Luonnossa kalastajat ja metsästäjät voivat kokea olevansa osa ikiaikaista eränkäynnin jatkumoa. Lähes kaikkialla voi nähdä merkkejä entisaikojen pyynnistä ja elämästä. Tervahaudat ja kaskiröykkiöt kertovat, että metsiä hyödynnettiin ennenkin. Pyyntikuopat, reitit ja rakennukset kertovat eränkävijöiden elämästä.

Olemme valinneet muutaman kulttuurihistoriallisesti merkittävän kalastus- ja metsästyskohteen erähistoriakohteeksi. Kohteiden erityispiirteet ovat löytyneet Metsähallituksen kulttuuriperintöinventoinneissa.Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä. Moni suuri suomalainen on erästänyt juuri samoilla poluilla kuin sinäkin.

Hauskaa matkaa historiaan!

Erähistoriakohteet ovat koostaneet Tomi Sassali, Anna Lakso, Leena Kosonen, Olli Ahlholm ja Aku Ahlholm.

 

Osallistu #erähistoria-kuvakisaan ja voita iPad!

Julkaise Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa kuva erähistoriakohteelta ja merkitse se #erähistoria ja #eräluvat. Paras kuva palkitaan iPadilla. Tuomareina toimivat toimittaja Mikko Peltsi Peltola ja kuvaaja Mika Viitanen sekä Metsähallituksen Eräpalveluista Aku Ahlholm ja Tanja Vallo. Kesäkisaan voi osallistua elokuun 2018 loppuun asti. Kevätkisan voitti Tuomo Kilpi >

 

Blogeja kulttuuriperinnöstä

Tutustu valtion maiden inventointeihin:

Luonto ja kulttuuri >
Kadonneen kulttuuriperinnön metsästäjät >