Siirry pääsisältöön

Suomu on lehti suomalaiselle kalastajalle

Suomu-lehti ilmestyy kerran vuodessa ja jaetaan keväästä syksyyn maksutta niille kalastajille, jotka ovat kuluvan vuoden aikana maksaneet kalastonhoitomaksun koko vuodeksi. Lehden mukana tulee kalastuskortti takakannessa.

Kalastaja saa Suomu-lehden kotiin kannettuna kalastonhoitomaksun suorittamista seuraavan kuukauden puolivälissä. Lehti postitetaan ensimmäisen kerran huhtikuussa, jonka jälkeen lähetys tehdään kerran kuukaudessa. Jokainen kalastuskortin haltija saa siis lehden yhden kerran vuodessa.

Lehden saamiseksi kalastonhoitomaksun ostamisen yhteydessä ilmoitetun osoitteen tulee olla oikein. Lehti jaetaan vain koko vuoden kalastonhoitomaksun lunastaneille. Lehteä ei voi tilata eikä lehti ole vapaasti sähköisenä luettavissa ennen lokakuun alkua.

Vuoden 2020 lehti ilmestyy 17. huhtikuuta. Jos et ole saanut lehteä kalastonhoitomaksun maksamista seuraavan kuukauden loppuun mennessä, ilmoita asiasta sähköpostitse toimitussihteerille.

Ympäristöystävällistä luettavaa

Suomu ja muut Eräpalveluiden julkaisut ovat hiilineutraaleja. Olemme kompensoineet tuotteeseen painoprosessissa kohdistuneen hiilikuorman maksamalla painotalolle korvauksen, jonka se välittää sertifioituihin päästövähennyshankkeisiin. Suomun ja Fenan painatuksesta aiheutuva kompensointisumma on noin 300 euroa. Painotalo on sitoutunut pienentämään omaa hiilijalanjälkeään 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, jolloin tarvittava kompensointisumma pienenee.

Painotuotteillamme on myös PEFC-merkki (pefc.fi) ja Joutsenmerkki (joutsenmerkki.fi). PEFC-sertifioitua puuta käyttävä yritys ja sen koko toimitusketju on sitoutunut kestävään metsien käyttöön. Joutsenmerkki myönnetään hakemuksesta yritykselle, joka täyttää tiukat vaatimukset mm. käytettyjen kemikaalien laadun ja määrän, työturvallisuuden, energiankäytön ja laadun osalta.

 

Anna palautetta vuoden 2020 Suomusta!

Vuoden 2019 Suomu-numeron kansilehti.

Suomu - Suomalainen kalastaja

Siirry Suomun lehtiarkistoon (julkaisut.metsa.fi).

Tämän sivun lyhytosoite: eraluvat.fi/suomu

Toimitussihteeri:
Kirsi Suojoki
040 186 5875
kirsi.suojoki(a)metsa.fi

Toimituskunta:
Maa- ja metsätalousministeriö
Metsähallitus, Eräpalvelut
Lapin, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon
elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset
Luonnonvarakeskus
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry
Kalatalouden Keskusliitto
Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry
Suomen Ammattikalastajaliittto SAKL ry

Osoitelähde:
Metsähallituksen erälupien asiakasrekisteri (kalastonhoitomaksurekisteri)