Siirry pääsisältöön

Valtion alueita koskevat kalastus- ja metsästysuutiset löydät Eräluvat.fi-sivustolta. Sivustolla voit tutustua myös viimeisimpiin Kieppi- ja Tuikki-lehtiin ja tutkia tulevia tapahtumia, kuten esimerkiksi lupamyynnin aloituspäiviä.

Uutiset

Rannikko-Suomeen jaettiin yli 2 miljoonaa euroa kalastonhoitomaksuvaroja

17.06.2021

Varsinais-Suomen ELY-keskus uutisoi jakaneensa Rannikko-Suomen kalatalousviranomaisena Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Uudella-maalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa yhteensä noin 2,16 miljoonaa euroa kalatalouden edistämiseen. Varat ovat kertyneet kalastajien maksamista valtion kalastonhoitomaksuista.

Suomenselällä pannoitettu metsäpeuravaadin siirtyi vasomaan Venäjälle

17.06.2021

Pannoitettu metsäpeuravaadin yllätti tutkijat perinpohjaisesti. Vaadin siirtyi Lappajärven länsipuolen talvilaitumilta viidensadan kilometrin päähän Venäjän Karjalaan vasomaan. Samalla vaadin otti toistaiseksi merkittävimmän tunnetun askeleen kohti toivottua Suomenselän ja Kainuun metsäpeurakantojen yhdistymistä.

Metsähallitus kartoittaa ja kunnostaa virtavesiä Lapissa

16.06.2021

Metsähallitus parantaa virtavesien tilaa eri puolilla Lappia muun muassa kunnostamalla perattuja ja muun maankäytön muokkaamia puroja ja jokia. Lapin luonnonsuojelualueilla aloitetaan virtavesien kunnon kartoitus tulevien kunnostustöiden perustaksi.  

Koko kauden jänis- ja vesilintuluvat myyntiin huomenna

15.06.2021

Keskiviikosta 16.6. alkaen voi hankkia vesilintu- ja jänislupia myös koko metsästyskaudeksi. Vuorokausiksi ja osakaudeksi hankittavat luvat tulivat myyntiin maanantaina.

Eräluvat-blogi

Hailii, hailii!

27.04.2021

Villiruokablogi, osa IV. Uudessa tarinasarjassamme tuoksuu sesongin eräruoka. Neljännessä osassa Aku Ahlholm muistelee mummin silakkapihvejä.