Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Kalavesien lämpötilaa voi jälleen seurata reaaliaikaisesti

18.06.2024

Kalastajat pystyvät tänäkin kesänä seuraamaan neljäntoista kalastuskohteen veden lämpötilaa. Liian lämmin vesi on riski etenkin herkille lohikaloille.

Vesilintu-, jänis-, majava- sekä pienpetolupien myynti alkaa maanantaina 17. kesäkuuta

14.06.2024

Maanantaiaamusta alkaen valtion metsästysmaille voi hankkia vesilintu- ja jänislupia, pienpetolupia sekä majavalupia. Lupien myynti alkaa kello 9 Eräluvat-verkkokaupassa sekä puhelinpalvelun kautta 020 69 2424.

Perjantaina myyntiin tulevat Pohjanmaan ja Kainuun kanalintuluvat

13.06.2024

Metsähallituksen kanalintulupien myynti on kuluneella viikolla aloitettu alueittain porrastettuna. Perjantaina 14. kesäkuuta myyntiin tulevat loputkin luvat, kun Pohjanmaan ja Kainuun lupamyynti alkaa Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424 kello 9.

Länsi- ja Etelä-Lapin kanalintulupien myynti alkaa torstaina 13.6.

12.06.2024

Torstaina voi alkaa hankkia kanalintulupia Keminmaahan, Kittilään, Kolariin, Muonioon, Pelloon, Rovaniemelle, Ranualle, Simoon, Tervolaan, Ylitorniolle ja Posiolle. Myynti alkaa Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424 kello 9.00.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.