Siirry pääsisältöön

Valtion alueita koskevat kalastus- ja metsästysuutiset löydät Eräluvat.fi-sivustolta. Sivustolla voit tutustua myös viimeisimpiin Kieppi- ja Tuikki-lehtiin ja tutkia tulevia tapahtumia, kuten esimerkiksi lupamyynnin aloituspäiviä.

Uutiset

Pienriista-alueiden metsää voi nyt arvioida etukäteen puuston kehitysluokkien perusteella

13.09.2021

Eräluvat.fi-sivustolla esitellään Metsähallituksen pienriistalupa-alueet. Alueiden esittelysivuille on nyt lisätty tieto siitä, minkä ikäistä puustoa alueella on. Metsästäjien on näin helpompaa arvioida, löytyykö alueelta esimerkiksi peitteistä metsää. 

Kalastonhoitomaksujen tuotto lähenee 10 miljoonaa − kalastuksen suosiossa hieman laskua viime vuodesta

10.09.2021

Kuluvan vuoden kalastonhoitomaksuja on lunastettu yli 250 000 kpl, ja tuottoa on kertynyt noin 9,5 miljoonaa euroa. Maksuja on lunastettu verkkaisemmin kuin viime vuonna, jolloin tuotto ylitti elokuun lopussa jo 10 miljoonaa euroa. Kuitenkin viime vuonna huippuunsa noussut kalastusinto on jatkunut edelleen kovempana kuin vuonna 2019, jolloin kalastonhoitomaksujen koko vuoden tuotto oli 8,9 miljoonaa euroa.

Guolleváriiddikšunmávssuid vuoitu lahkana 10 miljovnna – guolásteami bivnnutvuohta lea veháš unnon mannan jagis

10.09.2021

Gollan jagi guolleváriiddikšunmávssut leat lonistuvvon badjel 250 000 ja vuoitu lea čoggon sullii 9,5 miljovnna euro. Mávssut leat lonistuvvon njoazibut go mannán jagi, goas vuoitu manai juo borgemánu loahpas badjel 10 miljovnna euro. Goittotge mannan jagi hui bivnnuhin šaddan guolástanmokta lea joatkašuvvan ain buorebun go jagi 2019, goas guolleváriiddikšunmávssuid olles jagi vuoitu lei 8,9 miljovnna euro.

Metsästyslupien kysyntä kasvoi valtion alueilla

09.09.2021

Luontoinnostus näkyy myös valtion metsästysalueilla. Perjantaina alkavalle metsäkanalinnustuskaudelle on hankittu Metsähallitukselta yli 100000 vuorokausilupaa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Eräluvat-blogi

Mätäsgraavi

28.07.2021

Villiruokablogi, osa V. Jos eräretkellä saa tuoretta lohikalaa, kannattaa kokeilla mätäsgraavia. Viidennessä osassa Mikko Rautiainen asettelee graavilohen siivuja ruisleivän päälle.

Hailii, hailii!

27.04.2021

Villiruokablogi, osa IV. Uudessa tarinasarjassamme tuoksuu sesongin eräruoka. Neljännessä osassa Aku Ahlholm muistelee mummin silakkapihvejä.