19.03.2015 Aku Ahlholm

Erätarkastaja Mika Seurujärvi tähdittää Lapin poliisit -sarjaa

Fox-kanavalla on alkanut uusi Lapin poliisit -tv-sarja, jonka yksi tähdistä on Metsähallituksen erätarkastaja Mika Seurujärvi Kittilästä. Lappilaisten poliisien vauhdikkaaseen työhön pääsee tutustumaan aina tiistaista torstaihin kello 20.30.

18.03.2015 Aku Ahlholm

Näätämöjoen lupamyynti jatkuu 4. toukokuuta

Näätämöjoen ennakkomyynnissä olleet luvat on varattu loppuun. Ennakkoon myyntiin asetettiin 60 prosenttia ensi kesän luvista, ja ne myytiin yhdessä päivässä. Lupamyynti jatkuu 4. toukokuuta, jolloin myydään loput 40 prosenttia lupakiintiöstä.

12.03.2015 Aku Ahlholm

Tutkimus: Eräreissulle kannattaa lähteä porukassa ja vähintään viikoksi

Suomessa eräilyllä on pitkät perinteet ja väkilukuun suhteutettuna meillä metsästetään enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa. Monet hakeutuvat luontoon rentoutumaan mutta lähes yhtä monet lujittavat myös ystävyyssuhteita metsän keskellä, paljastaa Metsähallituksen tutkimus.

05.03.2015 Aku Ahlholm

Erämatkailun raha virtaa ruuhka-Suomesta itään ja pohjoiseen

Valtion maille saapuvat eränkävijät tekevät hyvää omalle terveydelleen ja matkakohteeksi ottamalleen alueelle. Viime vuonna he toivat maakuntiin 28,2 miljoonan euron hyödyn ja työtä 238 henkilötyövuoden edestä, selviää tuoreista laskelmista

20.02.2015 Aku Ahlholm

Arvio: Puolet jättää kalastusmaksunsa maksamatta

Suomalaiskalastajista enintään puolet maksaa pakollisen valtion kalastuksenhoitomaksun. Kaikkien 18‒64-vuotiaiden kalastajien, jotka kalastavat muuten kuin pilkkimällä tai onkimalla, tulisi maksaa veroluonteinen kalastuksenhoitomaksu.

20.02.2015 Aku Ahlholm

Erävalvontaraportti 2014: Kalastusrikkeet lisääntyivät, metsästysrikkeet vähenivät

Metsähallitus on julkaissut vuoden 2014 erävalvontaraporttinsa VI Erätoimittajapäivillä Yli-Iin Kierikkikeskuksessa. Havaittujen rikkeiden määrä oli korkeampi kuin kertaakaan 2000-luvulla, mikä johtui kalastuksesta ja sen tehostuneesta valvonnasta etenkin Saimaalla. Metsästäjien rikkeet, erityisesti suurpetoihin kohdistuvat laittomuudet, sen sijaan vähenivät edellisvuodesta.

16.02.2015 Aku Ahlholm

Nämä ovat tiukan kiintiön kalastuskohteita! Hanki lupasi ajoissa!

Eräpalvelut on listannut tärkeimmät tiukan kiintiön kalastuskohteet koko maassa. Tutustu tähän listaan, jotta muistat hankkia lupasi hyvissä ajoin ennen kalastusmatkaa.

12.02.2015 Aku Ahlholm

Muista nämä, kun hyppäät moottorikelkan sarviin!

Hohtavat hanget ja hiihtoloma houkuttavat moottorikelkkailemaan. Suomessa on lähes 20 000 km kelkkareitistöä. Mutta tiesitkö, missä se kulkee ja mitä lupia tarvitset ajamiseen?

12.02.2015 Aku Ahlholm

Kalastusmaksuja ei voi enää maksaa mobiilisti

Valtion kalastuksenhoitomaksujen tai kalastusläänikohtaisten viehekalastusmaksujen mobiililuvat on poistettu käytöstä. Näitä maksuja voi jatkossa hoitaa muun muassa verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424 tai suoraan ministeriön tileille. Mobiilimaksut toimivat yhä Metsähallituksen virkistyskalastusluvissa tai viehekalastusluvissa.

02.02.2015 Aku Ahlholm

Koillismaan asukkaat ovat halukkaita parantamaan metsäpurojen tilaa

Metsäpurojen tilan parantaminen on tärkeää Koillismaan asukkaille, ja sen eteen ollaan valmiita tekemään talkootöitä. Tämä kävi ilmi SYKEn ja Metsähallituksen vuonna 2013 tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa, miten paikalliset asukkaat, maanomistajat ja mökkiläiset arvostavat metsäpuroja ja niitä ympäröivää luontoa. Samalla selvitettiin vastaajien maksu- ja osallistumishalukkuutta.