Siirry pääsisältöön
10.08.2020 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kalastusluvat ovat loppumassa

Kalastuslupien kova kysyntä on jatkunut koko kesän Lapissa. Useilla Metsähallituksen kalastuskohteilla Ylä-Lapissa luvat ovat loppuneet tai loppumassa. Esimerkiksi Lätäsenon ja Kaamasjoen kiintiöt ovat jo täynnä. Myös Juutuanjoen ja Ivalojoen luvat ovat loppumassa.

07.08.2020 Aku Ahlholm

Karhunmetsästyslupia voi alkaa hankkia

Karhulupia poronhoitoalueelle voi nyt hankkia Eräluvat-kaupasta ja palvelunumerosta 020 69 2424. Myös osa poronhoitoalueen ulkopuolisista karhuluvista on nyt myynnissä. Karhunmetsästys alkaa 20. elokuuta.

31.07.2020 Salla Niemetmaa

Verkkokaupassa varatut pienriistaluvat voi nyt maksaa

Koronavirustilanteen vuoksi tämänvuotisia pienriistalupia on pystynyt tähän päivään asti ainoastaan varaamaan verkkokaupassa. Nyt asiakas pystyy myös maksamaan varaamansa vuorokausiluvat.

08.07.2020 Tanja Vallo

Seitsemisessä ja Lauhanvuoressa vaeltaa vapaana jo lähes 40 metsäpeuraa

Lauhanvuoren kansallispuistoon on vapautettu kesän aikana totutustarhasta yhdeksän metsäpeuraa, joista viimeisimmät tänä aamuna. Seitsemisen kansallispuistoon vapautettiin heinäkuun alussa kaksitoista metsäpeuraa. Vapaana kulkevan metsäpeuratokan koko kasvoi näin Seitsemisessä kahteenkymmeneen yksilöön ja Lauhanvuoressa seitsemääntoista. Metsähallituksen koordinoiman MetsäpeuraLIFE-hankkeen tavoitteena on palauttaa metsäpeura alkuperäisille asuinsijoilleen läntiseen Suomeen.

07.07.2020 Tanja Vallo

Metsähanhea voi jälleen metsästää Lapissa

Maa- ja metsätalousministeriön antama asetus mahdollistaa metsähanhen metsästyksen tänä syksynä suuressa osassa Lapin maakuntaa. Metsähanhi on ollut Lapissa kokonaan rauhoitettu viimeiset kuusi vuotta.

01.07.2020 Kirsi Suojoki

Ravustuslupien myynti alkaa 1. heinäkuuta

Metsähallituksen ravustuskohteiden luvat tulevat myyntiin keskiviikkona 1. heinäkuuta. Metsähallitus myy ravustuslupia erikseen määritellyille valtion vesialueille. Mertoihin tulee ennen vesille jättöä merkitä valvontaa varten ravustajan yhteystiedot.