Siirry pääsisältöön

Eräluvat-blogissa asiantuntijat pohtivat, kuinka metsästys, kalastus ja erävalvonta tulisi järjestää luonnon ja eränkävijöiden parhaaksi. Lisäksi uusia näkökulmia ja ajankohtaisia tunnelmia erältä tarjoilevat #erävieras-bloggarit.


26.10.2023 Ahti Putaala

Kohti sujuvaa lupamyyntiä

Pitäisikö metsästysluvat arpoa tai metsästysalueita pilkkoa pienemmiksi? Metsästyksen johtava asiantuntija Ahti Putaala vastaa metsästäjien yleisiin kysymyksiin.

22.11.2022 Aku Ahlholm

Kalasaalis alkoi taas kiinnostaa

Pitkään olemme puhuneet vain elämyksistä. Tuli kriisi, kala kallistui ja pian oli toinen ääni kellossa, kirjoittaa viestintäpäällikkö Aku Ahlholm.

11.04.2022 Joel Heino

Hoitokalastajan haudutetut kevätsorvat

Villiruokablogi VI. Sorva on useille kokeneillekin kalastajille tuntematon laji. Joel Heino kertoo, milloin sitä saa ja miten siitä tehdään maukasta evästä.

30.03.2022 Mikko Toivola

Tie kohti vieraspedottomia lintuvesiä

Supikoira ja minkki ovat menneinä vuosina saaneet syödä kosteikkolinnustomme tuottoja suhteellisen rauhassa. Pyyntiä on toteutettu, mutta laajamittaista järjestelmällisyyttä ei ole ollut. Pian vuoden käynnissä ollut Metsähallituksen ja Suomen riistakeskuksen Helmi-vieraspetohanke on muuttamassa tilanteen.

28.07.2021 Mikko Rautiainen

Mätäsgraavi

Villiruokablogi, osa V. Jos eräretkellä saa tuoretta lohikalaa, kannattaa kokeilla mätäsgraavia. Viidennessä osassa Mikko Rautiainen asettelee graavilohen siivuja ruisleivän päälle.

27.04.2021 Aku Ahlholm

Hailii, hailii!

Villiruokablogi, osa IV. Uudessa tarinasarjassamme tuoksuu sesongin eräruoka. Neljännessä osassa Aku Ahlholm muistelee mummin silakkapihvejä.

25.03.2021 Kirsi Suojoki

Suomu paneutui kalastajien tietotarpeisiin

Viimeistään tällä viikolla alkoi kevät. Pilkkikairat vaihtuvat keväisempiin kalastusvälineisiin auringon sulattaessa jäitä eteläisessä Suomessa. Pian veneen vesillelaskupäiviä merkitään kalentereihin myös pohjoisempana.

05.03.2021 Aku Ahlholm

Retkieväs kypsyy räystään alla

Villiruokablogi, osa II. Uudessa tarinasarjassamme tuoksuu sesongin eräruoka. Toisessa osassa Aku Ahlholmin juttu ottaa sydämestä.