Siirry pääsisältöön
14.07.2022 Lotta Kirvesmies

Vedet viilenevät - Lupamyynti aukeaa viidelle kalastuskohteelle perjantaina 15.7.

Perjantaina lupamyynti aukeaa kohteille Langinkoski, Karvionkoski, Kolima-Keiteleen koskireitti, Kotalan kosket sekä Keihärinkoski. Näillä kohteilla helteiden lämmittämät kalavedet ovat hiljalleen jäähtyneet niin, että kalastusta voidaan taas harjoittaa kestävästi. Lupamyynti avautuu kello 9 aamulla verkossa Eräluvat-kaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424.

11.07.2022 Lotta Kirvesmies

Helteet hellittivät - Tiistaina 12.7. lupamyynti aukeaa pohjoisen koskikohteille

Tiistaina 12.7. kalastus avataan pohjoisen kohteilla Vikajoki, Hossa ja Iijoen keskiosa. Näillä kohteilla veden lämpötila on laskenut jo riittävän alas, eikä sääennusteiden mukaan ole odotettavissa vedenlämpötilojen äkillistä nousua. Lupamyynti avautuu kello 9 aamulla verkossa Eräluvat-kaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424.

30.06.2022 Lotta Kirvesmies

Helteet jatkuvat – kalastuslupien myynti tauolle nyt myös Vikajoen, Iijoen keskiosan, Hossan sekä Langinkosken kalastuskohteilla

Metsähallituksen kalastuskohteiden lupamyyntiä on jouduttu sulkemaan eri puolilla maata lämmenneiden vesien vuoksi. Monilla kohteilla veden lämpötila on noussut erityisesti lohikalojen kannalta jo kriittisen korkeaksi. Tällä hetkellä lupamyynti on keskeytetty seitsemällä kohteella, ja tilannetta arvioidaan uudelleen 11.7. Asiakkaita kehotetaan siirtämään jo hankitut kalastusluvat myöhempään ajankohtaan.

28.06.2022 Tanja Vallo

Kosket kuumenevat – kalastuslupien myynti keskeytetään neljällä kohteella

Metsähallitus keskeyttää tiistaista 28.6. alkaen kalastuslupien myynnin Karvionkoskella, Keihärinkoskella, Kolima-Keiteleen koskireitillä ja Kotalan koskilla. Näillä kohteilla veden lämpötila on noussut lohikalojen kannalta kriittiseksi. Asiakkaita suositellaan siirtämään jo hankitut luvat.

20.06.2022 Lotta Kirvesmies

Jokivesien lämpotiloja voi nyt seurata reaaliajassa

Kalavesien lämpötiloja voi seurata yli kymmenellä Metsähallituksen kalastuskohteella ympäri Suomea. Seurannassa keskitytään erityisesti niihin kohteisiin, joissa vesi on lämmennyt viimevuosina lohikalojen kannalta kriittisen korkeaksi.

17.06.2022 Aku Ahlholm

Puoli miljoonaa meriharjusta Perämereen

Luonnonvarakeskus ja Metsähallitus ovat istuttaneet puoli miljoonaa vastakuoriutunutta meriharjuksenpoikasta Perämereen. Operaatio on osa Biodiversea-hanketta.

17.06.2022 Aku Ahlholm

Saamelaiset tarvitsevat kuntalaisen jokiluvan

Metsähallitus on linjannut saamelaisten kalastuslupa-asiaa Ylä-Lapissa korkeimman oikeuden (KKO) päätöksen perusteella. Paikalliset saamelaiset voivat kalastaa lohen ja taimenen nousualueilla hankittuaan paikallisille suunnitellun, edullisen jokikalastusluvan. Lupa koskee ohessa esitettyjä lupa-alueita.

17.06.2022 Aku Ahlholm

Sápmelaččat dárbbašit gieldda olbmuid johkalobi guollebivdui

Meahciráđđehus lea linnjen sápmelaččaid guolástanlohpeášši Davvi-Sámis alimus rievtti (AR) mearrádusa vuođul. Báikkálaš sápmelaččat sáhttet bivdit luosa ja dápmoha goargŋunguovlluin go skáhppojit báikkálaččaide plánejuvvon, hálbbes johkaguolástanlobi.

14.06.2022 Tanja Vallo

Utsjoen kuntalaisten jokilupien myöntäminen alkoi

Utsjoen kunnan asukkaat ovat voineet lunastaa vuoden 2022 jokiluvan perjantaista 10.6. alkaen. Jokilupia päästään myöntämään poikkeuksellisen myöhään, sillä Metsähallitus odotti Tenojoen lohenkalastusta koskevaa lakia.