Matildanjärvi 6515

Matildanjärvi on luonnonkaunis kalastajan kohde Teijon kansallispuistossa. Täällä voit kohdata luonnonrauhan sekä lähistön historiallisten ruukkikylien nykyelämän ja käsityöläisperinteet. Järvi on erityisen hyvin kalastettavissa veneellä, joita voit vuokrata järven rannalla sijaitsevalta luontotuvalta. Matildajärvi soveltuu myös liikuntaesteisten kalastuskohteeksi. Perinteisten luonnonkalalajien lisäksi järveen istutetaan pyyntikokoista kirjolohta. Kalaonneasi voit koettaa päiväkäynnillä tai jäädä pidemmäksi aikaa. Yöpyä voit kansallispuiston taivaan alla tai lähistöllä tarjolla olevissa viehättävissä majoituskohteissa. 

Matildanjärvi

Vapakalastus
1.1.–31.12. Huom! Kalastus Matildanjärvellä on kielletty 2.-5.9.2020 Lasten Vapapäivän vuoksi ja 12.9.2020 perhokalastuksen SM-karsintakilpailun vuoksi.
Onkiminen, Perhokalastus, Pilkkiminen, Uistelu
Hauki, Kirjolohi, Puronieriä, Särkikalat, Taimen
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Vuokravene, Oma vene, Kelluntarengas, Veneen laskupaikka, Mökki, Liikuntarajoitteisille sopiva

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 12 € / 3 h
 • 18 € / vrk
 • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen. Maksutonta lupaa koskevat samat lupaehdot kuin maksullista viikkolupaa.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on avoinna arkisin kello 9–16.

 

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luovuttua järjestelmän ylläpidosta.

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

1.1.–31.12. Huom! Kalastus Matildanjärvellä on kielletty 2.-5.9.2020 Lasten Vapapäivän vuoksi ja 12.9.2020 perhokalastuksen SM-karsintakilpailun vuoksi.
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
 • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Matildanjärven 6515 vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Varsinais-Suomen ELY:n päätöksellä (4891/5710/2014) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
 • Kaikki keinotekoiset vieheet (uistin, perho, jigi, pilkki) sallittu. Myös luonnollisen syötin (mato, katkarapu, syöttitahna tms.) käyttö on sallittu.
 • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki ja avovesikaudella yhtä vapaa/siimaa joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m). Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty.
 • Soutu-uistelussa saa käyttää 2 vapaa tai siimaa/kalastaja.
 • Kelluntarenkaan käyttö on sallittu.
 • Perämoottorin (myös sähköperämoottori) käyttö on kielletty
 • Harppuuna- ja sukelluskalastus on kielletty.
 • Huom ! Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki pitää olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Kalastonhoitomaksu velvoitetaan myös avovesikaudella heittokalastusvälinein kalastamisessa. Kalastonhoitomaksu on pakollinen vain 18-64-vuotiailla.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

 • Kirjolohella ei ole pyyntimittaa

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat Kirjolohi

 

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

Lisätiedot

Palvelut

Runsaasti Teijon retkeilyalueen palveluja. Veneiden ja mökkien vuokrausta, laavuja, asuntovaunualue sekä liikuntaesteisille erityisesti suunniteltuja palvelu- ja kalastusrakenteita.

Teijon retkeilyalueella on vuokrakämppinä Teijon Kalamajat sekä pienen matkan päässä vaativampaan majoitustarpeeseen Kirjakkalan Ruukkikylä sekä Hotel Mathildedal.

Venevuokraus: Natura Viva, Teijon Luontokeskus (https://naturaviva.fi/fi/teijonkansallispuisto)

 • Veneiden hinnat:  
 • 12 € / 3 h
 • 18 € / 5 h
 • 25 € / 12 h
 • 32 € / vrk

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset touko-syyskuussa 2-3 viikon välein.