Siirry pääsisältöön
26.04.2023 Aku Ahlholm

Kalastonhoitomaksu tarvitaan vapaluvan lisäksi

Kalastonhoitomaksu on kalastuksen perusmaksu, joka kaikkien 18–64-vuotiaiden kalastajien on maksettava muun kalastusluvan lisäksi. Palautteen perusteella tämä usein unohtuu. Esimerkiksi Metsähallituksen erityiskohteille hankittu vapalupa tai pyydyslupa ei siis riitä.

21.04.2023 Aku Ahlholm

Uusi kalastuskohde Latokartanonkoski avataan tiistaina 2. toukokuuta

Ennakkotiedoista poiketen uusi vapalupa-alue avataan 2. toukokuuta, ei vielä vappuna. Latokartanonkoski sijaitsee Kiskonjoella Salossa, vain reilun tunnin ajomatkan päässä kehä kolmoselta. Retkikartta.fi-palvelussa uusi kohde näkyy 8. toukokuuta alkaen.

14.04.2023 Aku Ahlholm

Suomu-lehti jaetaan asiakkaille 24. huhtikuuta alkaen

Jos olet maksanut kalastonhoitomaksun koko vuodeksi maaliskuun loppuun mennessä, saat Suomu-lehden postitse 24. huhtikuuta alkavalla viikolla. Huhtikuun aikana vuosimaksun maksaneet saavat lehtensä toukokuussa. Suomun takakannessa on kalastuskortti, joka kannattaa ottaa talteen.

14.04.2023 Aku Ahlholm

Kalastonhoitomaksu on 47 euroa kalenterivuodelta

Kalastonhoitomaksu on kalastajien perusmaksu. Sen maksavat kaikki 18–64-vuotiaat, jotka kalastavat muuten kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Jos ostit vaikkapa vapaluvan Metsähallitukselta, tarvitset lisäksi perusmaksun eli valtion kalastonhoitomaksun.

04.04.2023 Lotta Kirvesmies

Pilotoimme chat-palvelua Eräluvat-sivustolla

Kehitämme digitaalisia palvelujamme ja pilotoimme chat-palvelua Eräluvat.fi-sivustolla huhtikuun aikana. Chatbottimme auttaa sinua kalastonhoitomaksuun ja kanalintujen kausilupiin liittyvissä kysymyksissä. Muissa asioissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme live-chatin kautta tai jättää yhteydenottopyynnön.