Mikkelin Valkea 7552

Etelä-Savossa Mikkelin kupeessa sijaitsee kirkasvetinen Valkeajärvi, joka on kooltaan 14 hehtaaria. Järven tavoitelluimmat saaliskalat ovat pyyntikokoisena istutetut kirjolohet, joita laitetaan järveen 1-3 kertaa kuussa, sekä pulskat siiat.  Kohteen suosituimmat kalastusmuodot ovat talvella pilkintä sekä loppukesällä ja alkusyksyllä perhokalastus. Valkeajärvellä on kaksi nuotiopaikkaa ja järven ympäri kiertää osin pitkostettu polku. Hyvän saavutettavuuden ja helppokulkuisuuden vuoksi se soveltuu hyvin kaikille kalastajille ja luontoharrastajille.  

Tule narraamaan siikoja ja kirjolohia ja vietä nautinnollisia hetkiä kauniin metsäjärven maisemissa vaikkapa makkaratulien ja nokipannukahvien kera!

Mikkelin Valkea

Vapakalastus
Kalenterivuosi.
Pilkkiminen, Heittokalastus, Perhokalastus
Kirjolohi, Siika, Ahven
Pyyntikokoisen kalan istutuksia, Luontaisten lajien poikasistutuksia
Tulentekopaikka, Laavu

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 12 € / 3 h
 • 18 € / vrk
 • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15-vuotiaille on Eräluvat-verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen. Maksutonta lupaa koskevat samat lupaehdot kuin maksullista viikkolupaa.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on avoinna arkisin kello 9–16.

 

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luovuttua järjestelmän ylläpidosta.

 

 

 

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Kalenterivuosi.
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
 • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Mikkelin Valkean 7552 vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Etelä-Savon ELY:n päätöksellä (922/5710/2014) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.

 

ETELÄPUOLI, ns. iso allas (kts. kartta)

 • Kesällä (=avovesikaudella) saa käyttää vain keinotekoisia vieheitä. Luonnonsyöttien (mato, toukat, täkykälat) sekä syöttitahnan ja silikonipallojen yms. käyttö kielletty. Talvella (=jäältä pilkkien) saa käyttää myös luonnollisia syöttejä sekä syöttitahnaa ja silikonipalloja.
 • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki. Ootto-onki saa olla pyynnissä enintään 10 metrin päässä kalastajasta. Avovesikaudella saa käyttää yhtä vapaa ja siimaa joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m.)
 • Vapaa ei saa jättää yksin pyyntiin.
 • Kelluntarenkaan käyttö on sallittu. Veneen käyttö on kielletty.

 

POHJOISPUOLI, ns pieni allas (kts. kartta)

 • Sallittu kaikki keinotekoiset vieheet sekä luonnonsyötit (mato, toukat, täkykalat) ja syöttitahna sekä silikonipallot yms.
 • Kalastaja saa käyttää kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki. Ootto-onki saa olla pyynnissä enintään 10 metrin päässä kalastajasta.
 • Kelluntarenkaan ja veneen käyttö on kielletty. 

 

Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki, kalastonhoitomaksu tulee olla maksettu.

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk

 

Saaliskiintiö ei koske siikaa. Kalastuslupa päättyy kalastajan otettua saaliiksi kiintiön salliman määrän kiintiöityjä kaloja.

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Huom! Kalastaja saa ottaa saaliikseen lupatyypistä ja lupien määrästä riippumatta enintään 3 lohikalaa/vrk (00:00-24:00).

Lisätiedot

Palvelut

Alueella on pitkostettu 2,2 km polku, 2 nuotiopaikkaa, laavu, puu-cee ja syvyyskartta.

Alueelle on opastus Mikkeli-Pieksämäki-tieltä ja Ihastjärventieltä.

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset 1-3 kertaa kuukaudessa, avovesikaudella useammin ja keskitalvella harvemmin.