Siirry pääsisältöön

Valtion alueita koskevat kalastus- ja metsästysuutiset löydät Eräluvat.fi-sivustolta. Sivustolla voit tutustua myös viimeisimpiin Kieppi- ja Tuikki-lehtiin ja tutkia tulevia tapahtumia, kuten esimerkiksi lupamyynnin aloituspäiviä.

Uutiset

Kuhmon karhulupa toimeenpanokieltoon – koirankoulutuslupia saatavilla

18.08.2022

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on asettanut myös Kuhmon karhuluvan toimeenpanokieltoon. Metsähallitukselta voi kuitenkin hankkia Kuhmon alueelle lupia karhua haukkuvan koiran koulutukseen. Samanlainen lupa on saatavilla myös Pohjois-Karjalaan.

Pohjois-Karjalaan saa nyt koulutuslupia karhua haukkuville koirille

17.08.2022

Metsästäjät voivat nyt hankkia lupia karhunmetsästyskoirien koulutukseen ja taipumuskokeisiin. Luvan voi hankkia Lieksaan, Ilomantsiin tai Nurmekseen. Varsinainen karhunmetsästys alueella ei päässe alkamaan lauantaina 20.8. sillä hallinto-oikeus on asettanut poikkeusluvat toimeenpanokieltoon.

Kanalintulupien myynti jää tauolle – lupia pääsee ostamaan jälleen 29.8. alkaen

15.08.2022

Metsähallituksen kanalintulupien myynti on tauolla 16.–28. elokuuta. Tauon aikana lasketaan lopulliset lupamäärät. Kesäkuussa varattujen lupien eräpäivä on 15.8.

Karhunmetsästys jäihin Pohjois-Karjalassa, Kuhmon päätös vielä tulematta

15.08.2022

Itä-Suomen hallinto-oikeus on asettanut karhulupapäätöksiä toimeenpanokieltoon. Metsähallituksen lupa-alueilla päätös koskee karhunmetsästystä Lieksassa, Nurmeksessa ja Ilomantsissa. Pohjois-Karjalan luvat on toistaiseksi otettu pois myynnistä. Kuhmossa vielä odotellaan oikeuden välipäätöstä

Eräluvat-blogi

Tie kohti vieraspedottomia lintuvesiä

30.03.2022

Supikoira ja minkki ovat menneinä vuosina saaneet syödä kosteikkolinnustomme tuottoja suhteellisen rauhassa. Pyyntiä on toteutettu, mutta laajamittaista järjestelmällisyyttä ei ole ollut. Pian vuoden käynnissä ollut Metsähallituksen ja Suomen riistakeskuksen Helmi-vieraspetohanke on muuttamassa tilanteen.