Siirry pääsisältöön

Vapapäivänä alaikäiset kalastavat ilmaiseksi useilla Metsähallituksen vapakalastuskohteilla. Vapapäivää vietetään yleensä kesäloman ensimmäisenä lauantaina, ja tapahtumaan osallistuu vuosittain noin tuhat nuorta kalastajaa ympäri Suomen.

Vapapäivä 8. kesäkuuta 2024

Vapapäivänä Metsähallitus avaa yli 30 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) ohjaajia kello 10–15, ja muilla kohteilla lapset voivat kalastaa omatoimisesti huoltajansa kanssa.Vapapäivän logo, jossa vedestä hyppää naurava kala

OPASTETUILLA KOHTEILLA kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10–15. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päällä ilmoittaudutaan SVK:n ohjaajalle, jolta saatu rintamerkki toimii kalastuslupana. Ohjaajat tarjoavat neuvoja ja vinkkejä ja auttavat nuoret kalastajat alkuun tarvittaessa.

Vapapäivä-tapahtumalla on oma, vuonna 2020 lanseerattu nimikkouistin, jonka on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa, vaan sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan opastetulla kohteella.

Vapapäivänä opastetuilla kohteilla saavat tapahtuma-aikana kalastaa ainoastaan alaikäiset. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori kalastaja. Aikuisten luvanmyynti jatkuu tapahtuman jälkeen klo 15.

MUILLA KOHTEILLA voi Vapapäivänä kalastaa ilmaiseksi koko vuorokauden (24 h). Kohteilla ei ole opastusta tai järjestettyä ohjelmaa. Näille kohteille tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä osoitteeseen vapapaiva(a)metsa.fi kalastajan ja hänen huoltajansa nimi sekä kohde, jossa aikoo kalastaa. Samassa viestissä voi ilmoittaa useamman kalastajan ja huoltajan nimen. Viestiin ei vastata erikseen.

Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö/lapsi tai nuori) voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi, sillä hän toimii alaikäisen oppaana. Saaliskiintiö on nuorille kalastajille kaksi lohikalaa, huoltajille yksi lohikala. Huomaathan, että kalastaminen on ilmaista vain alla mainituilla kohteilla.


Näillä kohteilla kalastetaan opastetusti klo 10–15

Tutustuthan yllä oleviin ohjeisiin ennen kuin suuntaat Vapapäivän viettoon.

Kysy lisää Salon, Ikaalisen ja Lammin Vapapäivästä: janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0400 946 968

Kysy lisää Heikinlammen Vapapäivästä: juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 045 113 3050

Kysy lisää Mikkelin, Lieksan ja Nurmeksen Vapapäivästä: janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 044 547 9116

Kysy lisää näistä Vapapäivän kohteista: petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0500 440 923


Näillä kohteilla voi kalastaa omatoimisesti koko vuorokauden

Tutustuthan yllä oleviin ohjeisiin ennen kuin suuntaat Vapapäivänä kalaan.

Lisäksi mukaan kuuluvat Metsähallituksen laajemmat lupa-alueet Itä-Lappi (3410), Länsi-Lappi (2410), Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu (5411), Etelä-Suomi (7413) ja Merialueet (7412).

Pilkkivapapäivä hiihtolomaviikoilla

Pilkkivapapäivää ei järjestetä vuonna 2024.Pilkkivapapäivän logo, jossa jään alta kurkistaa pipopäinen kala

Vapapäivä somessa

Vapapäivän tunnelmia voi seurata somessa. Jaa myös omat kuvasi ja terveisesi Facebookissa tai Instagramissa!

Facebook-sivulle päivitetään aina viimeisimmät vinkit kohteilta.

#vapapäivä
#pilkkivapapäivä

Instagram: @eraluvat (instagram.com)
Facebook: Eräluvat (facebook.com)


Vapapäivän ja Pilkkivapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.

Vapapäivä-tapahtumat Fisuun.fi-sivustolla