Siirry pääsisältöön

Suomu on lehti suomalaiselle kalastajalle

Suomu-lehti (på svenska Fena-tidningen) ilmestyy kerran vuodessa ja jaetaan keväästä syksyyn maksutta niille kalastajille, jotka ovat maksaneet kalastonhoitomaksun koko kalenterivuodeksi. Lehden takakannessa on henkilökohtainen kalastuskortti. 

Kalastaja saa Suomu-lehden kotiin kannettuna kalastonhoitomaksun suorittamista seuraavan kuukauden puolivälissä. Lehti postitetaan ensimmäisen kerran huhtikuun aikana, jolloin sen saavat marras-maaliskuussa kalastonhoitomaksun maksaneet. Tämän jälkeen postitus tehdään kerran kuukaudessa. Viimeinen erä postitetaan lokakuun puolivälissä kalastonhoitomaksun syyskuun aikana maksaneille. 

Suomu jaetaan vain koko vuoden kalastonhoitomaksun lunastaneille Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen. Lehteä ei voi tilata eikä se ole sähköisenä luettavissa ennen lokakuuta.

Kalastonhoitomaksun ostamisen yhteydessä ilmoitetun osoitteen tulee olla oikein, jotta Suomu saapuu perille. Jos et ole saanut lehteäsi kalastonhoitomaksun maksamista seuraavan kuukauden loppuun mennessä, ilmoita asiasta sähköpostitse toimitussihteerille.

Ympäristöystävällistä luettavaa

Suomu ja muut Eräpalveluiden julkaisut ovat hiilineutraaleja. Olemme kompensoineet tuotteeseen painoprosessissa kohdistuneen hiilikuorman maksamalla painotalolle korvauksen, jonka se välittää sertifioituihin päästövähennyshankkeisiin. Suomun ja Fenan painatuksesta aiheutuva kompensointikorvaus on noin 300 euroa. Painotalo on sitoutunut pienentämään omaa hiilijalanjälkeään 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, jolloin tarvittava kompensointimäärä pienenee.

Painotuotteillamme on myös PEFC-merkki (pefc.fi) ja Joutsenmerkki (joutsenmerkki.fi). PEFC-sertifioitua puuta käyttävä yritys ja sen koko toimitusketju on sitoutunut kestävään metsien käyttöön. Joutsenmerkki myönnetään hakemuksesta yritykselle, joka täyttää tiukat vaatimukset muun muassa käytettyjen kemikaalien laadun ja määrän, työturvallisuuden, energiankäytön ja laadun osalta.

Anna palautetta vuoden 2024 Suomusta!

Kiitos palautteestasi! Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, jätäthän yhteystietosi.

Vuoden 2021 Suomu-numeron kansilehti, joka on myös PDF-linkki.

Suomu – suomalainen kalastaja

Siirry Suomun lehtiarkistoon (julkaisut.metsa.fi)

Tämän sivun lyhytosoite: eraluvat.fi/suomu

Toimitussihteeri:
Aku Ahlholm
040 481 4890
aku.ahlholm(a)metsa.fi

Toimituskunta:
Maa- ja metsätalousministeriö
Metsähallitus, Eräpalvelut
Lapin, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon
elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset
Luonnonvarakeskus
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry
Kalatalouden Keskusliitto
Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry
Suomen Ammattikalastajaliittto SAKL ry

Osoitelähde:
Metsähallituksen erälupien asiakasrekisteri (kalastonhoitomaksurekisteri).