Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Kuhmon karhulupa toimeenpanokieltoon – koirankoulutuslupia saatavilla

18.08.2022

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on asettanut myös Kuhmon karhuluvan toimeenpanokieltoon. Metsähallitukselta voi kuitenkin hankkia Kuhmon alueelle lupia karhua haukkuvan koiran koulutukseen. Samanlainen lupa on saatavilla myös Pohjois-Karjalaan.

Pohjois-Karjalaan saa nyt koulutuslupia karhua haukkuville koirille

17.08.2022

Metsästäjät voivat nyt hankkia lupia karhunmetsästyskoirien koulutukseen ja taipumuskokeisiin. Luvan voi hankkia Lieksaan, Ilomantsiin tai Nurmekseen. Varsinainen karhunmetsästys alueella ei päässe alkamaan lauantaina 20.8. sillä hallinto-oikeus on asettanut poikkeusluvat toimeenpanokieltoon.

Karhunmetsästys jäihin Pohjois-Karjalassa, Kuhmon päätös vielä tulematta

15.08.2022

Itä-Suomen hallinto-oikeus on asettanut karhulupapäätöksiä toimeenpanokieltoon. Metsähallituksen lupa-alueilla päätös koskee karhunmetsästystä Lieksassa, Nurmeksessa ja Ilomantsissa. Pohjois-Karjalan luvat on toistaiseksi otettu pois myynnistä. Kuhmossa vielä odotellaan oikeuden välipäätöstä

Karhulupien myynti alkaa

09.08.2022

Syksyn 2022 karhunmetsästyksen luvat tulevat myyntiin keskiviikkona 10.8. alkaen, kuten aiemmin on ilmoitettu. Metsästäjiä kehotetaan kuitenkin hankkimaan poronhoitoalueen ulkopuoliset luvat vasta juuri ennen metsästyksen alkua, sillä riistakeskuksen myöntämien poikkeuslupien valitusaika umpeutuu vasta 13.8.

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.