Kalastonhoitomaksuja myyty jo 100 000 eurolla

Ensi vuoden kalastonhoitomaksujen myynti aloitettiin tällä kertaa marraskuussa. Moni on halunnut hankkia kalastuskortin valmiiksi ensi vuoden kalastuskautta odottamaan. Lisäksi eettiset lahjat ovat nyt muodissa ehkä enemmän kuin koskaan.

Eräluvat-puhelinpalvelu poissa käytöstä 29.11. klo 7 alkaen

Eräluvat-puhelinpalvelu on väliaikaisesti poissa käytöstä torstaina 29. marraskuuta klo 7 alkaen. Käyttökatko päättyy viimeistään klo 11. Lupia voi hankkia Eräluvat-verkkokaupasta normaaliin tapaan.

Kalastuskortti on aineettomien lahjojen parhaimmistoa

Eettiset ja ekologiset joululahjat ovat jo vuosia olleet suosittuja. Yksi lahjaidea on kuitenkin vielä tuntematon: kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti.

Blogit

Luontolahjat läheiselle, joululahjat jokaiselle

Listasin luonnonystäville neljä ilmaista tai edullista lahjavinkkiä, jotka saa helposti netistä. Näihin ekologisiin lahjoihin sisältyy aina hyvinvointia luonnosta: terveyttä, liikuntaa, ravintoa, yhdessäoloa ja mielenrauhaa samassa paketissa. Tulkoon joulu 2018! 

RIISTAPÄIVÄT 2019: Riistakamerat paljastavat sorsan pesien ryöstäjät

Pesätutkimuksissa on yleensä yritetty tunnistaa munarosvot pesän ympäriltä löydetyistä jäljistä, munan kuorista tai tekomuniin jääneistä hampaan jäljistä. Nämä menetelmät ovat kuitenkin epävarmoja. Petolajien jälkien erottaminen toisistaan voi olla haastavaa, mikäli pesälle ylipäätään jää jälkiä. Useamman eläinlajin käynti pesällä tekee alkuperäisen pedon tunnistamisen mahdottomaksi. Riistakameroita hyödyntämällä pesärosvot voidaan tunnistaa luotettavasti, sillä kamerat paljastavat oikeat syylliset armotta.