Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Koko kauden jänis- ja vesilintuluvat myyntiin huomenna

15.06.2021

Keskiviikosta 16.6. alkaen voi hankkia vesilintu- ja jänislupia myös koko metsästyskaudeksi. Vuorokausiksi ja osakaudeksi hankittavat luvat tulivat myyntiin maanantaina.

Maanantaina alkaa vesilintu- ja jänislupien, pienpetolupien, majavalupien sekä koirankoulutuslupien myynti

11.06.2021

Maanantaista 14.6. alkaen voi hankkia vesilintu- ja jänislupia, pienpetolupia sekä majavalupia valtion metsästysmaille. Myös lintu- ja jäniskoirien koulutukseen rajatuiksi ajoiksi hankittavat luvat tulevat myyntiin. 

Sovellusta iOS-laitteilla käyttävillä verkkopankkimaksussa ongelmia

11.06.2021

Eräluvat-sovellusta iOS-laitteilla käyttävillä on ilmennyt tänään ongelmia käytettäessä verkkopankkipainiketta. Muut maksutavat, eli MobilePay ja korttimaksu toimivat sovelluksessa edelleen. Ongelma ei koske Android-puhelimia.

Kanalintulupien myynti Pohjanmaan ja Kainuun alueille alkaa perjantaina

10.06.2021

Perjantaina 11. kesäkuuta metsästäjät pääsevät ostamaan ja varaamaan kanalinnustuksen vuorokausilupia niille Metsähallituksen lupa-alueille, jotka sijaitsevat Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.

Eräkummit

Eräkummi on innokas ja vastuullinen metsästyksen ja kalastuksen harrastaja, joka vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Haluaisitko sinä ryhtyä eräkummiksi?

Lue lisää Eräkummi-toiminnasta.