Siirry pääsisältöön
17.04.2020 Aku Ahlholm

Kuntalaisen jokiluvat myyntiin toukokuussa

Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntalaisten jokilupien myynti alkaa 5. toukokuuta kello 13 alkaen. Luvan voi tilata puhelimitse Metsähallituksen palvelupisteistä Ylä-Lapissa. Paikan päällä lupia ei myydä koronaviruksen leviämisriskin vuoksi.

08.04.2020 Kirsi Suojoki

Eräluvat-mobiilisovelluksen julkaisu viivästyy

Koronapandemia vaikuttaa valitettavasti myös Eräluvat-mobiilisovelluksen julkaisuun. Sovellukseen tehdään parhaillaan viimeisiä teknisiä varmistuksia, ja se oli tarkoitus julkaista lähipäivinä. Uusien sovellusten vahvistaminen on tällä hetkellä kuitenkin hidasta niitä julkaisevien Applen ja Googlen poikkeuksellisen työvoimatilanteen vuoksi.

07.04.2020 Kirsi Suojoki

Poikkeuksellinen alkuvuosi on innostanut ihmiset kalastamaan

Kalastonhoitomaksuja on lunastettu vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana aiempaa aktiivisemmin. Tammi-maaliskuun kalastonhoitomaksuista kertyi yli 1,4 miljoonaa euroa, joka on 25 % viime vuoden vertailuajanjaksoa enemmän. Näyttää siltä, että leuto talvi ja koronaepidemiasta johtuva valtakunnallinen poikkeustila ovat saaneet ihmiset kalastamaan, arvioi Metsähallitus.

31.03.2020 Tanja Vallo

Vapapäivä-kalastustapahtuma ei toteudu suunnitellusti

Koronavirustilanteen vuoksi lasten ja nuorten Vapapäivää ei tänä vuonna vietetä totuttuun tapaan. Järjestyksessään 11. valtakunnallinen Vapapäivä oli tarkoitus järjestää lauantaina 6. kesäkuuta.

30.03.2020 Tanja Vallo

Erälupien maksamisessa häiriöitä

Maksunvälittäjä Paytrail on ilmoittanut teknisestä ongelmasta, joka on vaikuttanut myös Eräluvat-verkkokauppaan maanantaina 30.3.2020 noin kello 14 alkaen. Lupaostosten maksaminen ei hetkittäin onnistunut.

30.03.2020 Aku Ahlholm

Erävalvonta jatkuu poikkeusoloissa. ”Tilausta valitettavasti on.”

Metsähallitus jatkaa erävalvontaa katkeamatta koronavirusepidemiasta huolimatta. Havaintojen mukaan esimerkiksi suurpetovalvonnalle on nyt erityistä tarvetta. Valvonnasta vastaavat erävalvonnan ylitarkastaja ja 12 alueellista erätarkastajaa, jotka noudattavat varo-ohjeita.

27.03.2020 Tanja Vallo

Kanalintukausilupia haetaan huhtikuussa

Metsähallituksen kanalintukausiluvat ovat haettavissa huhtikuun ajan. Kanalintukausiluvalla saa metsästää kanalintujen lisäksi myös muuta pienriistaa majavaa lukuun ottamatta.

26.03.2020 Aku Ahlholm

Etelä-Savoon perustettiin 19 suurta osakaskuntaa

Etelä-Savossa on saatu päätökseen valtakunnallisesti ainutlaatuinen hanke, jossa yhdistettiin 458 vesialueen osakaskuntaa 19 suureksi osakaskunnaksi. Operaatio on mittakaavassaan ainutlaatuinen koko valtakunnassa. Suuret vesialueiden osakaskunnat pystyvät muun muassa myymään kalastuslupia keskitetysti laajoille alueille.