Erälupia ja elämyksiä

Valtion maat ja vedet ovat sinua varten. Metsähallituksen erähenkilöstö suunnittelee metsästyksen, kalastuksen ja maastoliikenteen kestävästi. Kun hankit eräluvan, sijoitat luontoon, sillä tuloja käytetään luonnon hyväksi. Tehtävämme on järjestää erämahdollisuuksia niillekin, joilla sitä ei muuten olisi. Erätarkastajamme vastaavat valtion maiden valvonnasta.

Metsähallituksen eräpalveluväki

Ajankohtaista

Ruunaan kalastusjärjestelyihin muutoksia vaelluskalojen suojelemiseksi

11.12.2019

Vuodenvaihde tuo mukanaan muutoksia Ruunaan koskien kalastukseen. Kalastajien tulee olla jatkossa entistä tarkempia koukkujen ja saaliin suhteen, mutta syyskaudella pääsee edelleen kalaan.

Mátketelefonlobit jávket jahkemolsašumis

10.12.2019

Atnui stáđásmuvvan mátketelefonlobiid áigodat nohká 31.12.2019. Meahciráđđehusa áššehasain nuppástus guoská guolle- ja meahccebivdiid ja eará luonddus johttiid, geat leat sáhttán skáhppot lobi automáhtanummiriidda riŋgemiin. Nuppástusa sivvan lea, ahte telefonoperáhtor heaittiha mátketelefonlobiid bajásdoallama.

Kännykkäluvat poistuvat vuodenvaihteessa

10.12.2019

Perinteisten kännykkälupien aikakausi päättyy 31.12.2019. Metsähallituksen asiakkaista muutos koskee kalastajia, metsästäjiä ja muita luonnossa liikkujia, jotka ovat voineet hankkia lupia soittamalla kännykällä automaattinumeroihin. Muutos johtuu siitä, että puhelinoperaattori lakkauttaa perinteisten kännykkälupien ylläpidon.

Metsähallitus suosittelee kalastonhoitomaksua ympäristöystävällisenä joululahjana

09.12.2019

Kalastajan tulee maksaa kalastonhoitomaksu, mikäli on 18­­­­−­­­64-vuotias ja harjoittaa muunlaista kalastusta kuin onkimista, pilkkimistä tai silakan litkausta. Joulun lähestyessä Metsähallitus muistuttaa, että kalastonhoitomaksu ei tavaralahjan tapaan kuormita luontoa, vaan on sijoitus luonnon, ihmisen ja yhteiskunnan hyvinvointiin. Maksulla kerättyjä varoja käytetään mm. kalastusvesien ja kalakantojen hoitoon.

Virrasta poimittua

Eräluvat toivottaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää! 🇫🇮 . #suomi #itsenäisyyspäivä #suomenluonto
6.12.2019 10:40
MetsäpeuraLIFE-hankkeessa saavutettiin tärkeä välietappi, kun Seitsemisen totutustarhasta vapautettiin seitsemän metsäpeuraa alueen peurakannan tulevaisuutta turvaamaan. Kepeältä näyttää askel! Tarkemmat metsäpeurakuulumiset Eräluvat.fi:n uutisissa. . 📸: Milla Niemi, Metsähallitus . #metsäpeura #metsäpeuralife #seitseminen #seitsemisenkansallispuisto #metsähallitus #eräluvat #kotiinpaluu #kannanhoito #suojelu
5.12.2019 14:22
ERÄVIERAS: Ei se saalis, vaan se tunnelma
"Kaveri jatkaa jo matkaa. Itse suuntaan vielä Luostanjoen varteen, ihan vain fiilistelemään sitä reunusmetsää. Mieli lepää." Somemetsästäjä Lasse Pörsti kävi metsällä suosikkikohteellaan Hirvivaara-Rostuan alueella.
ERÄVIERAS: Halusin itse hankkia ruuan pöytään
Somemetsästäjä Riina Vauhkonen kirjoittaa vierasblogissa metsästäjänuransa alusta. "Eniten taisin kuitenkin oppia ihan itse, ja koira oli opettajana."