Lohen, kuhan ja ahvenen kunnioitusta
Kalojen vuoden tarinoissa kunnioitetaan ympäristöä ja kalaa sen lajista ja koosta riippumatta.
Kalojen vuoden tarinoissa kunnioitetaan ympäristöä ja kalaa sen lajista ja koosta riippumatta.
Syksyllä päätän koko kesäkalastuskauden ja jään odottelemaan pilkkivesiä, sillä haluan antaa todella kuturauhan ja ylipäänsä talveen valmistautuville kaloille ruokarauhan.
Joulukuuset muuntuvat Kalojen vuoden tarinoissa kalojen kutualustoiksi. Lisäksi kunnioitetaan pyyntimittoja ja opetetaan sääntöjä nuorelle kalastajalle.
Kalojen vuoden tarinat pistävät miettimään. Vuorossa ihailtavia tekoja vesien ja rantojen siisteyden eteen, sekä ajatuksia kalavesien uhkista.
Sinnikäs työ tuottaa tulosta, ja kaikki voittavat. Kalojen vuoden tarinoissa kunnostetaan kaloile parempia elinympäristöjä. Toisaalla parannetaan vedenvirtausta ja -laatua poistamalla liikaa kasvustoa, ja estetään rehevöitymistä kalastamalla särkikaloja.
Kokemus on saanut kalastajat ajattelemaan vastuullista kalastamista yhtä kalaretkeä pidemmälle. Kalojen vuoden tarinoissa pohditaan muun muassa kestävää kalastusta, kalastuksen tarkoitusta ja tiedon siirtämistä jälkipolville.
Kalojen vuoden tarinoissa arvostetaan kotimaista kalaa ja hyödynnetään pienikin saalis. Samalla järvestä poistuu rehevöittäviä ravinteita.
Luonnossa liikkujat ovat vastanneet haasteeseen kertomalla omasta kaloja ja kalavesiä arvostavasta teostaan. Tänään kolme tarinaa ympäristön huomioon ottamisesta.
Tuikki kertoi 2020 Miso Heinäahosta, joka oli kunnostanut Villinkosken itse. Mison esimerkki innosti muutkin toimiin joen puolesta. Koska taimenet viihtyvät nyt kunnostetussa koskessa, mieheltä on kysytty apua muidenkin koskien kunnostuksiin.
Keväällä 2020 Eräluvat alkoi tarjota eräelämyksiä turvallisesti tarinoina, kun matkustelu ei ollut suositeltavaa ja ihmisillä oli kova polte erämaahan. Lue Metsähallituksen henkilöstön ja kumppanien elämykset ja lähetä lomakkeella omasi!