Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Metsähallitukselle etsitään uutta erätalousjohtajaa

13.02.2024

Maa- ja metsätalousministeriö hakee Metsähallitukselle uutta erätalousjohtajaa. Paikka vapautuu elokuussa, kun nykyinen viranhaltija Jukka Bisi jää eläkkeelle. Erätalousjohtajan virka on haettavana 23. helmikuuta kello 12 saakka.

Eräluvat-sovelluksen MobilePay-maksutavassa ongelmia

29.01.2024

Eräluvat-sovelluksen MobilePay-maksutavassa on havaittu ongelmia ja se on poistettu käytöstä. MobilePay-maksutapaa ei tulla palauttamaan sovellukseen tässä vaiheessa, sillä Eräluvat-verkkokauppa ja -sovellus ovat uudistamassa kokonaisuudessaan ja ne julkaistaan vuoden 2024 aikana. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Eräluvat-puhelinpalvelu suljettu maanantaina 22.1.2024

15.01.2024

Tietoa luvista ja lupa-alueista löydät Eräluvat.fi-sivustolta. Sivustolta pääset myös verkkokauppaan. Luontoon.fi-sivustolla on tietoa tuvista sekä luontokeskusten yhteystiedot.

Tammijahti lähestyy

29.12.2023

Tammikuussa urosteertä ja -metsoa saa metsästää monin paikoin 10.1.–31.1.2024. Muistathan tarkistaa lupa-aluekohtaiset metsästysajat ennakkoon.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.