Siirry pääsisältöön

Metsähallitukselta saat metsästysluvat valtion maille. Metsähallituksen alueet ja eräluvat takaavat metsästysmahdollisuuden myös niille metsästäjille, joilla ei mahdollisuutta metsästää esimerkiksi metsästysseuran alueella.

Erälupa on ennen kaikkea pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu tarjoaa. Metsästyslupa on myös sijoitus luontoon: lupatuloilla hoidetaan riistamaita ja varmistetaan uusiutuva riistakanta. Metsähallituksen asiantuntijat ja erätarkastajat pitävät huolen siitä, että metsästys tapahtuu kestävästi ja laillisesti.

Metsähallituksen metsästysalueet vaihtelevat kooltaan, maisemaltaan ja lupaehdoiltaan. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myös metsästysaikana.

Tähtäimessä

Vielä ehdit kanalintumetsälle – Muista kuitenkin vaihtelevat metsästysajat!

04.11.2020

Vaikka kanalintuluvat on joillekin Metsähallituksen pienriista-alueille jo myyty loppuun, on monille alueille saatavilla vielä hyvin lupia. Metsästysaikojen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä metsäkanalintujen metsästysajat vaihtelevat lajeittain ja alueittain.

Ongelmia asiakaspalautteiden vastaanottamisessa aikavälillä 20.10. - 22.10.

29.10.2020

Aikavälillä 20.10.-22.10. osa Erälupien asiakaspalvelun sähköpostiin eraluvat@metsa.fi lähetetyistä viesteistä ei ole tullut perille.

Hirvenmetsästyksen vierasluvan voi ostaa Eräluvat-kaupassa tai sovelluksella - Selvitä tunnistenumero ja tarkista kirjautumistietosi

09.10.2020

Metsähallitukselta hirvenmetsästyksen alueluvan saaneen seurueen on mahdollista tuoda hirvijahtiin metsästysvieraita. Metsästysvieraan tulee lunastaa henkilökohtainen vuorokausilupa eli niin sanottu vieraslupa. Vierasluvan voi ostaa Eräluvat-kaupasta, Eräluvat-sovelluksella tai Metsähallituksen lupahakujärjestelmästä.

Lupaostokset laskulle onnistuvat taas

02.10.2020

Erälupien myyntijärjestelmän ongelmatilanne on korjattu ja lupia saa taas ostettua laskulle Erälupien palvelunumerosta ja asiakaspalvelupisteiltä.

Varmista porotyöt ennen jahtia

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Usein kysyttyä metsästyksestä

Saako metsäkauriiden metsästykseen lupia? Mistä saan luvan asentaa riistakameran Metsähallitukselta vuokratulle metsästysalueelle?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Erähistoriakohteet

Erähistoriakohteeksi on valittu muutama kulttuurihistoriallisesti merkittävä kalastus- ja metsästyskohde. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Lue lisää Erähistoriakohteista.

Eräkummit

Eräkummi on innokas ja vastuullinen metsästyksen ja kalastuksen harrastaja, joka vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Haluaisitko sinä ryhtyä eräkummiksi?

Lue lisää Eräkummi-toiminnasta.