Siirry pääsisältöön
31.08.2021 Kirsi Suojoki

Ylä-Lapin kanalintuluvat myytiin nopeasti

Tänään myyntiin tulleet Ylä-Lapin alueiden kanalintuluvat ostettiin joiltain alueilta sekunneissa loppuun. Eräluvat-verkkokaupan nopeasti tyhjentynyt lupakalenteri sai jotkut asiakkaat epäilemään palvelun toimivuutta tai omaa taitoa käyttää kauppaa. Verkkokaupassa ei kuitenkaan ole tänään ilmennyt häiriöitä, vaan luvat loppuivat kovasta suosiosta johtuen. Enimmillään verkkokaupassa oli aamulla yhtä aikaa yli 1700 asiakasta.

30.08.2021 Aku Ahlholm

Tiistaina 31.8. alkaa Ylä-Lapin kanalintulupien myynti

Kolmen pohjoisimman kunnan alueella sijaitsevien Metsähallituksen metsästysalueiden kanalintulupia voi ostaa tiistaista 31. elokuuta alkaen. Myynti alkaa Eräluvat-kaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424 kello 9.00 aamulla. Luvat myydään tänä vuonna aiemmasta poiketen jo alkuviikosta.

27.08.2021 Aku Ahlholm

Kanalintulupien myynti Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueille alkaa maanantaina

Kanalinnustuslupia voi alkaa jälleen ostaa maanantaina 30.8. alkavalla viikolla. Maanantaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa sijaitseville Metsähallituksen lupa-alueille. Aiemmista vuosista poiketen Enontekiön, Inarin ja Utsjoen luvat tulevat myyntiin jo tiistaina.

24.08.2021 Tanja Vallo

Kanalinnustuksen vuorokausilupia myydään 30.8. alkaen koko metsästyskaudelle – Katso päivitetyt kiintiöt

Metsähallituksen kanalintulupien myyntitauko päättyy 30. elokuuta. Tauon aikana Metsähallitus on päivittänyt myytävien lupien määrät riistalaskentojen tulosten ja maa- ja metsätalousministeriön esittämien metsästysaikojen perusteella. Myyntiin tulee lupia koko metsästyskaudelle. Myös tammijahdin luvat sekä maaliskuun loppuun asti pohjoisessa jatkuvan riekon metsästyksen luvat myydään nyt.

17.08.2021 Tea Nevanperä

Myrskytuhot vaikuttavat tuhansien metsästäjien liikkumiseen

Metsähallitus on julkaissut uudet metsästyskartat, joissa näkyvät kesäkuisen Paula-myrskyn tuhoalueet. Kaatunutta metsää on metsästysalueilla, joilla metsästää vuosittain jopa 16 000 metsästäjää. Nyt heitä kehotetaan seuraamaan karttoja ja välttämään myrskytuhoalueita Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa turvallisuussyistä. Metsähallitus aloitti myrskytuhopuiden korjuun jo heinäkuun alussa.

16.08.2021 Tanja Vallo

Kanalintulupien myynti tauolla 16.–29. elokuuta

Metsähallituksen kanalintulupien myynti on tauolla kahden viikon ajan. Tauon aikana päivitetään myytävien lupien määrä. Myynti jatkuu porrastetusti jälleen 30. elokuuta.

13.08.2021 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin riekot laskettiin tarkemmin kuin koskaan

Riekkokanta on kasvussa Lapissa. Parvien keskikoko kasvoi noin kolmesta noin viiteen. Myös poikasosuus kasvoi: poikueparvet olivat nyt siis isompia kuin viime vuonna. Metsästyslupien myynti riekkomaille Ylä-Lappiin alkaa tiistaina 31.8.

11.08.2021 Aku Ahlholm

Langinkosken kalastuslupien myynti alkaa perjantaina 13. päivä

Metsähallitus avaa viimeisenkin keskeytyksessä olleen koskikohteen lupamyynnin. Kotkan Langinkoskelle (kohdenumero 7581) voi ostaa kalastuslupia jälleen perjantaina 13. päivä. Lupamyynti avautuu kello 9 aamulla verkossa ja palvelunumerossa 020 69 2424.