Vapapäivänä ja Pilkkivapapäivänä alaikäiset kalastavat ilmaiseksi useilla Metsähallituksen vapakalastuskohteilla. Vapapäivää vietetään yleensä kesäloman ensimmäisenä lauantaina, ja tapahtumaan osallistuu vuosittain noin tuhat nuorta kalastajaa ympäri Suomen. Pilkkivapapäivät ajoittuvat hiihtolomaviikoille.

VAPAPÄIVÄ 8. KESÄKUUTA 2019

 

Vapapäivänä Metsähallitus avaa yli 30 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) ohjaajia kello 10–15, ja muilla kohteilla lapset voivat kalastaa omatoimisesti huoltajansa kanssa.

OPASTETUILLA KOHTEILLA kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10–15. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päällä ilmoittaudutaan SVK:n oppaalle, jolta saatu rintamerkki toimii kalastuslupana. Oppaat tarjoavat neuvoja ja vinkkejä ja auttavat nuoret kalastajat alkuun tarvittaessa. Lisäksi ensiksi saapuneet saavat lahjaksi Kuusamon Uistimen Vapapäivä-Räsäsen! Kohteilla pidetään myös leikkimielinen kalastuskisa, jonka voittajat palkitaan klo 15 paikan päällä.

Vapapäivänä näillä kohteilla saavat tapahtuma-aikana kalastaa ainoastaan alaikäiset. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori kalastaja. Aikuisten luvanmyynti jatkuu tapahtuman jälkeen klo 15. 

MUILLA KOHTEILLA voi Vapapäivänä kalastaa ilmaiseksi koko vuorokauden (24 h). Kohteilla ei ole opastusta tai järjestettyä ohjelmaa. Näille kohteille tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä kalastajan ja hänen huoltajansa nimi sekä kohde, jossa aikoo kalastaa, joko sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 720 5963. Samassa viestissä voi ilmoittaa useamman kalastajan ja huoltajan nimen. Viestiin ei vastata erikseen.

Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö/lapsi tai nuori) voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi, sillä hän toimii alaikäisen oppaana. Saaliskiintiö on nuorille kalastajille kaksi lohikalaa, huoltajille yksi lohikala. Huomaathan, että kalastaminen on ilmaista vain alla mainituilla kohteilla.


Näillä kohteilla kalastetaan opastetusti klo 10–15

Tutustuthan yllä oleviin ohjeisiin ennen kuin suuntaat Vapapäivän viettoon! Tänä vuonna osalla kohteista on teema, ja näissä paikoissa pääset perehtymään erityisesti alla mainittuun kalastusmuotoon. Teema ei kuitenkaan rajaa pois muita kalastusmuotoja, eli kalastaa saa myös muilla sallituilla tavoilla.

Tutustuthan yllä oleviin ohjeisiin ennen kuin suuntaat Vapapäivänä kalaan!

Lisäksi mukaan kuuluvat Metsähallituksen laajemmat lupa-alueet Itä-Lappi (3410), Länsi-Lappi (2410), Pohjanmaa ja Kainuu (5411), Etelä-Suomi (7413) ja Merialueet (7412).

PILKKIVAPAPÄIVÄ HIIHTOLOMAVIIKOILLA

Kesän riemukkain kalastustapahtuma Vapapäivä saa vuonna 2019 kaverikseen talvisen Pilkkivapapäivän! Pilkkivapapäivää vietetään hiihtolomaviikoilla neljällä kohteella eri puolilla Suomea.

Pilkkivapapäivänä kalastus on kaikille alle 18-vuotiaille ilmaista! Ilmoittautumispisteeltä saa Fisuun-tarran, joka toimii kalastuslupana tapahtuman ajan. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa / nuori.

Aikuiset voivat ostaa itselleen kalastusluvan normaalin käytännön mukaisesti esimerkiksi mobiililupana. Kaikki Pilkkivapapäivän kohteet ovat ns. erityiskalastuskohteita, joissa lupa vaaditaan myös pilkkimiseen.

Paikalla on Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummeja opastamassa nuoria pilkinnän saloihin. Kalastaa voi joko omilla välineillä tai lainavavalla, joita on tarjolla rajoitetusti. Järjestäjä tarjoaa nuorille kalastajille myös mehua ja makkaraa!

Pilkkivapapäivän kohteet vuonna 2019 ovat

Lammi (Evo), Niemisjärvet sunnuntai 24.2. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946968.

Mikkelin Valkea keskiviikko 27.2. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

Sievi, Maasydänjärvi sunnuntai 3.3. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

Kuhmo, Syväjärvi tiistai 5.3. kello 9–15
Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

#VAPAPÄIVÄ
#pilkkivapapäivä

Vapapäivän tunnelmia voi seurata myös somessa. Jaa kuvasi ja terveisesi Facebookissa tai Instagramissa!

Instagram: @vapapaiva
Facebook: Vapapäivä


Vapapäivän ja Pilkkivapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.

Vapapäivä-tapahtumat Fisuun.fi-sivustolla >