Siirry pääsisältöön

Matildanjärvi 6515

Matildanjärvi on luonnonkaunis kalastuskohde Teijon kansallispuistossa. Siellä voi nauttia luonnonrauhasta sekä tutustua lähistön historiallisten ruukkikylien nykyelämään ja käsityöläisperinteihin.

Matildanjärvellä voivat kalastaa myös liikuntaesteiset. Järvi on erityisen hyvin kalastettavissa veneellä, joita voi vuokrata järven rannalla sijaitsevalta luontotuvalta. Perinteisten luonnonkalalajien lisäksi järveen istutetaan pyyntikokoista kirjolohta. Kalaonnea voi koettaa päiväkäynnillä tai jäädä pidemmäksi aikaa. Yöpyä voi kansallispuiston taivaan alla tai lähistön viehättävissä majoituskohteissa.

Matildanjärvi

Vapakalastus
Kalenterivuosi. Huom! Matildanjärvellä kalastus on kielletty 6.6. klo 00.00 – 8.6. klo 15.00 lasten Vapapäivän vuoksi.
Onkiminen, Pilkkiminen, Heittokalastus, Perhokalastus, Uistelu
Hauki, Kirjolohi, Puronieriä, Särkikalat, Taimen
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Vuokravene, Oma vene, Kelluntarengas, Veneen vesillelaskupaikka, Mökki, Liikuntarajoitteisille sopiva

Luvan ostaminen

Matildanjärven vapalupa-alueella luvan voimassaoloajaksi asiakas voi valita kolme tuntia tai 24 tuntia. Vapalupien hinnat ovat seuraavat:

Luvan voimassaoloaika Hinta
3 tuntia  15 €
24 tuntia  25 €

Alle 18-vuotias saa vapaluvan puoleen hintaan.

Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen vapaluvalla samaan saaliskiintiöön, jolloin he eivät tarvitse omaa vapalupaa.

Perhe voi ostaa perheluvan, jonka hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa tai huoltajansa sekä avio- ja avoparit.

Mistä luvan voi hankkia

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla (verkkokauppa.eraluvat.fi).

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka palvelee arkisin kello 9–15.

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön.

 

Mathildedal (Salo): Teijon luontokeskus (luontoon.fi)

 

Lupaehdot

Alueen lupaehdot

Kalenterivuosi. Huom! Matildanjärvellä kalastus on kielletty 6.6. klo 00.00 – 8.6. klo 15.00 lasten Vapapäivän vuoksi.

Mihin lupa oikeuttaa

Kaikkeen kalastamiseen Matildanjärven vapalupa-alueella täytyy hankkia vapalupa Matildanjärvi 6515.

Matildanjärven vapalupa-alueella eivät päde yleiskalastusoikeudet, joten siellä on kiellettyä kalastaa kalastonhoitomaksun viehekalastusoikeudella sekä onkia ja pilkkiä, ellei ole hankkinut vapalupaa. Päätöksen yleiskalastusoikeuksien rajoittamisesta on tehnyt Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Matildanjärven 6515 vapalupa oikeuttaa viehekalastukseen uistimella, perholla tai jigillä sekä onkimiseen ja pilkkimiseen.

Kalastusvälineet ja syötit

Avovesikaudella kalastaja saa käyttää yhtä (1) vapaa, jossa on yksi siima. Vavan on oltava kalastajan kädessä tai käden ulottuvilla, enintään kahden metrin päässä. Vapaa ei saa jättää yksin pyyntiin. Soutu-uistelussa yksi kalastaja saa käyttää enintään kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima.

Jäältä kalastaessaan kalastaja saa käyttää enintään kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima. Näistä vavoista toinen saa olla niin kutsuttu ootto-onki (vapa, joka jätetään yksin pyyntiin). Ootto-onki saa olla pyynnissä enintään 10 metrin päässä kalastajasta. Jos 18–69-vuotias kalastaa jäältä aktiiviongella eli pilkkii ja hänellä on samaan aikaan pyynnissä ootto-onki, täytyy hänellä olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ovat täyttäneet vähintään 65 vuotta 31.12.2023 mennessä: heidän ei tarvitse suorittaa kalastonhoitomaksua.

Matildanjärvellä saa käyttää kaikenlaisia keinotekoisia vieheitä sekä luonnollisia syöttejä, kuten matoa, katkarapua ja syöttitahnaa.

Harppuuna- ja sukelluskalastus on kielletty.

Vesikulkuneuvot

Kalastuksessa saa käyttää kelluntarengasta.

Kalastuksessa on kiellettyä käyttää perämoottoria, myös sähköperämoottoria.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kalastajan tulee noudattaa kalastusasetuksen mukaisia pyyntimittoja ja rauhoitusaikoja.

Saaliskiintiöt

Saaliskiintiön suuruus riippuu luvan voimassaoloajasta. Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään niin monta kalaa, kuin seuraavassa taulukossa lukee:

Luvan voimassaoloaika Enimmäissaalis
3 tuntia 1 kirjolohi
24 tuntia 3 kirjolohta

Muiden kalalajien saalismääriä ei ole rajoitettu.

Yksi henkilö saa 24 tunnin aikana ottaa saaliikseen enintään kolme kirjolohta riippumatta siitä, kuinka monta vapalupaa hän on hankkinut.

Lisätiedot

Alueen palvelut

Matildanjärvi sijaitsee Teijon kansallispuistossa, joten alueella on runsaasti palveluja ja retkeilyrakenteita: nuotiopaikkoja, laavuja, asuntovaunualue, vuokraveneitä ja -mökkejä sekä liikuntaesteisille erityisesti suunniteltuja palvelu- ja kalastusrakenteita.

Majoittua voi esimerkiksi Teijon kalamajoihin, jotka sijaitsevat Matildanjärven eteläpuolella. Hotellitasoista majoitusta hieman kauempana tarjoavat Kirjakkalan Ruukkikylä, Hotel Mathildedal ja Mathildan Marina hotelli.

Veneitä vuokraa Natura Viva Teijon luontokeskuksessa. Tutustu yrityksen palvelutarjontaan Natura Vivan verkkosivulla (naturaviva.fi).

Kalaveden hoito

Matildanjärveen istutetaan pyyntikokoista kirjolohta touko-syyskuussa 3-4 viikon välein ja talvikaudella 1–2 kertaa.