Siirry pääsisältöön
02.10.2020 Nelli Kihniä

Lupaostokset laskulle onnistuvat taas

Erälupien myyntijärjestelmän ongelmatilanne on korjattu ja lupia saa taas ostettua laskulle Erälupien palvelunumerosta ja asiakaspalvelupisteiltä.

09.09.2020 Tanja Vallo

Kanalinnustuksen kausiluvat näkyvät nyt Oma riista -palvelussa

Metsähallitukselta ostettuja metsästyslupia voi tarkastella myös Suomen riistakeskuksen Oma riista -palvelussa. Niin kutsutut kanalintukausiluvat, joilla saa metsästää sekä kanalintuja että muuta pienriistaa, lisättiin nähtäville Oma riistaan 8. syyskuuta.

07.09.2020 Kirsi Suojoki

Etelä-Savosta kehitetään vetovoimaisinta järvi- ja vapaa-ajankalastuskohdetta

Metsähallituksen hallinnoima Etelä-Savosta vetovoimaisin järvi- ja vapaa-ajankalastuskohde 2020-2022 −hanke käynnistyi syyskuun alussa. Vuoden 2022 loppuun asti kestävän hankkeen päätavoitteita ovat maakunnallisen kalastuslupasivuston kehittäminen sekä kalatalouden, maaseudun kehittämisen ja matkailun yhteistyön lisääminen Etelä-Savon alueella.

06.09.2020 Tanja Vallo

Vapapäivä innosti nuoret kalaan poikkeuksellisesta ajankohdasta huolimatta

Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämää Vapapäivää vietetään tavallisesti kesäkuun ensimmäisenä lauantaina kouluvuoden päättymisen kunniaksi. Kevään koronatilanteen vuoksi Vapapäivä siirrettiin uuden lukuvuoden alkupuolelle, syyskuun 5. päivälle. Tämä ei innokkaita kalastajia haitannut: tapahtumiin saapui yhteensä 750 lasta ja nuorta.

04.09.2020 Tanja Vallo

Eräluvat-sovelluksella pääsee nyt hirvi- ja karhujahtiin

Karhunmetsästysluvan sekä hirvenmetsästyksen vierasluvan valtion maille voi tänä syksynä hankkia Metsähallituksen Eräluvat-sovelluksella. Karhulupia myydään vuosittain 3 700 kappaletta ja hirvenmetsästyksen vieraslupia 3 800 vuorokautta.