Metsähallitus kannustaa metsästäjiä pienpetojen pyyntiin tarjoamalla edullisia pienpetolupia. Esimerkiksi vieraspetojen minkin ja supikoiran metsästys on todellista luonnonhoitotyötä. Pienpetoja saa metsästää suurella osalla Metsähallituksen metsästysalueita. Metsästäjä voi saada pienpetoluvan yhdelle tai usealle lupa-alueelle.

Pienpetoluvalla voi metsästää ilman saaliskiintiöitä kaikkia pienpetoja, piisamia, oravaa, villisikaa sekä vahinkolinnuista korppia (poronhoitoalueella), varista, harakkaa, naakkaa, harmaalokkia ja merilokkia. Pienpetoja ovat kettu, supikoira, minkki, näätä, kärppä, hilleri ja mäyrä. Haitallisiin vieraslajeihin kuuluvien minkin ja supikoiran pyyntiä saa jatkaa 31.7. saakka.

Jokainen metsästyslupa on sijoitus luontoon, sillä luvista saatu tulo käytetään riistanhoitoon.

Viimeistele sijoituksesi luontoon antamalla saalispalaute.

Tietoa ostamisesta

Pienpetoluvan hinta on 10 euroa kaudelta (1. elokuuta–30. huhtikuuta).

Metsästyskauden 2020–2021 pienpetoluvat tulevat myyntiin 15. kesäkuuta 2020. Pienpetoluvan voi ostaa verkkokaupasta tai puhelinpalvelusta.

 

Voit varata lupia kirjautumalla verkkokauppaan.
Siirry verkkokauppaan >

 

 

Metsähallituksen metsästyslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on auki arkisin kello 9–16.


Ennen pienpetoluvan hankkimista tulee lukea lupaehdot sekä Metsähallituksen lupien hankinta- ja peruutusehdot.  

Poikkeustilanteen vuoksi verkkokaupassa voi ainoastaan varata lupia ennen elokuuta. Näin mahdollistetaan joustava reagointi mahdollisesti muuttuvaan koronatilanteeseen. Huomaathan, että verkkokaupassa lupia voi varata ainoastaan kirjautumalla ensin sisään. Varatut luvat maksetaan aikaisintaan 31. heinäkuuta, mutta kuitenkin ennen 15. elokuuta.

Puhelinmyynnistä tilatuilla luvilla laskun eräpäivä on 15. elokuuta, mihin mennessä maksamattomat luvat voi vielä perua joko soittamalla asiakaspalveluun 020 69 2424 tai sähköpostilla eraluvat(a)metsa.fi. Huomaathan, että maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Maksettujen lupien osalta noudatetaan normaaleja hankinta- ja peruutusehtoja.