Siirry pääsisältöön

Erälupia ja elämyksiä

Valtion maat ja vedet ovat sinua varten. Metsähallituksen tehtävä on järjestää erämahdollisuuksia niillekin, joilla ei näitä mahdollisuuksia muuten olisi. Erähenkilöstömme suunnittelee metsästyksen, kalastuksen ja maastoliikenteen kestävästi, ja erätarkastajamme vastaavat valtion maiden valvonnasta. Kun hankit eräluvan, sijoitat luontoon, sillä tuloja käytetään luonnon hyväksi.

Eräluvat.fi-palvelusta saat kalastus-, metsästys- ja maastoliikenneluvat valtion maille. Voit myös maksaa valtion kalastonhoitomaksun.

Ajankohtaista

Lohikaloille aletaan rakentaa uusia lisääntymisalueita Salossa

11.09.2023

Metsähallitus aloittaa Latokartanonkosken kalastuskohteen kunnostustyöt tänään maanantaina. Kolmeen koskeen rakennetaan lisääntymis- ja pienpoikasalueita lohelle ja taimenelle. Operaatio maksaa 25 000 euroa, ja sen päärahoittajana toimii ELY-keskus. Yhteensä kalastuskohteiden virtavesiä kunnostetaan valtion alueilla tänä vuonna 186 000 eurolla.

Virrasta poimittua

Valvontaterveisiä Keski-Suomesta! 💬"Täällä ollaan valvottu alkuviikon ajan tehostetusti kanalinnun metsästystä. Metsästäjiä on ollut runsaasti liikkeellä ja moitittavaa ei juurikaan ole ollut! Myös lintuja näkynyt kohtuullisesti", erätarkastajat raportoivat. #eräluvat #erävalvonta #metsästys
15.9.2023 14:49
Facebook: Photos from Eräluvat's post
Wappumetso ja muita keväisiä perinne-eräruokia
Taitava eränkävijä löytää heräävästä luonnosta monenlaista syötäväksi laitettavaa, kirjoittaa erityisasiantuntija Pasi Kamula.
Kalasaalis alkoi taas kiinnostaa
Pitkään olemme puhuneet vain elämyksistä. Tuli kriisi, kala kallistui ja pian oli toinen ääni kellossa, kirjoittaa viestintäpäällikkö Aku Ahlholm.