Nuorttijoki 3550

Savukosken kunnan koillisosassa sijaitseva Nuorttijoen vesistö laskee Venäjän puolelle Nuorttijärveen. Kalastusalueeseen kuuluvat vesistön Suomen puoleiset osat rajavyöhykkeeseen saakka.

Retkeilevän kalastajan käytettävissä on perho- ja heittokalastukseen soveltuvia luonnontilaisia jokia ja puroja yhteensä n. 150 km. Nuorttijoki sopii myös kanootilla liikkuvalle kalastajalle. Joen alaosalta on paluu mahdollista vain jokea vastavirtaan.

Nuorttijoki

Vapakalastus
UK-kansallispuiston puoleisella vesistön osalla 1.6 – 31.8. Muulla osalla 1.6 - 31.12. Taimenen kalastus kielletty 1.9. – 30.11.
Perhokalastus, Heittokalastus
Harjus, Taimen, Siika
Luontainen kalasto, ei istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Mökki

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 8 € / 3 h
 • 10 € / vrk
 • 35 € / vko
 • 50 € / kausi

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat-verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen. Maksutonta lupaa koskevat samat lupaehdot kuin maksullista viikkolupaa.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18- vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on avoinna arkisin kello 9–16.

 

 

Tulppio: Tulppion Majat Ky
Savukoski: Kairijoen Eräkeskus Oy
Savukoski: Seo Korvatunturi

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

UK-kansallispuiston puoleisella vesistön osalla 1.6 – 31.8. Muulla osalla 1.6 - 31.12. Taimenen kalastus kielletty 1.9. – 30.11.
 • HUOM! Retkikartassa on virheellinen kalastusaika Urho Kekkosen kansallispuiston alueella.
 • Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.
 • Kalastajaa kohti saa käyttää yhtä vapaa tai siimaa, jonka on oltava kalastajan käden ulottuvilla.
 • Maa- ja metsätalousministeriön 30.12.2004 antaman asetuksen no. 1376/2004 perusteella syöttikalan käyttö onginnassa, pilkinnässä ja viehekalastuksessa on ehdottomasti kielletty kalastusalueen vesissä.
 • Muilta vesistöalueilta tuotavien veneiden, kanoottien sekä kalastusvälineiden ja –tarvikkeiden, kuten kelat, vavat, vieheet, haavit, saappaat, kahluuhousut, perkausvälineet, tulee olla täysin kuivatut tai desinfioidut ennen niiden käyttämistä kalastusalueella
 • Joen alaosasta n. 20 km kuuluu Urho Kekkosen kansallispuistoon, jonka säännöt kalastajan on otettava huomioon. UK-puiston Tankavaaran luontokeskuksesta Puh 0206 39 7251 saat asiantuntevan opastuksen ja tarpeelliset tiedot puiston erityissäännöksistä.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

 • Nuorttijoen pääuomalla UK-kansallispuiston sisällä harjus vähintään 35 cm ja  taimen vähintään 50 cm.
 • Muualla harjus vähintään 30 cm ja taimen vähintään 50 cm

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa
Viikkolupa 3 lohikalaa/vrk
Kausilupa 3 lohikalaa/vrk

 

Saaliskiintiö ei koske siikaa.

Lisätiedot

Palvelut

Alueella useita laavuja, kotia, keittokatoksia, autio- ja varaustupia, yksityisiä matkailupalveluita retkeilykeskus Tulppion Majoilta.

Alueella merkitty Nuorttin retkeilyreitti 40 km