Mikkelin Valkea 7552

Etelä-Savossa Mikkelin kupeessa sijaitsee kirkasvetinen Valkeajärvi, joka on kooltaan 14 hehtaaria. Järven tavoitelluimmat saaliskalat ovat pyyntikokoisena istutetut kirjolohet, joita laitetaan järveen 1-3 kertaa kuussa, sekä pulskat siiat.  Kohteen suosituimmat kalastusmuodot ovat talvella pilkintä sekä loppukesällä ja alkusyksyllä perhokalastus. Valkeajärvellä on kaksi nuotiopaikkaa ja järven ympäri kiertää osin pitkostettu polku. Hyvän saavutettavuuden ja helppokulkuisuuden vuoksi se soveltuu hyvin kaikille kalastajille ja luontoharrastajille.  

Tule narraamaan siikoja ja kirjolohia ja vietä nautinnollisia hetkiä kauniin metsäjärven maisemissa vaikkapa makkaratulien ja nokipannukahvien kera!

Mikkelin Valkea

Vapakalastus
Kalastusaika 1.1.–5.6. ja 8.6 klo 15:00 –31.12. Kalastus Mikkelin Valkeassa on tauolla 6.-8.6.2019 klo 15 asti lasten Vapapäivän vuoksi.
Pilkkiminen, Heittokalastus, Perhokalastus
Kirjolohi, Siika, Ahven
Pyyntikokoisen kalan istutuksia, Luontaisten lajien poikasistutuksia
Tulentekopaikka, Laavu

Luvan ostaminen

Hinnat:

  • 12 € / 3 h
  • 18 € / vrk
  • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15-vuotiaille on Eräluvat-verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

 

Soita haluamasi lupatyypin numeroon:

 

Lupatyyppi Numero Hinta
3 tuntia 0600 55 1639 12,02 € + mpm
Vuorokausi 0600 55 1640 18,03 € + mpm
Alle 18-v 3 tuntia 0600 55 1642 6,01 € + mpm
Alle 18-v vuorokausi 0600 55 1643 9,01 € + mpm

 

Kalastusluvan voit tilata kännykällä automaattinumerosta. Soita haluamasi lupatyypin numeroon ja näppäile kalastusalueen numero neljällä numerolla.

Tarkemmat ohjeet >

 

Puhelu veloitetaan matkapuhelinlaskullasi.

Lue Metsähallituksen lupaehdot.

Mobiililuvissa matkapuhelinliittymäkohtainen käyttöraja on 200 euroa kuukaudessa.

 

 

 

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Kalastusaika 1.1.–5.6. ja 8.6 klo 15:00 –31.12. Kalastus Mikkelin Valkeassa on tauolla 6.-8.6.2019 klo 15 asti lasten Vapapäivän vuoksi.
  • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.
  • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Mikkelin Valkean 7552 vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Etelä-Savon ELY:n päätöksellä (922/5710/2014) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
  • Kesällä (=avovesikaudella) saa käyttää vain keinotekoisia vieheitä. Luonnonsyöttien (mato, toukat, täkykalat) sekä syöttitahnan ja silikonipallo yms. käyttö on kielletty.

  • Talvella (=jäältä pilkkien) saa käyttää myös luonnollisia syöttejä sekä syöttitahnaa ja silikonipalloja.

  • Kalastaja saa käyttää jäältä kalastettaessa kahta vapaa ja siimaa, joista toinen saa olla ns. ootto-onki. Ootto-onki saa olla pyynnissä enintään 10 metrin päässä kalastajasta. Avovesikaudella saa käyttää yhtä vapaa ja siimaa, joka on kädessä tai käden ulottuvilla (max. 2 m). Vapaa ei saa jättää yksin pyyntiin.

  • Veneen ja kelluntarenkaan käyttö on kielletty.

Huom! Jos jäältä kalastettaessa kalastaa aktiiviongella (pilkkii) ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki, kalastonhoitomaksun tulee olla maksettu.

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa / vrk
Viikkolupa 2 lohikalaa / vrk

 

Saaliskiintiö ei koske siikaa. Kalastuslupa päättyy kalastajan otettua saaliiksi kiintiön salliman määrän kiintiöityjä kaloja.

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Huom! Kalastaja saa ottaa saaliikseen lupatyypistä ja lupien määrästä riippumatta enintään 3 lohikalaa/vrk (00:00-24:00).

Lisätiedot

Palvelut

Alueella on pitkostettu 2,2 km polku, 2 nuotiopaikkaa, laavu, puu-cee ja syvyyskartta.

Alueelle on opastus Mikkeli-Pieksämäki-tieltä ja Ihastjärventieltä.

Kalaveden hoito

Pyyntikokoisen kirjolohen istutukset 1-3 kertaa kuukaudessa, avovesikaudella useammin ja keskitalvella harvemmin.