Vesilintu- ja jänisluvalla voit metsää kaikkea muuta pienriistaa kuin kanalintuja ja majavaa. Luvan voi ostaa myös kanalintukaudelle esimerkiksi jänisjahtia tai sorsastusta varten.

Vesilintu- ja jänisluvan voi hankkia vuorokaudeksi, osakaudeksi tai koko kaudeksi lupa-alueesta riippuen. Jousimetsästäjille on tarjolla oma kausilupa. Alle 18-vuotias voi hankkia edullisen nuorisoluvan.

Kausilupa on hyvä vaihtoehto, jos haluat metsästää usein samalla alueella, ja eikä sinulla ole mahdollisuutta metsästää jonkin metsästysseuran mailla. Tarkista aluekohtaisista tiedoista, onko kausilupia hankittavissa kyseiselle alueelle.

Ostotiedot

Muistathan, että luvat on kiintiöity lupa-alueittain. Lupia on tarjolla niin kauan kuin kiintiöitä alueella riittää. Metsästysalueen lupakohtaiset saaliskiintiöt löydät alueen lupaehdoista. Alueella voi olla myös aluekohtaisia erityisehtoja, joten tarkista aina myös aluekohtaiset lupaehdot, jotka löytyvät alueen esittelysivulta. Alle 15-vuotias voi metsästää pienriistaa 18 vuotta täyttäneen aseen hallussapitoluvan omaavan henkilön metsästysluvan saaliskiintiöön tämän välittömässä valvonnassa.

Huomaa, että jänis- ja vesilintukausilupaa ei enää haeta huhtikuussa lupahakujärjestelmän kautta, vaan niitä voit ostaa verkkokaupasta tai palvelunumeron kautta 17.6.2019 klo 9:00 alkaen.

Hinnat:

  • 10 € / vrk
  • 55 € / osakausi (lupa voimassa 1.11. - 30.4.)
  • 80 € / kausi (lupa voimassa 1.8. - 30.4.)

 

  • Alle 18-vuotias 10 € / 1-7 vrk
  • Jousimetsästäjän kausilupa 40 € / kausi (lupa voimassa 1.8. - 30.4.)

 

Metsästysvuoden 2019 - 2020 vesilintu- ja jänisluvat tulevat myyntiin 17.6.2019 klo 9.00

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen metsästyslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.