Siirry pääsisältöön
25.03.2020 Aku Ahlholm

Itä-Suomeen uusia kausilupa-alueita

Kanalinnustajien kausilupia voi hakea jälleen huhtikuun aikana. Itä-Suomen alueisiin on tullut muutoksia. Peurajärven-Mujejärven lupa-alue jaetaan kahtia ja Heinäveden alueelle voi ensimmäistä kertaa hakea kausilupaa.

18.03.2020 Tanja Vallo

Erälupien peruutusehtoihin muutoksia

Metsähallituksen erälupien hankinta- ja peruutusehdoista joustetaan toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi. Tilanne katsotaan ehdoissa mainituksi ylivoimaiseksi esteeksi, jolloin myös maksetun luvan voi peruuttaa ennen lupa-ajan alkamista.

18.03.2020 Tanja Vallo

Retkikohteiden varaus- ja vuokratuvat suljetaan

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Metsähallituksen Luontopalvelujen omassa vuokrauksessa olevien varaus- ja vuokratupien varaukset perutaan kevätsesongiksi 21.3.2020 lähtien.

03.03.2020 Tanja Vallo

Kuhmon Pilkkivapapäivässä yli sata nuorta kalastajaa

Aurinkoinen keli houkutteli nuoret pilkkijät Kuhmon Syväjärven jäälle heti aamulla. Pilkkivapapäivä-tapahtumaan osallistui päivän aikana yhteensä 119 lasta ja nuorta. Kun mukaan lasketaan nuorten kalastajien kanssa saapuneet huoltojoukot, Syväjärvellä vietti aurinkoista hiihtolomapäivää 250 - 300 henkilöä.

26.02.2020 Kirsi Suojoki

74 lasta ja nuorta nautti auringosta ja kalastuksesta Valkeajärvellä

Iloisen kirjaviin ulkoiluvaatteisiin pukeutuneet lapset ja odottava tunnelma täyttivät Valkeajärven jään jo aamusta. Yli 70 lapsesta ja nuoresta sekä heidän huoltajistaan muodostunut kalastajajoukko oli laittanut Pilkkivapapäivän talvilomakalenteriinsa, ja se kannatti. Jää Valkeajärvessä oli tarpeeksi vahvaa tapahtuman järjestämiseen, ja päivä yksi talven aurinkoisimmista.

22.02.2020 Aku Ahlholm

Heikinlammella pilkki 57 lasta

Iloisia uutisia: kaikkia pilkkitapahtumia ei ole peruttu. Heikinlammen Pilkkivapapäivään osallistui lauantaina 57 lasta ja nuorta.

20.02.2020 Aku Ahlholm

Pilkkivapapäivä perutaan myös Hämeenlinnan Evolla

Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat ovat päättäneet perua lauantaiksi suunnitellun Pilkkivapapäivän Evolla. Jää oli torstain mittauksissa haurastunut vaarallisesti. Heikinlammen Pillkivapapäivä Kivijärvellä Keski-Suomessa järjestetään.