Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Guolleváriiddikšunmávssuid vuoitu lahkana 10 miljovnna – guolásteami bivnnutvuohta lea veháš unnon mannan jagis

10.09.2021

Gollan jagi guolleváriiddikšunmávssut leat lonistuvvon badjel 250 000 ja vuoitu lea čoggon sullii 9,5 miljovnna euro. Mávssut leat lonistuvvon njoazibut go mannán jagi, goas vuoitu manai juo borgemánu loahpas badjel 10 miljovnna euro. Goittotge mannan jagi hui bivnnuhin šaddan guolástanmokta lea joatkašuvvan ain buorebun go jagi 2019, goas guolleváriiddikšunmávssuid olles jagi vuoitu lei 8,9 miljovnna euro.

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat Etelä- ja Länsi-Lapin alueille tulevat myyntiin torstaina 2.9.

01.09.2021

Torstaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. Lupamyynti alkaa klo 9.00 Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424.

Itäisen Lapin kanalintulupien myynti alkaa keskiviikkona 1.9.

31.08.2021

Keskiviikkona metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Sallassa, Savukoskella, Pelkosenniemellä, Sodankylässä ja Kemijärvellä sijaitseville Metsähallituksen lupa-alueille. 

Ylä-Lapin kanalintuluvat myytiin nopeasti

31.08.2021

Tänään myyntiin tulleet Ylä-Lapin alueiden kanalintuluvat ostettiin joiltain alueilta sekunneissa loppuun. Eräluvat-verkkokaupan nopeasti tyhjentynyt lupakalenteri sai jotkut asiakkaat epäilemään palvelun toimivuutta tai omaa taitoa käyttää kauppaa. Verkkokaupassa ei kuitenkaan ole tänään ilmennyt häiriöitä, vaan luvat loppuivat kovasta suosiosta johtuen. Enimmillään verkkokaupassa oli aamulla yhtä aikaa yli 1700 asiakasta.

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.