Siirry pääsisältöön
24.08.2023 Lotta Kirvesmies

Metsähallitus ei myy vieraslupia syyskuun hirvenmetsästykseen

Syyskuun vieraslupien myynnistä valtion maille päätettiin luopua joulukuussa 2021, sillä metsästäjät kokivat, että suositut metsästysalueet Pohjois-Suomessa ruuhkautuvat alkukaudesta. Vieraslupia voi edelleen hankkia lokakuussa alkavalle hirvenpyyntijaksolle.

17.08.2023 Lotta Kirvesmies

Lintuinfluenssa ei rajoita metsästyslupamyyntiä valtion maille

Tämänhetkisen tiedon mukaan Metsähallituksen metsästyslupien myyntiä valtion maille ei ole tarvetta rajoittaa lintuinfluenssatilanteen vuoksi. Suosittelemme seuraamaan viranomaisten julkaisemia ohjeita lintuinfluenssaan liittyen ja toimimaan niiden mukaan.

11.08.2023 Lotta Kirvesmies

Kanalintulupien myynti tauolla 16.–27. elokuuta

Metsähallituksen kanalintulupien myynti jää tauolle 16. elokuuta. Tauon aikana lupakiintiöt päivitetään. Myynti jatkuu porrastetusti 28. elokuuta, kun luvat tulevat myyntiin alue kerrallaan. Kesäkuussa varattujen lupien eräpäivä on 15.8.

21.07.2023 Aku Ahlholm

Stáhta guovlluin čuovvut dás ovddosguvlui Meahcceetikeahta

Vuordit ahte meahcásteaddjit ja guolásteaddjit čuvvot dás ovddosguvlui ođđa Meahcceetikeahta Meahciráđđehusa guollečáziin ja meahcástanguovlluin. Meahcceetikeahtta deattuha sállaša, luonddu ja nuppiid meahcis johttiid gudnejahttima. Stáhta guovlluide háhket jahkásaččat sullii 200000 meahcástan- ja guolástanlobi.

21.07.2023 Aku Ahlholm

Valtion alueilla noudatetaan jatkossa Eräetikettiä

Metsästäjien ja kalastajien odotetaan jatkossa noudattavan uutta Eräetikettiä Metsähallituksen kalavesillä ja metsästysalueilla. Eräetiketti painottaa saaliin, luonnon ja toisten luonnossa liikkujien kunnioitusta. Valtion alueille hankitaan vuosittain noin 200000 metsästys- ja kalastuslupaa.