Siirry pääsisältöön
21.10.2021 Kirsi Suojoki

Valuma-aluesuunnittelu lisää pienvesien kunnostustoimien vaikuttavuutta

Metsähallituksen valuma-alueprojektissa ennallistetaan koko Suomessa pilottina yhdeksää pienvesistöä. Kunnostustoimenpiteitä tehdään pienvesien lisäksi ympäröivillä suo- ja metsäalueilla. Pilotin kaksi kohdetta sijaitsee Pohjanmaa-Kainuun alueella, toinen Suomussalmella ja toinen Taivalkoskella.

10.09.2021 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksujen tuotto lähenee 10 miljoonaa − kalastuksen suosiossa hieman laskua viime vuodesta

Kuluvan vuoden kalastonhoitomaksuja on lunastettu yli 250 000 kpl, ja tuottoa on kertynyt noin 9,5 miljoonaa euroa. Maksuja on lunastettu verkkaisemmin kuin viime vuonna, jolloin tuotto ylitti elokuun lopussa jo 10 miljoonaa euroa. Kuitenkin viime vuonna huippuunsa noussut kalastusinto on jatkunut edelleen kovempana kuin vuonna 2019, jolloin kalastonhoitomaksujen koko vuoden tuotto oli 8,9 miljoonaa euroa.

10.09.2021 Kirsi Suojoki

Guolleváriiddikšunmávssuid vuoitu lahkana 10 miljovnna – guolásteami bivnnutvuohta lea veháš unnon mannan jagis

Gollan jagi guolleváriiddikšunmávssut leat lonistuvvon badjel 250 000 ja vuoitu lea čoggon sullii 9,5 miljovnna euro. Mávssut leat lonistuvvon njoazibut go mannán jagi, goas vuoitu manai juo borgemánu loahpas badjel 10 miljovnna euro. Goittotge mannan jagi hui bivnnuhin šaddan guolástanmokta lea joatkašuvvan ain buorebun go jagi 2019, goas guolleváriiddikšunmávssuid olles jagi vuoitu lei 8,9 miljovnna euro.

09.09.2021 Aku Ahlholm

Metsästyslupien kysyntä kasvoi valtion alueilla

Luontoinnostus näkyy myös valtion metsästysalueilla. Perjantaina alkavalle metsäkanalinnustuskaudelle on hankittu Metsähallitukselta yli 100000 vuorokausilupaa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

31.08.2021 Kirsi Suojoki

Ylä-Lapin kanalintuluvat myytiin nopeasti

Tänään myyntiin tulleet Ylä-Lapin alueiden kanalintuluvat ostettiin joiltain alueilta sekunneissa loppuun. Eräluvat-verkkokaupan nopeasti tyhjentynyt lupakalenteri sai jotkut asiakkaat epäilemään palvelun toimivuutta tai omaa taitoa käyttää kauppaa. Verkkokaupassa ei kuitenkaan ole tänään ilmennyt häiriöitä, vaan luvat loppuivat kovasta suosiosta johtuen. Enimmillään verkkokaupassa oli aamulla yhtä aikaa yli 1700 asiakasta.