Siirry pääsisältöön
06.10.2023 Aku Ahlholm

Saimaalla yritetään nyt pelastaa kala, joka on jopa norppaa uhanalaisempi

Äärimmäisen uhanalaisen saimaannieriän emokalapyynti alkoi tällä viikolla Luonterilla ja Yövedellä, jotka kuuluvat Saimaan vesistöön. Noin kuukauden kestävä pyynti toteutetaan avorysillä. Nieriäemot vapautetaan sukutuotteiden eli mädin ja maidin lypsämisen jälkeen takaisin samaan paikkaan, josta ne on pyydettykin. 

19.09.2023 Lotta Kirvesmies

Latokartanonkosken kunnostukset valmistuivat tältä syksyltä

Salossa sijaitsevan Latokartanonkosken kalastuskohteen kunnostustyöt aloitettiin viime viikolla. Koskeen rakennettiin onnistuneesti lisääntymis- ja pienpoikaisalueita lohikaloille. Kunnostukset saatiin tältä syksyltä valmiiksi odotettua nopeammin.

11.09.2023 Aku Ahlholm

Lohikaloille aletaan rakentaa uusia lisääntymisalueita Salossa

Metsähallitus aloittaa Latokartanonkosken kalastuskohteen kunnostustyöt tänään maanantaina. Kolmeen koskeen rakennetaan lisääntymis- ja pienpoikasalueita lohelle ja taimenelle. Operaatio maksaa 25 000 euroa, ja sen päärahoittajana toimii ELY-keskus. Yhteensä kalastuskohteiden virtavesiä kunnostetaan valtion alueilla tänä vuonna 186 000 eurolla.

30.08.2023 Tanja Vallo

Torstaina 31.8. kanalintulupien myynti jatkuu Länsi- ja Etelä-Lappiin

Torstaina kanalintulupia pääsee hankkimaan Keminmaassa, Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pellossa, Rovaniemellä, Ranualla, Simossa, Tervolassa, Ylitorniolla ja Posiolla sijaitseville valtion maille. Metsästysalueiden lupakiintiöt on myyntitauon aikana päivitetty riistalaskentojen tulosten ja metsästysaikojen perusteella.

29.08.2023 Tanja Vallo

Kanalintuluvat Itä-Lappiin tulevat myyntiin keskiviikkona 30.8.

Kanalintulupia pääsee taas hankkimaan Sallassa, Savukoskella, Pelkosenniemellä, Sodankylässä ja Kemijärvellä sijaitseville valtion maille. Lupamyynti alkaa keskiviikkona 30.8. kello 9.00 Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424.