Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Pohjois-Karjalan sotaharjoitus ulottuu useille metsästysalueille

28.11.2022

Maavoimien sotaharjoitus Kontio 22 on käynnissä Pohjois-Karjalassa 25.11.-2.12. Sotaharjoitus ulottuu monille Metsähallituksen metsästysalueille.

Puukkohaaran silta Savukoskella on suljettuna 2.12. saakka

25.11.2022

Peruskunnostettava Puukkohaaran silta on suljettuna läpikulkuliikenteeltä 24.11.–­­­­­­­­­­2.12. välisenä aikana tai kunnes korjaustyöt on saatu valmiiksi. Silta sijaitsee Tulppion metsästysalueella.

Oikeuskansleri: Metsähallituksen on tarkennettava lupakäytäntöään

25.11.2022

Metsähallituksen tulee arvioida uudelleen, miten sidosryhmälupia jatkossa myönnetään. Näin arvioi oikeuskansleri päätöksessään, joka koskee maksuttomista metsästysluvista eli niin sanotuista sidosryhmäluvista tehtyä kantelua.

Erävalvonta jalkautuu Kainuun kisa-alueelle

17.11.2022

Suomussalmen pienpetopyyntikilpailu on aiheuttanut ihmisissä huolta, jota on purettu sosiaalisen median keskusteluissa. Metsähallituksen erävalvonta ja muut valvontaviranomaiset aikovat kohdentaa valvontaa kilpailualueelle.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.