Siirry pääsisältöön

Valtion alueita koskevat kalastus- ja metsästysuutiset löydät Eräluvat.fi-sivustolta. Sivustolla voit tutustua myös viimeisimpiin Kieppi- ja Tuikki-lehtiin ja tutkia tulevia tapahtumia, kuten esimerkiksi lupamyynnin aloituspäiviä.

Uutiset

Tiedoksi moottorikelkkailijoille: Moottorikelkkaura Inarissa välillä Rautujärvi-Hammasjärvi huonossa kunnossa

28.02.2024

Metsähallituksen ja Inarin kunnan ylläpitämä moottorikelkkaura Rautujärven ja Hammasjärven välillä on huonossa kunnossa. Ura on paikoin erittäin epätasainen. Kehotamme kelkkailijoita erityiseen varovaisuuteen ja maltilliseen ajonopeuteen.

Tiedote moottorikelkkailijoille: Moottorikelkkaura välillä Meltaus-Unari huonossa kunnossa

28.02.2024

Metsähallituksen ja Rovaniemen kaupungin ylläpitämä moottorikelkkaura Meltauksesta Unariin on huonossa kunnossa. Uralla on paikoitellen kasvillisuutta. Kehotamme uran käyttäjiä erityiseen varovaisuuteen ja alentamaan ajonopeutta.

Metsähallitukselle etsitään uutta erätalousjohtajaa

13.02.2024

Maa- ja metsätalousministeriö hakee Metsähallitukselle uutta erätalousjohtajaa. Paikka vapautuu elokuussa, kun nykyinen viranhaltija Jukka Bisi jää eläkkeelle. Erätalousjohtajan virka on haettavana 23. helmikuuta kello 12 saakka.

Metsästäjät ja kalastajat hankkivat yli 185 000 lupaa valtion alueille

02.02.2024

Määrä ylittää edellisvuoden luvat 6 000 kappaleella ja koronavuosia edeltäneen tason 20 000 kappaleella. Erälupien kysyntä olisi monella kohteella vielä kovempaa, mutta metsästystä ja kalastusta rajoitetaan kiintiöillä.

Eräluvat-blogi

Kohti sujuvaa lupamyyntiä

26.10.2023

Pitäisikö metsästysluvat arpoa tai metsästysalueita pilkkoa pienemmiksi? Metsästyksen johtava asiantuntija Ahti Putaala vastaa metsästäjien yleisiin kysymyksiin.