Siirry pääsisältöön
28.06.2022 Tanja Vallo

Kosket kuumenevat – kalastuslupien myynti keskeytetään neljällä kohteella

Metsähallitus keskeyttää tiistaista 28.6. alkaen kalastuslupien myynnin Karvionkoskella, Keihärinkoskella, Kolima-Keiteleen koskireitillä ja Kotalan koskilla. Näillä kohteilla veden lämpötila on noussut lohikalojen kannalta kriittiseksi. Asiakkaita suositellaan siirtämään jo hankitut luvat.

20.06.2022 Lotta Kirvesmies

Jokivesien lämpotiloja voi nyt seurata reaaliajassa

Kalavesien lämpötiloja voi seurata yli kymmenellä Metsähallituksen kalastuskohteella ympäri Suomea. Seurannassa keskitytään erityisesti niihin kohteisiin, joissa vesi on lämmennyt viimevuosina lohikalojen kannalta kriittisen korkeaksi.

17.06.2022 Aku Ahlholm

Puoli miljoonaa meriharjusta Perämereen

Luonnonvarakeskus ja Metsähallitus ovat istuttaneet puoli miljoonaa vastakuoriutunutta meriharjuksenpoikasta Perämereen. Operaatio on osa Biodiversea-hanketta.

17.06.2022 Aku Ahlholm

Saamelaiset tarvitsevat kuntalaisen jokiluvan

Metsähallitus on linjannut saamelaisten kalastuslupa-asiaa Ylä-Lapissa korkeimman oikeuden (KKO) päätöksen perusteella. Paikalliset saamelaiset voivat kalastaa lohen ja taimenen nousualueilla hankittuaan paikallisille suunnitellun, edullisen jokikalastusluvan. Lupa koskee ohessa esitettyjä lupa-alueita.

17.06.2022 Aku Ahlholm

Sápmelaččat dárbbašit gieldda olbmuid johkalobi guollebivdui

Meahciráđđehus lea linnjen sápmelaččaid guolástanlohpeášši Davvi-Sámis alimus rievtti (AR) mearrádusa vuođul. Báikkálaš sápmelaččat sáhttet bivdit luosa ja dápmoha goargŋunguovlluin go skáhppojit báikkálaččaide plánejuvvon, hálbbes johkaguolástanlobi.

14.06.2022 Tanja Vallo

Utsjoen kuntalaisten jokilupien myöntäminen alkoi

Utsjoen kunnan asukkaat ovat voineet lunastaa vuoden 2022 jokiluvan perjantaista 10.6. alkaen. Jokilupia päästään myöntämään poikkeuksellisen myöhään, sillä Metsähallitus odotti Tenojoen lohenkalastusta koskevaa lakia.

09.06.2022 Tanja Vallo

Perjantaina 10.6. myyntiin tulevat loputkin kanalintuluvat – Pohjanmaan ja Kainuun lupien myynti alkaa

Metsähallituksen kanalintulupien myynti on kuluneella viikolla aloitettu alueittain porrastettuna. Perjantaina 10.6.2022 myyntiin tulevat loputkin luvat, kun Pohjanmaan ja Kainuun lupamyynti alkaa Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424 kello 9. Aiempina päivinä myyntiin tulleiden alueiden lupia voi edelleen ostaa kiintiöiden puitteissa. Myynti jatkuu 15.8. asti.