Siirry pääsisältöön
27.08.2021 Aku Ahlholm

Kanalintulupien myynti Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueille alkaa maanantaina

Kanalinnustuslupia voi alkaa jälleen ostaa maanantaina 30.8. alkavalla viikolla. Maanantaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa sijaitseville Metsähallituksen lupa-alueille. Aiemmista vuosista poiketen Enontekiön, Inarin ja Utsjoen luvat tulevat myyntiin jo tiistaina.

24.08.2021 Tanja Vallo

Kanalinnustuksen vuorokausilupia myydään 30.8. alkaen koko metsästyskaudelle – Katso päivitetyt kiintiöt

Metsähallituksen kanalintulupien myyntitauko päättyy 30. elokuuta. Tauon aikana Metsähallitus on päivittänyt myytävien lupien määrät riistalaskentojen tulosten ja maa- ja metsätalousministeriön esittämien metsästysaikojen perusteella. Myyntiin tulee lupia koko metsästyskaudelle. Myös tammijahdin luvat sekä maaliskuun loppuun asti pohjoisessa jatkuvan riekon metsästyksen luvat myydään nyt.

17.08.2021 Tea Nevanperä

Myrskytuhot vaikuttavat tuhansien metsästäjien liikkumiseen

Metsähallitus on julkaissut uudet metsästyskartat, joissa näkyvät kesäkuisen Paula-myrskyn tuhoalueet. Kaatunutta metsää on metsästysalueilla, joilla metsästää vuosittain jopa 16 000 metsästäjää. Nyt heitä kehotetaan seuraamaan karttoja ja välttämään myrskytuhoalueita Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa turvallisuussyistä. Metsähallitus aloitti myrskytuhopuiden korjuun jo heinäkuun alussa.

16.08.2021 Tanja Vallo

Kanalintulupien myynti tauolla 16.–29. elokuuta

Metsähallituksen kanalintulupien myynti on tauolla kahden viikon ajan. Tauon aikana päivitetään myytävien lupien määrä. Myynti jatkuu porrastetusti jälleen 30. elokuuta.

13.08.2021 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin riekot laskettiin tarkemmin kuin koskaan

Riekkokanta on kasvussa Lapissa. Parvien keskikoko kasvoi noin kolmesta noin viiteen. Myös poikasosuus kasvoi: poikueparvet olivat nyt siis isompia kuin viime vuonna. Metsästyslupien myynti riekkomaille Ylä-Lappiin alkaa tiistaina 31.8.

11.08.2021 Aku Ahlholm

Langinkosken kalastuslupien myynti alkaa perjantaina 13. päivä

Metsähallitus avaa viimeisenkin keskeytyksessä olleen koskikohteen lupamyynnin. Kotkan Langinkoskelle (kohdenumero 7581) voi ostaa kalastuslupia jälleen perjantaina 13. päivä. Lupamyynti avautuu kello 9 aamulla verkossa ja palvelunumerossa 020 69 2424.

09.08.2021 Aku Ahlholm

Myös Inarijärven kalastusluvat loppuivat – kalalle pääsee vielä kalastonhoitomaksulla

Lapin poikkeuksellinen kalastuskesä sen kuin kiihtyy, kun lupakiintiöt loppuvat yhdellä kohteella toisen jälkeen. Metsähallituksen Inarijärven (lupa-alue 1580) kalastusluvat on loppuunmyyty kesken sesongin ensimmäistä kertaa historiassa. Ilman lupaa jääneet kalastajat voivat kuitenkin viehekalastaa Inarijärvellä yhdellä vavalla lunastamalla valtion kalastonhoitomaksun.  

04.08.2021 Aku Ahlholm

Vedet viilenivät − neljä koskikohdetta avataan perjantaina

Metsähallitus aloittaa kalastuslupien myynnin yli kuukauden tauon jälkeen Karvionkoskelle, Kolima-Keiteleen koskireitille, Keihärinkoskelle ja Kotalan koskille. Lupamyynti alkaa perjantaina 6.8. kello 9 aamulla. Ainoastaan Kotkan Langinkosken kalastuslupien myyntiä ei vielä aloiteta. Langinkosken tilannetta tarkastellaan jälleen ensi keskiviikkona 11.8.

30.07.2021 Aku Ahlholm

Livojoen kunnostusurakka alkaa

Livojoen alajuoksulla Pudasjärvellä aloitetaan 160 000 euron kunnostusurakka. Viiteen koskeen rakennetaan lohikaloille kutusoraikkoja ja pienpoikaskivikkoja. Ennen kunnostusta sukeltajat ovat varmistaneet, ettei operaation alle jää uhanalaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja.