Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Kienajajoen silta Kolarissa poissa käytöstä syyskuussa

09.09.2022

Kienajajoen silta uusitaan nykyisen sillan tukirakenteiden pettämisen vuoksi. Silta on poissa käytöstä 12.­­–25. syyskuuta. Siltatyömaa vaikuttaa metsästyslupa-alueista hirvialueeseen Kienaja 8199 ja pienriista-alueeseen Kolari 2604. 

Pohjanmaan ja Kainuun lupien myynti alkaa perjantaina

01.09.2022

Perjantaina 2.9. tulevat myyntiin loputkin Metsähallituksen kanalintuluvat, kun myynti alkaa nyt Pohjanmaan ja Kainuun metsästysalueilla. Myynti alkaa Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424 kello 9. Katso ohesta kaikkien alueiden lupamäärät!

Torstaina 1.9. myyntiin tulevat Etelä- ja Länsi-Lapin kanalintuluvat

31.08.2022

Huomenna torstaina kanalintulupia pääsee hankkimaan Keminmaassa, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pellossa, Rovaniemellä, Ranualla, Simossa, Tervolassa, Ylitorniolla ja Posiolla sijaitseville Metsähallituksen lupa-alueille.

Tiedoksi Savukoskella metsästäville: Erävaelluksen SM-kilpailut järjestetään alueella 8.–11.9.

31.08.2022

Savukoskella sijaitsevilla valtion mailla liikkuu syyskuussa niin paikallisia kuin ulkopaikkakuntalaisia metsästäjiä. Erävaelluksen SM-kisat tuovat alueella tavallista enemmän väkeä.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.

Eräkummit

Eräkummi on innokas ja vastuullinen metsästyksen ja kalastuksen harrastaja, joka vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Haluaisitko sinä ryhtyä eräkummiksi?

Lue lisää Eräkummi-toiminnasta.