Siirry pääsisältöön

Erälupia ja elämyksiä

Valtion maat ja vedet ovat sinua varten. Metsähallituksen tehtävä on järjestää erämahdollisuuksia niillekin, joilla ei näitä mahdollisuuksia muuten olisi. Erähenkilöstömme suunnittelee metsästyksen, kalastuksen ja maastoliikenteen kestävästi, ja erätarkastajamme vastaavat valtion maiden valvonnasta. Kun hankit eräluvan, sijoitat luontoon, sillä tuloja käytetään luonnon hyväksi.

Eräluvat.fi-palvelusta saat kalastus-, metsästys- ja maastoliikenneluvat valtion maille. Voit myös maksaa valtion kalastonhoitomaksun.

Ajankohtaista

Etelä- ja Länsi-Lapin kanalintulupien myynti alkaa torstaina 8.6.

07.06.2023

Torstaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. Lupia voi ostaa ja varata kello 9.00 alkaen Eräluvat-verkkokaupassa sekä asiakaspalvelun kautta 020 69 2424 (arkisin klo 9-15).

Virrasta poimittua

Facebook: Myyntiviikko etenee! Huomenna vuorossa Sallan, Savukosken, Pelkosenniemen,...
Facebook: Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää #Vapapäivä-tapahtuman...
Facebook: Kanalintulupien myynti on alkanut tänään. Myynti alkaa alueittain porrastettuna.
...
Facebook: Kohta kalastetaan!🐟
Facebook: Kanalintulupien myyntiviikko alkaa maanantaina, kun myyntiin tulevat luvat Etelä-,...
Kanalinnustuksen vuorokausilupien myynti alkaa! 🦅Luvat tulevat myyntiin tuttuun tapaan alue kerrallaan 5.-9. kesäkuuta aamuisin kello 9. Myös aluekohtaiset kiintiöt on nyt julkaistu. ❓Miten valmistaudun luvan ostamiseen? ❓Mitkä asiat vaikuttavat myytävien lupien määrään? ❓Kuinka paljon lupia myydään? ❓Mille ajalle lupia myydään? ❓Kuinka moneksi päiväksi lupia voi varata tai ostaa? 🦅Katso vastaukset näihin sekä muihin...
1.6.2023 14:51
Wappumetso ja muita keväisiä perinne-eräruokia
Taitava eränkävijä löytää heräävästä luonnosta monenlaista syötäväksi laitettavaa, kirjoittaa erityisasiantuntija Pasi Kamula.
Kalasaalis alkoi taas kiinnostaa
Pitkään olemme puhuneet vain elämyksistä. Tuli kriisi, kala kallistui ja pian oli toinen ääni kellossa, kirjoittaa viestintäpäällikkö Aku Ahlholm.