Siirry pääsisältöön

Erälupia ja elämyksiä

Valtion maat ja vedet ovat sinua varten. Metsähallituksen tehtävä on järjestää erämahdollisuuksia niillekin, joilla ei näitä mahdollisuuksia muuten olisi. Erähenkilöstömme suunnittelee metsästyksen, kalastuksen ja maastoliikenteen kestävästi, ja erätarkastajamme vastaavat valtion maiden valvonnasta. Kun hankit eräluvan, sijoitat luontoon, sillä tuloja käytetään luonnon hyväksi.

Eräluvat.fi-palvelusta saat kalastus-, metsästys- ja maastoliikenneluvat valtion maille. Voit myös maksaa valtion kalastonhoitomaksun.

Ajankohtaista

Saimaannieriöistä saatiin geenipankkiin talteen 40 uutta perhettä

22.11.2023

Paikallisten kalastajien vihjeet auttavat äärimmäisen uhanalaisen saimaannieriän pelastamisessa. Vihjeiden ansiosta Metsähallituksen Pro Saimaannieriä -hankkeen järjestämässä emokalapyynnissä onnistuttiin pyydystämään 18 saimaannieriää uusilla alueilla Yövedeltä ja Luonterista. Emokalojen mädistä ja maidista pystyttiin perustamaan 40 perhettä Luonnonvarakeskuksen (Luke) emokalaparvissa kasvatettavaksi.

Kyselyt eivät enää riitä: Metsähallitus kaipaa 16–30-vuotiaita ja yli 60-vuotiaita luonnossa liikkujia Erä- ja luontoyhteisöön palvelujen kehittämiseen

07.11.2023

Metsähallitus käynnisti tammikuussa Erä- ja luontoyhteisön, jossa jäsenet pääsevät vaikuttamaan niin maastossa kuin digissä olevien palvelujen kehittämiseen. Yhteisössä käydään keskusteluja annetuista teemoista. Nyt yhteisöön toivotaan näkemyksiä erityisesti nuoremmilta ja vanhemmilta luonnossa liikkujilta sekä metsästäjiltä ja kalastajilta. Tavoite on saada yhteisöön 500 uutta jäsentä mukaan.

Virrasta poimittua

❓Miten kaikki kanalintuluvat voivat olla loppu myyntipäivän aamuna jo heti klo 9.00?

❓Miksei kanalintulupia arvota, jotta kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet saada lupia?
 ❓Miksi lupa-alueita ei pilkottaisi, niin lupia riittäisi useammille?

Kanalinnustus on suomalaisille eränkävijöille vuoden odotetuimpia tapahtumia. Vaikka syksy on jo pitkällä, palataan vielä hetkeksi muistelemaan lupien myyntiviikkoa ja kysymyksiä,...
28.11.2023 :35
Facebook: ❓Miten kaikki kanalintuluvat voivat olla loppu myyntipäivän aamuna jo heti klo 9.00?...
👀 Paljastamme kulissien takaa: Sidosryhmien ja kumppaneiden kanssa yhteistyössä laaditut Luonnonvarasuunnitelmat ovat toimintaohjelmia, jotka ohjaavat toimintaamme alueella koko suunnitelmakauden ajan!   🤭 Vaikka eihän tämä mikään jymypaljastus ollutkaan, nimittäin voimassaolevat luonnonvarasuunnitelmat ovat kaikille avoimesti luettavissa nettisivuillamme. 👉 Luonnonvarasuunnitelmissa määritellään myös muun muassa alueiden...
27.11.2023 :42
Facebook: Kanalintukausi lähestyy pikku hiljaa loppuaan. Syksy on edennyt linnustuksen osalta...
Kohti sujuvaa lupamyyntiä
Pitäisikö metsästysluvat arpoa tai metsästysalueita pilkkoa pienemmiksi? Metsästyksen johtava asiantuntija Ahti Putaala vastaa metsästäjien yleisiin kysymyksiin.
Wappumetso ja muita keväisiä perinne-eräruokia
Taitava eränkävijä löytää heräävästä luonnosta monenlaista syötäväksi laitettavaa, kirjoittaa erityisasiantuntija Pasi Kamula.