Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Pienriista-alueiden metsää voi nyt arvioida etukäteen puuston kehitysluokkien perusteella

13.09.2021

Eräluvat.fi-sivustolla esitellään Metsähallituksen pienriistalupa-alueet. Alueiden esittelysivuille on nyt lisätty tieto siitä, minkä ikäistä puustoa alueella on. Metsästäjien on näin helpompaa arvioida, löytyykö alueelta esimerkiksi peitteistä metsää. 

Guolleváriiddikšunmávssuid vuoitu lahkana 10 miljovnna – guolásteami bivnnutvuohta lea veháš unnon mannan jagis

10.09.2021

Gollan jagi guolleváriiddikšunmávssut leat lonistuvvon badjel 250 000 ja vuoitu lea čoggon sullii 9,5 miljovnna euro. Mávssut leat lonistuvvon njoazibut go mannán jagi, goas vuoitu manai juo borgemánu loahpas badjel 10 miljovnna euro. Goittotge mannan jagi hui bivnnuhin šaddan guolástanmokta lea joatkašuvvan ain buorebun go jagi 2019, goas guolleváriiddikšunmávssuid olles jagi vuoitu lei 8,9 miljovnna euro.

Metsästyslupien kysyntä kasvoi valtion alueilla

09.09.2021

Luontoinnostus näkyy myös valtion metsästysalueilla. Perjantaina alkavalle metsäkanalinnustuskaudelle on hankittu Metsähallitukselta yli 100000 vuorokausilupaa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat Pohjanmaalle ja Kainuuseen tulevat myyntiin perjantaina 3. syyskuuta

02.09.2021

Viimeisetkin Metsähallituksen kanalintuluvat tulevat myyntiin huomenna perjantaina, kun lupia aletaan myydä Pohjanmaalla ja Kainuussa sijaitseville metsästysalueille. Myynti alkaa Eräluvat-kaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424 kello 9.00. Myös aiempina päivinä myyntiin tulleet luvat ovat edelleen hankittavissa, mikäli lupia on jäljellä.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.

Eräkummit

Eräkummi on innokas ja vastuullinen metsästyksen ja kalastuksen harrastaja, joka vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Haluaisitko sinä ryhtyä eräkummiksi?

Lue lisää Eräkummi-toiminnasta.