Siirry pääsisältöön
08.07.2020 Tanja Vallo

Seitsemisessä ja Lauhanvuoressa vaeltaa vapaana jo lähes 40 metsäpeuraa

Lauhanvuoren kansallispuistoon on vapautettu kesän aikana totutustarhasta yhdeksän metsäpeuraa, joista viimeisimmät tänä aamuna. Seitsemisen kansallispuistoon vapautettiin heinäkuun alussa kaksitoista metsäpeuraa. Vapaana kulkevan metsäpeuratokan koko kasvoi näin Seitsemisessä kahteenkymmeneen yksilöön ja Lauhanvuoressa seitsemääntoista. Metsähallituksen koordinoiman MetsäpeuraLIFE-hankkeen tavoitteena on palauttaa metsäpeura alkuperäisille asuinsijoilleen läntiseen Suomeen.

07.07.2020 Tanja Vallo

Metsähanhea voi jälleen metsästää Lapissa

Maa- ja metsätalousministeriön antama asetus mahdollistaa metsähanhen metsästyksen tänä syksynä suuressa osassa Lapin maakuntaa. Metsähanhi on ollut Lapissa kokonaan rauhoitettu viimeiset kuusi vuotta.

01.07.2020 Kirsi Suojoki

Ravustuslupien myynti alkaa 1. heinäkuuta

Metsähallituksen ravustuskohteiden luvat tulevat myyntiin keskiviikkona 1. heinäkuuta. Metsähallitus myy ravustuslupia erikseen määritellyille valtion vesialueille. Mertoihin tulee ennen vesille jättöä merkitä valvontaa varten ravustajan yhteystiedot.

30.06.2020 Kirsi Suojoki

Metsähallitus alkaa kunnostaa kokonaisia valuma-alueita

Kalavesien kunnostuksessa alkaa uusi aika: nyt ei kunnosteta vain puroja vaan kokonaisia valuma-alueita. Metsähallitus luo mallin, jonka mukaan puron lisäksi saadaan kuntoon sitä ympäröivät metsät ja suot.

29.06.2020 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksuvaroja jaettiin Rannikko-Suomessa

Varsinais-Suomen ELY-keskus tiedottaa jakaneensa Rannikko-Suomen kalatalousviranomaisena Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa yhteensä noin 2,23 miljoonaa euroa kalatalouden edistämiseen. Varat ovat kertyneet kalastajien maksamista valtion kalastonhoitomaksuista.

25.06.2020 Tanja Vallo

Uudistunut Retkikartta.fi on mainio apu kotimaan luontomatkailijalle

Retkeilijän ykköstyökaluksi mainittu Metsähallituksen Retkikartta.fi-palvelu on uudistunut. Teknisen toimivuuden parantamisen lisäksi mukana on nyt kuvia suosituimmista kohteista, kartan tietosisältöä on lisätty ja muuttuvat tiedot päivittyvät kartalle aiempaa useammin.

22.06.2020 Kirsi Suojoki

Vedet lämpenevät, malttia lohikalojen kalastukseen

Parhaillaan ympäri Suomen on aiheellisesti herännyt huoli kalavesien korkeista lämpötiloista. Valtion vesien kalastuslupia ei voida yksipuolisesti peruuttaa, mutta Metsähallitus toivoo kalastajilta vastuullisuutta ja harkintaa.

17.06.2020 Kirsi Suojoki

Poikkeuksellisen aktiivista kalastusta valvotaan tehostetusti

Kalastus on lisääntynyt kevään ja alkukesän aikana huomattavasti edellisvuosista. Tammi-toukokuun aikana kalastonhoitomaksuja lunastettiin yli 30 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Juhannusviikolta alkaen kalastuksen valvonta tehostuu useilla vesialueilla. Metsähallitus muistuttaa, että kalastonhoitomaksu tulee pystyä todistamaan valvojalle kalastaessa.

16.06.2020 Aku Ahlholm

Eräluvat-sovellusta ladattu jo 12 000 kertaa

Metsähallituksen uusi lupasovellus on löytänyt tiensä kahdessa viikossa 12 000 matkapuhelimeen tai tablettiin. Eräluvat-sovelluksella voi maksaa valtion kalastonhoitomaksun ja ostaa kalastuslupia useimpiin Metsähallituksen kalastuskohteisiin. Jatkossa sovelluksen lupavalikoimaa laajennetaan.