Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Karhulupien myynti alkaa

09.08.2022

Syksyn 2022 karhunmetsästyksen luvat tulevat myyntiin keskiviikkona 10.8. alkaen, kuten aiemmin on ilmoitettu. Metsästäjiä kehotetaan kuitenkin hankkimaan poronhoitoalueen ulkopuoliset luvat vasta juuri ennen metsästyksen alkua, sillä riistakeskuksen myöntämien poikkeuslupien valitusaika umpeutuu vasta 13.8.

Opas vieraspetojen saaristopyyntiin julkaistu – vuosien opit koottu yhteen turvaamaan linnuston pesintää

08.08.2022

Metsähallitus on tukenut vieraspetopyyntiä pyyntiä saaristossa usean vuosikymmenen ajan ja turvannut saaristolinnuston pesimämenestystä. Metsähallitus on nyt julkaissut minkin ja supikoiran saaristopyyntien toteuttamista ohjeistavan julkaisun.

Karhuluvat tulevat myyntiin keskiviikkona 10.8.

01.08.2022

Syksyn 2022 karhunmetsästyksen luvat tulevat myyntiin Eräluvat.fi-verkkokauppaan keskiviikkona 10.8. alkaen. Karhunmetsästyskausi alkaa 20. elokuuta. Poronhoitoalueen kiintiö on 70 karhua. Muualle Suomeen on myönnetty 197 karhulupaa.

Vesilintu-, jänis-, majava- sekä pienpetolupien myynti alkaa maanantaina 13.6

10.06.2022

Maanantaiaamusta alkaen valtion metsästysmaille voi hankkia vesilintu- ja jänislupia, pienpetolupia sekä majavalupia. Lupien myynti alkaa kello 9 Eräluvat- verkkokaupassa sekä puhelinpalvelun kautta 020 69 2424.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.

Eräkummit

Eräkummi on innokas ja vastuullinen metsästyksen ja kalastuksen harrastaja, joka vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Haluaisitko sinä ryhtyä eräkummiksi?

Lue lisää Eräkummi-toiminnasta.