Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Oikeuskansleri: Metsähallituksen on tarkennettava lupakäytäntöään

25.11.2022

Metsähallituksen tulee arvioida uudelleen, miten sidosryhmälupia jatkossa myönnetään. Näin arvioi oikeuskansleri päätöksessään, joka koskee maksuttomista metsästysluvista eli niin sanotuista sidosryhmäluvista tehtyä kantelua.

Guolleváriiddikšunmávssu 2023 vuovdin álgá

18.11.2022

Boahtte jagi guolleváriiddikšunmáksu lea vuovdimassii Eräluvat-gávppis, -applikašuvnnas, -bálvalannummiris 020 69 2424, R-kioskkain ja luondduguovddážiin. Olles jagi guolleváriiddikšunmáksu máksá stáhtaráđi duorastaga dahkkon mearrádusain 47 euro.

Erävalvonta jalkautuu Kainuun kisa-alueelle

17.11.2022

Suomussalmen pienpetopyyntikilpailu on aiheuttanut ihmisissä huolta, jota on purettu sosiaalisen median keskusteluissa. Metsähallituksen erävalvonta ja muut valvontaviranomaiset aikovat kohdentaa valvontaa kilpailualueelle.

Karhunmetsästys ei ala Kuhmossa, vaikka hallinto-oikeus perui kiellon

12.10.2022

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut aiemman päätöksensä Kuhmon karhujahdin täytäntöönpanokiellosta. Karhunmetsästys voisi siis oikeuden puolesta alkaa. Luvansaaja on kuitenkin päättänyt, ettei karhunmetsästystä aloiteta.

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.