Livojoki 2599

Erämainen harjus- ja taimenjoki omaa rauhaa ja eräkämppää arvostavalle perhokalastajalle. Alaosalla myös heittouistelu on sallittu. Kalastusaluetta on Posion Livojärvestä alkaen Pudasjärven Ylimmäisen Lehmikosken alle saakka sekä Mäntyjoki. Kalastuskelpoista kirkasvetistä jokea on noin 40 km.

Yläosa Livojärvestä Kuusenpukan kämpälle (n. 9 km) on perhokalastusaluetta, jossa saa käyttää vain perinteisiä perhokalastusvälineitä. Perhoalueella on Niskakoski, Pitkäkoski, Mustakoski ja Saarikoski.

Kuusenpukan kämpältä Jokipolven kämpälle on 7 km pitkä Pyydyssuvanto. Suvannon puolivälissä on idyllinen Isoperän eräkämppä. Pyydyssuvannossa on joen alkuperäistä isoa siikaa sekä haukea ja ahventa. Jokipolven kämpältä alaspäin vaihtelevat kosket ja suvannot pienin välimatkoin. Välillä on Haarainniemen vuokrakämppä. Haarainniemen kämpän alapuolelle jokeen yhtyy Mäntyjoki, joka myös kuuluu lupa-alueeseen. Joessa on luontainen harjus- ja taimenkanta. Joen kalakantaa hoidetaan istuttamalla poikasistutuksina taimenta.

Livojoki

Vapakalastus
Perhokalastusalueella (Livojärvi – Kuusenpukka) 1.6. – 31.08. Muualla 1.6. – 31.10. Taimenen kalastus kielletty 1.9. – 31.10.
Perhokalastus, Heittokalastus
Taimen, Harjus, Siika, Hauki, Ahven
Luontaisten lajien poikasistutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Oma vene, Veneen laskupaikka, Mökki

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 9 € / 3 h
 • 14 € / vrk
 • 50 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen.
Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.  Perhelupia ei voi lunastaa mobiilijärjestelmän kautta.

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on avoinna arkisin kello 9–16.

 

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luopuessa nykyisen järjestelmän ylläpidosta.

 

 

Posio: Neste Posio / Huoltokorjaamo Säkkinen

Pudasjärvi: Neste Pudasjärvi

Pudasjärvi: Syötteen luontokeskus

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Perhokalastusalueella (Livojärvi – Kuusenpukka) 1.6. – 31.08. Muualla 1.6. – 31.10. Taimenen kalastus kielletty 1.9. – 31.10.
 • Kaikkeen kalastamiseen lupa-alueella tarvitaan Livojoen vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) ovat kielletty Lapin ELY:n päätöksellä (Dnro 2280/5710-2015).
 • Metsähallituksen Pohjois-Pohjanmaa - Kainuun (5411) ja Länsi-Lapin (2410) vapalupa eivät oikeuta kalastamaan Livojoen vapakalastusalueella.
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin ja perho)

 • Vuokrakämppien kohdalla on vältettävä aiheuttamasta tarpeettomasti haittaa tai häiriötä kämpän asiakkaille (Kalastuslaki 50§).

 • HUOM! Joen yläosalla Livojärvestä Kuusenpukan kämpälle (9 km) kalastus sallittu vain perhokalastusvälinein.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

 • Rasvaevällinen taimen vähintään 60 cm
 • Rasvaevätön taimen vähintään 50 cm
 • Harjus vähintään 35 cm

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 2 lohikalaa
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat Taimen, lohi, järvilohi, kirjolohi, nieriä ja harjus


Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Lisätiedot

Palvelut

Useita vuokrakämppiä; Kuusenpukka, Isoperä, Jokipolvi, Haarainniemi, lisätietoja www.villipohjola.fi

Kalaveden hoito

Taimenen poikasistutuksia.