Siirry pääsisältöön
15.08.2022 Aku Ahlholm

Karhunmetsästys jäihin Pohjois-Karjalassa, Kuhmon päätös vielä tulematta

Itä-Suomen hallinto-oikeus on asettanut karhulupapäätöksiä toimeenpanokieltoon. Metsähallituksen lupa-alueilla päätös koskee karhunmetsästystä Lieksassa, Nurmeksessa ja Ilomantsissa. Pohjois-Karjalan luvat on toistaiseksi otettu pois myynnistä. Kuhmossa vielä odotellaan oikeuden välipäätöstä

09.08.2022 Aku Ahlholm

Karhulupien myynti alkaa

Syksyn 2022 karhunmetsästyksen luvat tulevat myyntiin keskiviikkona 10.8. alkaen, kuten aiemmin on ilmoitettu. Metsästäjiä kehotetaan kuitenkin hankkimaan poronhoitoalueen ulkopuoliset luvat vasta juuri ennen metsästyksen alkua, sillä riistakeskuksen myöntämien poikkeuslupien valitusaika umpeutuu vasta 13.8.

01.08.2022 Aku Ahlholm

Karhuluvat tulevat myyntiin keskiviikkona 10.8.

Syksyn 2022 karhunmetsästyksen luvat tulevat myyntiin Eräluvat.fi-verkkokauppaan keskiviikkona 10.8. alkaen. Karhunmetsästyskausi alkaa 20. elokuuta. Poronhoitoalueen kiintiö on 70 karhua. Muualle Suomeen on myönnetty 197 karhulupaa.

14.07.2022 Lotta Kirvesmies

Vedet viilenevät - Lupamyynti aukeaa viidelle kalastuskohteelle perjantaina 15.7.

Perjantaina lupamyynti aukeaa kohteille Langinkoski, Karvionkoski, Kolima-Keiteleen koskireitti, Kotalan kosket sekä Keihärinkoski. Näillä kohteilla helteiden lämmittämät kalavedet ovat hiljalleen jäähtyneet niin, että kalastusta voidaan taas harjoittaa kestävästi. Lupamyynti avautuu kello 9 aamulla verkossa Eräluvat-kaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424.

11.07.2022 Lotta Kirvesmies

Helteet hellittivät - Tiistaina 12.7. lupamyynti aukeaa pohjoisen koskikohteille

Tiistaina 12.7. kalastus avataan pohjoisen kohteilla Vikajoki, Hossa ja Iijoen keskiosa. Näillä kohteilla veden lämpötila on laskenut jo riittävän alas, eikä sääennusteiden mukaan ole odotettavissa vedenlämpötilojen äkillistä nousua. Lupamyynti avautuu kello 9 aamulla verkossa Eräluvat-kaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424.

30.06.2022 Lotta Kirvesmies

Helteet jatkuvat – kalastuslupien myynti tauolle nyt myös Vikajoen, Iijoen keskiosan, Hossan sekä Langinkosken kalastuskohteilla

Metsähallituksen kalastuskohteiden lupamyyntiä on jouduttu sulkemaan eri puolilla maata lämmenneiden vesien vuoksi. Monilla kohteilla veden lämpötila on noussut erityisesti lohikalojen kannalta jo kriittisen korkeaksi. Tällä hetkellä lupamyynti on keskeytetty seitsemällä kohteella, ja tilannetta arvioidaan uudelleen 11.7. Asiakkaita kehotetaan siirtämään jo hankitut kalastusluvat myöhempään ajankohtaan.

28.06.2022 Tanja Vallo

Kosket kuumenevat – kalastuslupien myynti keskeytetään neljällä kohteella

Metsähallitus keskeyttää tiistaista 28.6. alkaen kalastuslupien myynnin Karvionkoskella, Keihärinkoskella, Kolima-Keiteleen koskireitillä ja Kotalan koskilla. Näillä kohteilla veden lämpötila on noussut lohikalojen kannalta kriittiseksi. Asiakkaita suositellaan siirtämään jo hankitut luvat.