Niemisjärvet, Evo 6502

Niemisjärvien lupa-alue sijaitsee Evon retkeilyalueella, jonne on lyhyt matka eteläisen Suomen asutuskeskuksista. Pelkästään Niemisjärvien pinta-ala on noin 30 hehtaaria ja niihin istutetaan säännöllisesti kirjolohta kalastajien iloksi.

Evo soveltuu erityisen hyvin koko perheen kalastus- ja retkeilykohteeksi ja tarjoaa mainiot kalavedet sekä aloittelijoille että konkareille. Niemisjärviltä löytyy myös oma heittolaituri liikuntaesteisille kalastajille. Kalaa on mahdollista narrata joko rannalta tai veneestä. Lapsille on tarjolla oma Vähä-Koukkujärvi, jossa kalastusta voi rauhassa opetella vaikkapa vanhempien avustuksella.

Niemisjärvet, Evo

Vapakalastus
1.1.–31.12. Lasten Vähä-Koukkujärvi: kalenterivuosi.
Onkiminen, Perhokalastus, Pilkkiminen, Uistelu, Viehekalastus
Ahven, Hauki, Kirjolohi, Siika, Taimen
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Kelluntarengas, Mökki

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 12 € / 3 h
 • 18 € / vrk
 • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen. Maksutonta lupaa koskevat samat lupaehdot kuin maksullista viikkolupaa.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luopuessa nykyisen järjestelmän ylläpidosta.

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

1.1.–31.12. Lasten Vähä-Koukkujärvi: kalenterivuosi.
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
 • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Niemisjärvien 6502 vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Pohjois-Savon ELY:n päätöksellä (POSELY/1317/5710/2019) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
 • Kaikki keinotekoiset vieheet (uistin, perho, jigi, pilkki) sallittu. Myös luonnollisen syötin (mato, katkarapu, syöttitahna tms.) käyttö on sallittu.
 • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki ja avovesikaudella yhtä vapaa/siimaa joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m). Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty.
 • Soutu-uistelussa saa käyttää 2 vapaa tai siimaa/kalastaja. Kalastaja voi tuoda kohteelle (ei lasten Vähä-Koukkujärvi eikä Kalliojärvi) oman soutuveneen, mutta kalastusluvan käytettyään hänen pitää viedä se mukanaan. 
 • Sähköperämoottorin käyttö on sallittu.
 • Harppuuna / sukelluskalastus on kielletty.
 • Kelluntarenkaan käyttö on sallittu.
 • Lasten Vähä-Koukkujärvellä kalastus sallittu vain rannalta ja alle 15-vuotiaille.
 • Huom ! Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki pitää olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Kalastonhoitomaksu velvoitetaan myös avovesikaudella heittokalastusvälinein kalastamisessa. Kalastonhoitomaksu on pakollinen vain 18-64-vuotiailla.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kirjolohella ei ole pyyntimittaa.

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat Kirjolohi, taimen

 

Saaliskiintiö ei koske siikaa.

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

Lisätiedot

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset touko-syyskuussa 2-3 viikon välein, talvikaudella 1-2 istutuskertaa.