Manamansalo 5571

Manamansalo on tieyhteyksin saavutettava saari keskellä Kainuun mereksi kutsuttua Oulujärveä. Manamansalon vapakalastusalue kuuluu Oulujärven retkeilyalueeseen ja Unescon suojeluksessa olevaan Geopark-verkostoon. Upeat hiekkarannat, helppokulkuinen mäntykangasmetsä, kristallinkirkkaat lammet ja viiden tähden leirintäalue tekevät Manamansalosta kaikenikäisten kalastajien suosikkikohteen.

Vapakalastusalueeseen kuuluu kymmenen erillistä lampea, joissa asustavat ahventen lisäksi siiat, harjukset ja taimenet. Särkisestä saaliiksi voi tavoitella pyyntikokoisena istutettua kirjolohta. Lähimmille kalapaikoille on vain muutaman minuutin kävelymatka leirintäalueelta. Tervetuloa kokemaan Manamansalon korkeatasoiset puitteet ja kirkkaat kalavedet!

Manamansalo

Vapakalastus
Kalastusaika 1.1.- 3.5. ja 23.5. klo 12:00 - 31.12. 2020. Kalastus Särkisellä on tauolla 4.- 6.6.2020 klo 15 asti lasten Vapapäivän vuoksi.
Heittokalastus, Uistelu, Pilkkiminen
Ahven, Kirjolohi, Harjus, Siika, Taimen
Pyyntikokoisen kalan istutuksia, Luontaisten lajien poikasistutuksia

Luvan ostaminen

Hinnat:

  • 12 € / 3 h
  • 18 € / vrk
  • 90 € / vko

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15-vuotiaille on Eräluvat-verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luopuessa nykyisen järjestelmän ylläpidosta.

 

 

Manamansalo: JAJ-Palvelut Oy (Manamansalon leirintäalue)
Vaala: K-Market Tervaportti
Kontiomäki: Kainuun Tähti Oy (Neste huoltoasema)
 

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Kalastusaika 1.1.- 3.5. ja 23.5. klo 12:00 - 31.12. 2020. Kalastus Särkisellä on tauolla 4.- 6.6.2020 klo 15 asti lasten Vapapäivän vuoksi.

 

 

Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Manamansalon vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Lapin ELY:n päätöksellä (Dnro 2280/5710-2015) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.

Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi) sekä onkiminen ja pilkkiminen.

Luonnollisten ja keinotekoisten syöttien käyttö on sallittu.

Rannalta, ankkuroidusta veneestä tai jäältä kalastettaessa saa käyttää yhtä vapaa ja siimaa kalastajaa kohti.  Vavan on oltava kalastajan kädessä tai käden ulottuvilla (enintään 2 m). Soutu-uistelussa ja perhonsoudussa saa käyttää kahta vapaa kalastajaa kohti.

Vuokraveneen ja kelluntarenkaan käyttö kalastuksessa on sallittu Särkisellä ja Iso-Peurassa. Veneiden ja kelluntarenkaan käyttö on kuitenkin kielletty kesäkauden avajaisissa (24 h avajaishetkestä).

Pyyntimitat ja rauhoitukset

  • Harjus vähintään 35 cm
  • Taimen rasvaevällinen vähintään 60 cm, rasvaeväleikattu vähintään 50 cm
  • Kirjolohella ja siialla ei ole pyyntimittaa

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa
Viikkolupa 2 lohikalaa/vrk
Lohikalat Kirjolohi, taimen, siika, harjus

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi.

Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

 

 

Lisätiedot

Palvelut

Särkiselle vuokrataan veneitä Manamansalon leirintäalueen vastaanotosta. Veneen ja kelluntarenkaan käyttö kalastuksessa on kielletty kesäkauden avajaisissa (24 h avajaishetkestä).

Manamansalon leirintäalue (puh. 08-874138), www.manamansalo.fi

 

Kalaveden hoito

Särkiseen istutetaan avovesikaudella säännöllisesti pyyntikokoista kirjolohta ja Isoon-Peuraan pyyntikokoista taimenta. Lupa-alueen muita vesiä hoidetaan taimenen, harjuksen ja siian poikasistutuksin.

Kevättalvella (Maalis- huhtikuussa) 2020 tehdään kaksi kirjolohi-istutusta Särkiseen.