Siirry pääsisältöön
14.05.2021 Aku Ahlholm

Kieppi selvitti, milloin saaliin saa vähimmällä vaivalla

Vuoden 2021 Kieppi-lehti on ilmestynyt. Kieppi jaetaan kaikille, jotka ovat hankkineet Metsähallitukselta metsästysluvan edellisvuonna. Vertailujutussa lasketaan, kuinka paljon riistasta saa energiaa ja kuinka paljon sitä kuluu riistaa pyydettäessä.

07.05.2021 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksujen kysyntä jatkuu korkeana

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin huhtikuun loppuun mennessä yli 70 000 kpl. Määrä on lähes yhtä suuri kuin vuosi sitten koronapandemian nostettua myynnin maaliskuussa ennätysvauhtiin. Tuottoa on kertynyt yli kolme miljoonaa euroa.

06.05.2021 Aku Ahlholm

Metsähallitus ei myy tänä vuonna kalastuslupia Tenon sivujokiin

Tenojokeen laskeviin Vetsijokeen ja Utsjokeen ei kuluvana vuonna myydä lainkaan kalastuslupia ulkopaikkakuntalaisille valtion vesialueille. Tenojoen pääuoman ja sivujokien lohenkalastus on asetuksella kielletty tulevalla kalastuskaudella lohikantojen suojelemiseksi sekä Norjassa että Suomessa.

05.05.2021 Aku Ahlholm

Jokien kunnostukseen etsitään nyt urakoitsijoita

Metsähallitus etsii jokien ja purojen kunnostukseen monenlaisia yrittäjiä: sorantoimittajia, käsinkunnostajia, kaivinkoneurakoitsijoita ja helikopterisorastajia. Kohteita on eri puolilla Suomea. Tarjouspyyntöjä on jo julkaistu Hilmassa ja lisää on tulossa kevään mittaan.

04.05.2021 Aku Ahlholm

Monni Himari on Tuikin kasvo 2021

Kalastajien Tuikki-lehti 2021 on ilmestynyt. Tämän vuoden henkilökuvassa Marinella "Monni" Himari elää unelmaansa. Jutun on kirjoittanut Tieto-Finlandian voittanut Pekka Juntti ja kuvannut vuoden kuvajournalisti Antti J. Leinonen.

29.04.2021 Aku Ahlholm

Ruunaalle kunnostetaan lohikalojen kotia

Äärimmäisen uhanalainen järvilohi ja erittäin uhanalainen taimen saavat uusia lisääntymisalueita Pohjois-Karjalassa. Metsähallitus kunnostaa Lieksan Ruunaalla kolme koskea yli 100 000 eurolla. Operaatio on osa 1,4 miljoonaa euroa maksavaa virtavesihanketta, johon eduskunta on myöntänyt lisämäärärahan.

20.04.2021 Aku Ahlholm

Eräluvat-palvelunumerossa tunnin katkos

Asiakaspalvelunumero 020 69 2424 on keskiviikkona 21.4. suljettuna tunnin ajan, kello 11–12. Verkkokauppa ja sovellus toimivat tuona aikana normaalisti. Katkoksen aikana asiakkaat voivat myös jättää viestin sähköpostilla eraluvat@metsa.fi.

31.03.2021 Tanja Vallo

Kanalintukausiluvat haettavissa huhtikuussa

Huhtikuussa on taas aika kääntää katseet kohti seuraavaa metsästyskautta, sillä ensi syksyn kanalintukausiluvat ovat haettavissa 1.–30. huhtikuuta. Kanalintukausiluvalla saa metsästää kaikkea muuta pienriistaa mutta ei yleensä majavaa.

31.03.2021 Tanja Vallo

Metsähallitus selvittää, kannattaisiko Pohjois-Pohjanmaalle rakentaa metsäpeura-aita

Suomenselän alueen metsäpeurat ovat viime vuosina levittäytyneet Oulujärven länsipuolelta kohti pohjoista. Alkuperäiseen lajistoomme kuuluvan metsäpeuran perimää suojellaan estämällä sen risteytyminen poron kanssa. Metsähallitus selvittää, voisiko ratkaisu löytyä poronhoitoalueen etelärajan tuntumaan rakennettavasta metsäpeura-aidasta.