Vapapäivä-kalastustapahtuma ei toteudu suunnitellusti

31.03.2020

Koronavirustilanteen vuoksi lasten ja nuorten Vapapäivää ei tänä vuonna vietetä totuttuun tapaan. Järjestyksessään 11. valtakunnallinen Vapapäivä oli tarkoitus järjestää lauantaina 6. kesäkuuta.

Erälupien maksamisessa häiriöitä

30.03.2020

Maksunvälittäjä Paytrail on ilmoittanut teknisestä ongelmasta, joka on vaikuttanut myös Eräluvat-verkkokauppaan maanantaina 30.3.2020 noin kello 14 alkaen. Lupaostosten maksaminen ei hetkittäin onnistunut.

Erävalvonta jatkuu poikkeusoloissa. ”Tilausta valitettavasti on.”

30.03.2020

Metsähallitus jatkaa erävalvontaa katkeamatta koronavirusepidemiasta huolimatta. Havaintojen mukaan esimerkiksi suurpetovalvonnalle on nyt erityistä tarvetta. Valvonnasta vastaavat erävalvonnan ylitarkastaja ja 12 alueellista erätarkastajaa, jotka noudattavat varo-ohjeita.

Kanalintukausilupia haetaan huhtikuussa

27.03.2020

Metsähallituksen kanalintukausiluvat ovat haettavissa huhtikuun ajan. Kanalintukausiluvalla saa metsästää kanalintujen lisäksi myös muuta pienriistaa majavaa lukuun ottamatta.

Etelä-Savoon perustettiin 19 suurta osakaskuntaa

26.03.2020

Etelä-Savossa on saatu päätökseen valtakunnallisesti ainutlaatuinen hanke, jossa yhdistettiin 458 vesialueen osakaskuntaa 19 suureksi osakaskunnaksi. Operaatio on mittakaavassaan ainutlaatuinen koko valtakunnassa. Suuret vesialueiden osakaskunnat pystyvät muun muassa myymään kalastuslupia keskitetysti laajoille alueille. 

Eräluvat-blogi

Poikia ja hanhia

30.03.2020

Erätarinoita eristyksiin, osa II. Eräluvat tarjoaa poikkeusoloissa eräelämyksiä turvallisesti tarinoina. Toisessa osassa eräsuunnittelija Timo Eskola vie lukijan hanhisuolle, paikkaan jonne ei viime vuosina ole juuri ollut asiaa ainakaan pyyntimielessä.

Meegon enkelit

27.03.2020

Erätarinoita eristyksiin, osa I. Eräluvat tarjoaa poikkeusoloissa eräelämyksiä turvallisesti tarinoina. Ensimmäisessä osassa viestintäpäällikkö Aku Ahlholm vie sinut riekkometsälle, koska se ei tänä keväänä ollut kaikille mahdollista.