Siirry pääsisältöön
11.06.2020 Tanja Vallo

Ylä-Lapin kanalintuluvat myyntiin perjantaina

Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella sijaitsevien Metsähallituksen metsästysalueiden kanalintulupia pääsee varaamaan perjantaina 12. kesäkuuta klo 9.00 alkaen. Verkkokaupassa asioivien metsästäjien tulee kirjautua sisään varatakseen lupia. Yksi henkilö voi varata enintään 21 vuorokausilupaa.

10.06.2020 Kirsi Suojoki

Torstaina myyntiin kanalintuluvat Länsi- ja Etelä-Lapin alueille

Torstaina 11.6. metsästäjät pääsevät hankkimaan Metsähallituksen lupia Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. Kesäkuussa metsästyslupia voi vasta varata, minkä vuoksi verkkokaupassa asioivien metsästäjien on kirjauduttava kauppaan.

09.06.2020 Salla Niemetmaa

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat Pohjanmaan ja Kainuun alueille tulevat myyntiin keskiviikkona

Keskiviikkona 10. kesäkuuta metsästäjät pääsevät varaamaan kanalinnunmetsästyksen vuorokausilupia niille Metsähallituksen lupa-alueille, jotka sijaitsevat Pohjanmaalla ja Kainuussa. Tässä vaiheessa lupia voi varata ajalle 10. syyskuuta–10. lokakuuta. Jos metsästäjä aikoo varata luvat Eräluvat-verkkokaupassa, on hänen kirjauduttava ensin sisään verkkokauppaan.

08.06.2020 Tanja Vallo

Itä-Lapin kanalintuluvat myyntiin tiistaina

Sallassa, Savukoskella, Pelkosenniemellä, Sodankylässä ja Kemijärvellä sijaitsevien metsästysalueiden vuorokausiluvat tulevat myyntiin 9.6. Kesäkuussa metsästyslupia voi vasta varata, minkä vuoksi verkkokaupassa asioivien metsästäjien on kirjauduttava kauppaan.

05.06.2020 Aku Ahlholm

Kanalintuluvat Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueille myyntiin maanantaina

Ensi syksyn linnustuslupia voi alkaa varata maanantaina 8.6. alkavalla viikolla. Heti maanantaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa sijaitseville Metsähallituksen lupa-alueille. Kesäkuussa metsästyslupia voi vasta varata, minkä vuoksi verkkokaupassa asioivien metsästäjien on kirjauduttava kauppaan.

03.06.2020 Kirsi Suojoki

Järvi-Suomeen jaettiin 1,16 miljoonaa euroa kalastonhoitomaksuvaroja

Pohjois-Savon ELY-keskus jakoi kevään 2020 aikana Järvi-Suomen alueen kalatalousviranomaisena Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa yhteensä noin 1,16 miljoonaa euroa kalastonhoitomaksuvaroja avustuksina kalataloutta edistäviin hankkeisiin ja kalatalousaluetoimintaan.

02.06.2020 Aku Ahlholm

Kalastuslupia voi nyt hankkia sovelluksella

Metsähallitus on julkaissut Eräluvat-sovelluksen, jolla voi ostaa kalastuslupia ja maksaa valtion kalastonhoitomaksun. Eräluvat-sovellus on ladattavissa iOS- ja Android-järjestelmiä käyttäviin puhelimiin ja tabletteihin. Metsähallitus myi viime vuonna eri ostokanavien kautta 165 000 erälupaa ja 180 000 koko vuoden kalastonhoitomaksua.

28.05.2020 Salla Niemetmaa

Pienriistalupien myynnissä on tänä kesänä poikkeuksia

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat tulevat myyntiin 8.–12. kesäkuuta alueittain porrastettuina. Koronavirustilanteen vuoksi myynti toteutetaan poikkeuksellisella tavalla: luvat varataan kesäkuussa ja maksetaan vasta elokuussa. Eräluvat-verkkokaupassa voi varata lupia useammalle vuorokaudelle kuin aiemmin.

25.05.2020 Aku Ahlholm

Vapapäivä-kalastustapahtuma järjestetään 5. syyskuuta

Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastuspäivä eli Vapapäivä järjestetään syksyllä, jos kokoontumiset ovat tuolloin turvallisia. Vapapäivän uusi aika on lauantai 5. syyskuuta. Vapapäivä kerää vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta Metsähallituksen kalastuskohteille eri puolilla Suomea.