Erälupia ja elämyksiä

Valtion maat ja vedet ovat sinua varten. Metsähallituksen erähenkilöstö suunnittelee metsästyksen, kalastuksen ja maastoliikenteen kestävästi. Kun hankit eräluvan, sijoitat luontoon, sillä tuloja käytetään luonnon hyväksi. Tehtävämme on järjestää erämahdollisuuksia niillekin, joilla sitä ei muuten olisi. Erätarkastajamme vastaavat valtion maiden valvonnasta.

Metsähallituksen eräpalveluväki

Ajankohtaista

Eräluvat.fi-palvelun käytössä saattaa ilmetä ongelmia

25.06.2019

Päivitys klo 19: Ongelma korjattu. // Eräluvat.fi-sivustolla ja -verkkokaupassa on tällä hetkellä teknisiä ongelmia, jotka vaikuttavat osaan palvelun käyttäjistä.

Iijokeen istutettiin vastakuoriutuneita lohia ja taimenia

19.06.2019

Iijokeen ja sen sivujokiin on istutettu touko-kesäkuun vaihteessa 470 000 merilohen ja 200 000 meritaimenen vastakuoriutunutta poikasta. Istutukset ovat osa Suomen suurinta vaelluskalahanketta.

Suomen ja Venäjän yhteishankkeessa haetaan ratkaisua Oulangan taimenen ahdinkoon

18.06.2019

Metsähallituksen luotsaamassa PROTROUT-hankkeessa pureudutaan Oulangan taimenen ahdingon alkusyihin. Kolmevuotisen hankkeen tavoitteena on ennen kaikkea muuttaa Pääjärven alueen kalastuskulttuuria. Ratkaisua laittoman kalastuksen ongelmaan haetaan kalastusmatkailusta.

Kanalintulupien myynti Ylä-Lappiin alkaa perjantaina

13.06.2019

Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella sijaitseville pienriista-alueille voi ostaa kanalinnunmetsästyksen vuorokausilupia perjantaista 14. kesäkuuta alkaen.

Virrasta poimittua

Yhteisvalvonta jatkuu! Tällä kertaa erätarkastajamme Antti valvoo poliisin kanssa Saimaalla. Norppavesillä täytyy huomioida pyydysten turvallisuus norpille. Tarkastettu katiska osoittautui norppaturvalliseksi: sen nielu oli kuristettu niin, ettei norppa pysty levittämään sitä yli 15 sentin levyiseksi. *** Tällä viikolla Erälupien Insta-tilillä seurataan Metsähallituksen erätarkastajia. Seuraamalla #erävalvonta'a pääset...
25.6.2019 17:16
Erävalvonta on yhteistyötä
Metsästystä ja kalastusta eivät valvo ainoastaan Metsähallituksen erätarkastajat, vaan he myös tekevät yhteistyötä poliisin, rajavartioston, tullin sekä metsästyksen- ja kalastuksenvalvojien kanssa. Yhteisvalvonnan etuna on, että resurssit saadaan tehokkaasti käyttöön ja työturvallisuus paranee.
ERÄVIERAS: Kalastamassa hyvinvointia
Kalastuksen ja luonnossa liikkumisen hyvinvointivaikutuksia ei herkästi tule ajatelleeksi, mutta tutkimukset puhuvat huomattavien vaikutusten puolesta niin aktiiviharrastajalle kuin satunnaiselle kalastelijalle.