa. Erityisesti alueeseen kuuluvalla Heikinlammella on runsaasti heittotilaa, jossa perheen pienimmätkin kalastajat voivat helposti harjoitella kalastuksen saloja. Pienen matkan päässä on tarjolla erilaista majoitus- ym. palvelua Koirasalmen kämppäkartanon yhteydessä.

Saatavilla uusi yhdistelmälupa

Alueelle on tarjolla uusi vuorokausilupa, Koirajärvi-Heikinlampi-yhdistelmälupa, jolla voi kalastaa sekä Heikinlammella että kohteessa Koirajärvi 6566. Yhdistelmälupa ei oikeuta kalastamaan kohteen Kaunislampi 6567 muissa vesissä. Tutustuthan lupa-alueen karttaan. 

Kaunislampi

Vapakalastus
1.1.–31.12. Huom.! Kalastus Kaunislammilla (Heikin-, Kaunis- ja Ahvenlampi) on kielletty 22.-23.8.2020 perhokalastuksen SM-karsintakilpailun vuoksi ja Heikinlammella 2.-5.9.2020 Lasten Vapapäivän vuoksi.
Pilkkiminen, Viehekalastus
Ahven, Hauki, Kirjolohi, Siika
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Mökki
Koirajärvi-Heikinlampi-yhdistelmälupa, Koirajärvi 6566

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 12 € / 3 h
 • 18 € / vrk
 • 90 € / vko (ei saatavilla mobiililupana)
 • Koirajärvi-Heikinlampi-yhdistelmälupa 25 € / vrk (ei saatavilla mobiililupana)

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15-vuotiaille on Eräluvat-verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen. Maksutonta lupaa koskevat samat lupaehdot kuin maksullista viikkolupaa.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on avoinna arkisin kello 9–16.

 

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luovuttua järjestelmän ylläpidosta.

 

 

Koirasalmen luontotupa: Luonnollisesti M&M
Möttönen: A&P Taipale Oy

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

1.1.–31.12. Huom.! Kalastus Kaunislammilla (Heikin-, Kaunis- ja Ahvenlampi) on kielletty 22.-23.8.2020 perhokalastuksen SM-karsintakilpailun vuoksi ja Heikinlammella 2.-5.9.2020 Lasten Vapapäivän vuoksi.
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
 • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Kaunislammen 6567 vapalupa. Heikinlammessa saa kalastaa myös Koirajärvi-Heikinlampi-yhdistelmäluvalla. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Pohjois-Savon ELY:n päätöksellä (2198/5710-2015) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
 • Kaikki keinotekoiset vieheet (uistin, perho, jigi, pilkki) on sallittu. Myös luonnollisen syötin (mato, katkarapu, syöttitahna tms.) käyttö on sallittu.
 • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki. Avovesikaudella saa käyttää yhtä vapaa/siimaa, joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m). Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty.
 • Harppuuna / sukelluskalastus on kielletty.
 • Veneen ja kelluntarenkaan käyttö on kielletty.
 • Huom ! Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki, pitää kalastonhoitomaksu olla maksettuna. Kalastonhoitomaksu velvoitetaan myös avovesikaudella heittokalastusvälinein kalastamisessa. Kalastonhoitomaksu on pakollinen vain 18-64-vuotiailla.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kirjolohella ei ole alamittaa.

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Koirajärvi-Heikinlampi-yhdistelmälupa (vuorokausilupa) *) 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat Kirjolohi

*) Koirajärveltä ja Heikinlammelta saa ottaa saaliiksi yhteensä kolme lohikalaa.

Saaliskiintiö ei koske siikaa.

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

Lisätiedot

Palvelut

Alue sijaitsee Salamajärven kansallispuistossa Koirajärven läheisyydessä. Alueella on pitkostettuja polkuverkostoja sekä nuotiopaikkoja laavuineen.

Majoitusta, ruokapalveluita ym. Koirasalmen luontotuvalta. Ks. lisää www.koirasalmi.fi

Alueella Ahvenlammen ja Kaunislammen vuokrakämpät.

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset touko-syyskuussa 2-3 viikon välein, talvikaudella 1-2 istutuskertaa. Talvikaudella istutukset Heikinlampeen ja Kaunislampeen.