Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Lyijyhaulien kieltoalueet näkyvät nyt Metsähallituksen Retkikartta-palvelussa

01.09.2023

Lyijyhaulirajoitus astui voimaan 15.2.2023. Sen jälkeen lyijyhaulien käyttö kosteikkoalueilla ja niiden suojavyöhykkeillä on ollut kiellettyä. Nyt rajoitusalueet ovat nähtävillä myös Metsähallituksen Retkikartta-palvelussa.

Pohjanmaan ja Kainuun alueiden kanalintuluvat myyntiin, katso kiintiöt!

31.08.2023

Lupamyynti jatkuu perjantaina 1.9., kun myyntiin tulevat loputkin kanalintuluvat. Perjantaina lupia voi ostaa ja varata myös Pohjanmaan ja Kainuun alueilla sijaitseville pienriista-alueille kello 9.00 alkaen.

Torstaina 31.8. kanalintulupien myynti jatkuu Länsi- ja Etelä-Lappiin

30.08.2023

Torstaina kanalintulupia pääsee hankkimaan Keminmaassa, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pellossa, Rovaniemellä, Ranualla, Simossa, Tervolassa, Ylitorniolla ja Posiolla sijaitseville valtion maille. Metsästysalueiden lupakiintiöt on myyntitauon aikana päivitetty riistalaskentojen tulosten ja metsästysaikojen perusteella.

Kanalintuluvat Itä-Lappiin tulevat myyntiin keskiviikkona 30.8.

29.08.2023

Kanalintulupia pääsee taas hankkimaan Sallassa, Savukoskella, Pelkosenniemellä, Sodankylässä ja Kemijärvellä sijaitseville valtion maille. Lupamyynti alkaa keskiviikkona 30.8. kello 9.00 Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.