Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Koko kauden jänis- ja vesilintuluvat myyntiin huomenna

15.06.2021

Keskiviikosta 16.6. alkaen voi hankkia vesilintu- ja jänislupia myös koko metsästyskaudeksi. Vuorokausiksi ja osakaudeksi hankittavat luvat tulivat myyntiin maanantaina.

Maanantaina alkaa vesilintu- ja jänislupien, pienpetolupien, majavalupien sekä koirankoulutuslupien myynti

11.06.2021

Maanantaista 14.6. alkaen voi hankkia vesilintu- ja jänislupia, pienpetolupia sekä majavalupia valtion metsästysmaille. Myös lintu- ja jäniskoirien koulutukseen rajatuiksi ajoiksi hankittavat luvat tulevat myyntiin. 

Etelä- ja Länsi-Lapin alueiden kanalintuluvat myyntiin torstaina

09.06.2021

Huomenna 10.6. metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. 

Erälupien maksuissa ongelmia - pankit korjaavat häiriöitä parhaillaan

09.06.2021

Erälupien maksuissa on ilmennyt ongelmia verkkokaupasta ja sovelluksella ostaessa. Maksuongelman osuessa omalle kohdalle, kannattaa esimerkiksi kanalintulupia hankkiessa varata lupia verkkokaupasta kirjautuneena Eräluvat-tilille, jolloin luvat voi maksaa myöhemmin. Varauksen voi tehdä korkeintaan 7 lupavuorokaudelle, sitä isomman määrän voi varata soittamalla palvelunumeroomme 020 69 2424 (ko 9-16).

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.