Siirry pääsisältöön
23.07.2021 Aku Ahlholm

Ville, 18: "Kuturauha kaloille"

Syksyllä päätän koko kesäkalastuskauden ja jään odottelemaan pilkkivesiä, sillä haluan antaa todella kuturauhan ja ylipäänsä talveen valmistautuville kaloille ruokarauhan.

02.07.2021 Kirsi Suojoki

Turoja, pyyntimittoja ja opastusta

Joulukuuset muuntuvat Kalojen vuoden tarinoissa kalojen kutualustoiksi. Lisäksi kunnioitetaan pyyntimittoja ja opetetaan sääntöjä nuorelle kalastajalle.

01.07.2021 Kirsi Suojoki

Ei-toivottu saalis

Kalojen vuoden tarinat pistävät miettimään. Vuorossa ihailtavia tekoja vesien ja rantojen siisteyden eteen, sekä ajatuksia kalavesien uhkista.

29.06.2021 Kirsi Suojoki

Käsipelillä koteja kaloille

Sinnikäs työ tuottaa tulosta, ja kaikki voittavat. Kalojen vuoden tarinoissa kunnostetaan kaloile parempia elinympäristöjä. Toisaalla parannetaan vedenvirtausta ja -laatua poistamalla liikaa kasvustoa, ja estetään rehevöitymistä kalastamalla särkikaloja.

28.06.2021 Kirsi Suojoki

Sukupolvista, kalan ja kalastuksen arvostuksesta

Kokemus on saanut kalastajat ajattelemaan vastuullista kalastamista yhtä kalaretkeä pidemmälle. Kalojen vuoden tarinoissa pohditaan muun muassa kestävää kalastusta, kalastuksen tarkoitusta ja tiedon siirtämistä jälkipolville.

23.06.2021 Kirsi Suojoki

Särjet ja ahvenet herkuiksi

Kalojen vuoden tarinoissa arvostetaan kotimaista kalaa ja hyödynnetään pienikin saalis. Samalla järvestä poistuu rehevöittäviä ravinteita. 

21.06.2021 Kirsi Suojoki

Kolme tekoa kalavesien hyväksi

Luonnossa liikkujat ovat vastanneet haasteeseen kertomalla omasta kaloja ja kalavesiä arvostavasta teostaan. Tänään kolme tarinaa ympäristön huomioon ottamisesta.

26.04.2021 Aku Ahlholm

Miso Heinäaho sai taimenkannan elpymään

Tuikki kertoi 2020 Miso Heinäahosta, joka oli kunnostanut Villinkosken itse. Mison esimerkki innosti muutkin toimiin joen puolesta. Koska taimenet viihtyvät nyt kunnostetussa koskessa, mieheltä on kysytty apua muidenkin koskien kunnostuksiin.

24.04.2020 Aku Ahlholm

Erätarinoita poikkeusoloihin

Keväällä 2020 Eräluvat alkoi tarjota eräelämyksiä turvallisesti tarinoina, kun matkustelu ei ollut suositeltavaa ja ihmisillä oli kova polte erämaahan. Lue Metsähallituksen henkilöstön ja kumppanien elämykset ja lähetä lomakkeella omasi!