Siirry pääsisältöön
13.07.2021 Aku Ahlholm

Kalanistutuksia keskeytetään vesistöissä

Kalanistutukset keskeytetään viidessä eri Metsähallituksen kohteessa Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Etelä-Suomen alueilla. Helteet ovat nostaneet vesistöjen lämpötilat epäsuotuisan korkeiksi istutettaville kaloille. Istutusten tilannetta seurataan päivittäin ja ajankohtaiset tiedot päivitetään Eräluvat.fi-sivustolle.

09.07.2021 Aku Ahlholm

Kylmäluoma avataan kalastukselle – retkeilyreitit pysyvät kiinni

Myrskyn runtelemalle Kylmäluoman retkeilyalueelle voi jälleen hankkia kalastuslupia torstaista 15. heinäkuuta alkaen. Myös retkeilykeskus avataan, mutta osa vuokramökeistä ja kaikki retkeilyreitit pysyvät toistaiseksi suljettuina. 

08.07.2021 Tea Nevanperä

Myös Oulankajoen kalastuslupien myynti keskeytetään

Metsähallitus on päättänyt keskeyttää kalastuslupien myynnin Kuusamon Oulankajokeen (lupa-alue 5572) perjantaista 9.7.2021 alkaen. Jokiveden lämpötilaksi on mitattu lähes 21 astetta, mikä uhkaa lohikalojen hyvinvointia. Veden ennustetaan edelleen lämpenevän.

01.07.2021 Aku Ahlholm

Kalastuslupien myynti keskeytetään lämpeneviin koskiin

Metsähallitus keskeyttää kalastuslupien myynnin neljään kalastuskohteeseen, joissa veden lämpötila on noussut lohikalojen kannalta kriittiseksi. Tilannetta tarkkaillaan nyt myös muissa vesistöissä. Jo hankittuja lupia ei peruta, mutta asiakas voi siirtää ne myöhäisemmäksi.

29.06.2021 Tanja Vallo

Ravustuslupien myynti alkaa 1. heinäkuuta

Metsähallituksen ravustuskohteiden luvat tulevat myyntiin torstaina 1. heinäkuuta. Metsähallitus myy ravustuslupia erikseen määritellyille valtion vesialueille.

29.06.2021 Kirsi Suojoki

Ahvenlammen kalastuskohteen esteettömyyttä parannettiin

Metsähallitus rakensi Sievissä sijaitsevaan Ahvenlammen kalastuskohteeseen esteettömiä laitureita ja kulkuväyliä. Tavoitteena on tarjota liikuntarajoitteisille paremmat kalastusmahdollisuudet. Samalla kohdetta kehitettiin rakentamalla muun muassa uusia perhokalastuslaitureita.

24.06.2021 Kirsi Suojoki

Kalastuslupien myynti Kylmäluomaan keskeytetty toistaiseksi

Myrskytuhojen takia kalastuslupien myynti vapalupa-alueelle 4525 on toistaiseksi keskeytetty. Retkeilykeskuksen palvelut ja retkeilyreitit on suljettu, eikä liikkuminen alueella ole turvallista. Tiedotamme lupamyynnin jatkumisesta myöhemmin.

24.06.2021 Kirsi Suojoki

Viehe- ja pyydyskalastukseen tarvitaan vähintään kalastonhoitomaksu − kalastusluvat kannattaa hankkia viimeistään nyt

Kuumin kalastuskausi on käynnistymässä, kun satunnaisemmatkin harrastajat siirtyvät mökeille ja kesälomille. Metsähallitus muistuttaa, että 18-64-vuotiaan viehe- ja pyydyskalastajan sekä ravustajan tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Usealla vavalla tai yhdelläkin pyydyksellä kalastaessa tai ravustaessa tulee olla kalastonhoitomaksun lisäksi hankittuna vesialueen omistajan lupa.