Niemisjärvet, Evo 6502

Niemisjärvien lupa-alue sijaitsee Evon retkeilyalueella, jonne on lyhyt matka eteläisen Suomen asutuskeskuksista. Pelkästään Niemisjärvien pinta-ala on noin 30 hehtaaria ja niihin istutetaan säännöllisesti kirjolohta kalastajien iloksi.

Evo soveltuu erityisen hyvin koko perheen kalastus- ja retkeilykohteeksi ja tarjoaa mainiot kalavedet sekä aloittelijoille että konkareille. Niemisjärviltä löytyy myös oma heittolaituri liikuntaesteisille kalastajille. Kalaa on mahdollista narrata joko rannalta tai veneestä. Lapsille on tarjolla oma Vähä-Koukkujärvi, jossa kalastusta voi rauhassa opetella vaikkapa vanhempien avustuksella.

Niemisjärvet, Evo

Vapakalastus
1.1. – 5.6 ja 8.6 klo 15:00 – 31.12. Kalastus Niemisjärvillä on tauolla 6.– 8.6. klo 15.00 lasten Vapapäivän vuoksi. Lasten Vähä-Koukkujärvi: kalenterivuosi
Onkiminen, Perhokalastus, Pilkkiminen, Uistelu, Viehekalastus
Ahven, Hauki, Kirjolohi, Siika, Taimen
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Kelluntarengas, Mökki

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 12 € / 3 h
 • 18 € / vrk
 • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

 


Huom! Mobiililuvat lakkaavat toimimasta 31.12.2019 Telian lopettaessa järjestelmän ylläpidon. Muut myyntikanavat säilyvät ennallaan. Vuodesta 2020 alkaen kalastusluvan voi hankkia myös lataamalla ilmaisen Eräluvat-sovelluksen puhelimeen.

Soita haluamasi lupatyypin numeroon:

Lupatyyppi Numero Hinta
3 tuntia 0600 55 1639 12,02 € + mpm
Vuorokausi 0600 55 1640 18,03 € + mpm
Alle 18-v 3 tuntia 0600 55 1642 6,01 € + mpm
Alle 18-v vuorokausi 0600 55 1643 9,01 € + mpm

Kalastusluvan voit tilata kännykällä automaattinumerosta. Soita haluamasi lupatyypin numeroon ja näppäile kalastusalueen numero neljällä numerolla. Tarkemmat ohjeet >

Puhelu veloitetaan matkapuhelinlaskullasi.

Lue Metsähallituksen lupaehdot.

Mobiililuvissa matkapuhelinliittymäkohtainen käyttöraja on 200 euroa kuukaudessa.

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

1.1. – 5.6 ja 8.6 klo 15:00 – 31.12. Kalastus Niemisjärvillä on tauolla 6.– 8.6. klo 15.00 lasten Vapapäivän vuoksi. Lasten Vähä-Koukkujärvi: kalenterivuosi
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
 • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Niemisjärvien 6502 vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Hämeen ELY:n päätöksellä (1334/5710-2014) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
 • Kaikki keinotekoiset vieheet (uistin, perho, jigi, pilkki) sallittu. Myös luonnollisen syötin (mato, katkarapu, syöttitahna tms.) käyttö on sallittu.
 • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki ja avovesikaudella yhtä vapaa/siimaa joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m). Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty.
 • Soutu-uistelussa saa käyttää 2 vapaa tai siimaa/kalastaja. Kalastaja voi tuoda kohteelle (ei lasten Vähä-Koukkujärvi) oman soutuveneen, mutta kalastusluvan käytettyään hänen pitää viedä se mukanaan. 
 • Perämoottorin (myös sähköperämoottori) käyttö kielletty.
 • Harppuuna / sukelluskalastus on kielletty.
 • Kelluntarenkaan käyttö on sallittu.
 • Lasten Vähä-Koukkujärvellä kalastus sallittu vain rannalta ja alle 12-vuotiaille.
 • Huom ! Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki pitää olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Kalastonhoitomaksu velvoitetaan myös avovesikaudella heittokalastusvälinein kalastamisessa. Kalastonhoitomaksu on pakollinen vain 18-64-vuotiailla.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kirjolohella ei ole pyyntimittaa.

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk
Lohikalat Kirjolohi, taimen

 

Saaliskiintiö ei koske siikaa.

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

Lisätiedot

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset touko-syyskuussa 2-3 viikon välein, talvikaudella 1-2 istutuskertaa.