Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Hyrynsalmella kaadettu uroskarhu jäi läntisen alueen viimeiseksi saaliiksi

28.08.2023

Läntisen poronhoitoalueen karhusaaliskiintiö tuli täyteen sunnuntaina 27.8. eli metsästys on päättynyt. Itäisellä poronhoitoalueella metsästys jatkuu: maanantaina 28.8. kiintiöstä oli jäljellä 28 karhua.

Karhunmetsästyslupien myynti alkaa torstaina 10. elokuuta

01.08.2023

Metsästäjät voivat alkaa hankkia karhunmetsästyslupia valtion alueille 10. elokuuta alkaen. Karhunmetsästys alkaa 20. elokuuta.

Stáhta guovlluin čuovvut dás ovddosguvlui Meahcceetikeahta

21.07.2023

Vuordit ahte meahcásteaddjit ja guolásteaddjit čuvvot dás ovddosguvlui ođđa Meahcceetikeahta Meahciráđđehusa guollečáziin ja meahcástanguovlluin. Meahcceetikeahtta deattuha sállaša, luonddu ja nuppiid meahcis johttiid gudnejahttima. Stáhta guovlluide háhket jahkásaččat sullii 200000 meahcástan- ja guolástanlobi.

Valtion alueilla noudatetaan jatkossa Eräetikettiä

21.07.2023

Metsästäjien ja kalastajien odotetaan jatkossa noudattavan uutta Eräetikettiä Metsähallituksen kalavesillä ja metsästysalueilla. Eräetiketti painottaa saaliin, luonnon ja toisten luonnossa liikkujien kunnioitusta. Valtion alueille hankitaan vuosittain noin 200000 metsästys- ja kalastuslupaa.

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.