Siirry pääsisältöön
19.03.2021 Aku Ahlholm

Luvaton pato puretaan Ylitorniolla

Metsähallitus purkaa keskiviikkona 24.3.2021 luvattoman patorakenteen Yliseltä Palojoelta Ylitornion kunnassa. Purkaminen johtaa virtaaman kasvuun Palojoella, millä voi olla vaikutusta jäätilanteeseen ympäröivillä vesialueilla Palojärvellä ja alapuolisilla vesialueilla.

19.03.2021 Tanja Vallo

Karstulaan villejä metsäpeuroja Kainuusta

Karstulan Aittosuon tuntumassa sijaitsevaan metsäpeurojen totutustarhaan tuotiin viime viikonloppuna neljä aikuista metsäpeuranaarasta. Vaatimet ja niille syntyvät vasat vapautetaan keskikesällä. Tavoitteena on vahvistaa tarhan lähialueella elävää pientä metsäpeurakantaa ja pidemmällä tähtäimellä parantaa koko Suomenselän kannan perinnöllistä monimuotoisuutta.

18.03.2021 Tanja Vallo

Vapalupien myyntiä Vetsijoelle ja Utsjoelle ei toistaiseksi aloiteta

Suomen ja Norjan valtiot neuvottelevat parhaillaan Tenojoen pääuoman kalastuksesta. Mikäli neuvotteluissa päädytään lohikantojen heikon tilanteen vuoksi lisärajoituksiin, Metsähallitus arvioi omalta osaltaan, onko myös Tenon sivujokien Vetsijoen ja Utsjoen lupamyyntiä syytä rajoittaa.

15.03.2021 Tanja Vallo

Huoltokatko Eräluvat-kaupassa 16.3. klo 20 alkaen

Eräluvat-verkkokaupassa tehdään huoltotöitä tiistaina 16. maaliskuuta kello 20 alkaen. Tänä aikana verkkokaupassa ei voi tehdä ostoksia eikä asiakastilille voi kirjautua. Myöskään Eräluvat-sovellus ei ole käytettävissä. Huoltokatko kestää noin 2–3 tuntia.

09.03.2021 Aku Ahlholm

Esitys: Metsästys- ja kalastuslupia liikuntaeduilla

Metsähallitus esittää verottajalle, että eränkäynti luettaisiin työntekijöiden omaehtoisiin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin. Muutos tarkoittaisi sitä, että metsästys- ja kalastusluvat olisivat jatkossa verovapaita henkilökuntaetuja. Lupia voisi tämän jälkeen hankkia työnantajan tarjoamilla liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai vastaavilla sähköisillä eduilla. 

22.02.2021 Jyri Jokiranta

"Ralliviikonloppuna kelkkailtava etäällä erikoiskokeista"

Rovaniemen MM-rallit ajetaan tulevana viikonloppuna pääosin Metsähallituksen ylläpitämillä metsäautoteillä. Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi valvovat ympäröivää maastoa, jotta ralli ei aiheuttaisi luvatonta maastoliikennerallia

16.02.2021 Aku Ahlholm

Metsästäjät hiihtivät sata kilometriä yhden saaliin eteen

Metsästäjät pääsivät kokeilemaan koirasteeren ja -metson pyyntiä jo toisena talvena peräkkäin. Metsähallituksen saalisseuranta osoittaa, että saalis oli tiukassa. Yhden linnun eteen metsästäjät hiihtivät keskimäärin 12 päivää ja 100 kilometriä.