Siirry pääsisältöön
14.05.2020 Tanja Vallo

Seitsemiseen syntyi villi metsäpeura 150 vuoden tauon jälkeen

Äitienpäiväviikonloppuna Seitsemisen kansallispuistossa maailmaan saapui hartaasti odotettu villi metsäpeuranvasa. Vasa syntyi vaatimelle, joka vapautettiin totutustarhasta luontoon viime syksynä. Tulokas on tärkeässä roolissa, kun metsäpeura palautetaan entisille asuinsijoilleen läntiseen Suomeen.

08.05.2020 Kirsi Suojoki

Kalavedet kutsuivat myös huhtikuussa

Huhtikuussa kalastonhoitomaksuja maksettiin noin 40 600 kappaletta, joka on yli 10 000 maksua (34 %) edellisvuoden huhtikuuta enemmän. Tammi-huhtikuun aikana maksetuista kalastonhoitomaksuista on kertynyt 3,1 miljoonaa euroa.

07.05.2020 Aku Ahlholm

Ennätysmäärä metsästäjiä haki kausilupaa

Kevään luontoinnostus näyttää tarttuneen myös metsästäjiin. Metsähallituksen kausiluvat kanalinnustukseen olivat kevään haussa suositumpia kuin koskaan. Kausilupaa haki yli 3 000 metsästäjää, mikä oli 25 prosenttia viime vuotta enemmän.

06.05.2020 Aku Ahlholm

Erävalvonta sakottaa luvattomista nuotioista

Metsähallituksen erävalvonta kiinnittää nyt erityistä huomiota villiintyneeseen nuotioretkeilyyn. Luvattomasta avotulesta seuraa sakkoja. Poikkeusolot ovat lisänneet luontoharrastuksia, mikä ilahduttaa asiantuntijoita, mutta lieveilmiöt halutaan kuriin.

04.05.2020 Aku Ahlholm

Uusi Tuikki esittelee uuden polven kalastajan

Tuikki 2020 on julkaistu. Tänä keväänä pääsevät ääneen kalastajat, jotka valmistautuvat ylioppilaskevääseen kalastaen tai janoavat hyvää selfiekuvaa veden ääreltä yhtä lailla kuin hyvää saalista.

17.04.2020 Aku Ahlholm

Gieldda olbmuid johkalobit vuovdimassii miessemánus

Eanodaga, Anára ja Ohcejoga gieldda olbmuid johkalobiid vuovdin álgá 5. Miessemánu dmu 13 rájes. Lobi sáhttá diŋgot telefovnnain Meahciráđđehusa bálvalanbáikkiin Davvi-Sámis. Báikki alde lobit eai vuvdojuvvo koronavirusa leavvanriskka dihtii.

17.04.2020 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kalastuslupien myynti siirtyy

Metsähallitus aloittaa Ylä-Lapin jokikalastuslupien myynnin ulkopaikkakuntalaisille aikaisintaan 18. toukokuuta. Lupamyynti aloitetaan tuolloin, jos ollaan varmoja siitä, että kalastuskausi voidaan turvallisesti avata kesäkuussa.