Siirry pääsisältöön
18.03.2020 Tanja Vallo

Retkikohteiden varaus- ja vuokratuvat suljetaan

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Metsähallituksen Luontopalvelujen omassa vuokrauksessa olevien varaus- ja vuokratupien varaukset perutaan kevätsesongiksi 21.3.2020 lähtien.

03.03.2020 Tanja Vallo

Kuhmon Pilkkivapapäivässä yli sata nuorta kalastajaa

Aurinkoinen keli houkutteli nuoret pilkkijät Kuhmon Syväjärven jäälle heti aamulla. Pilkkivapapäivä-tapahtumaan osallistui päivän aikana yhteensä 119 lasta ja nuorta. Kun mukaan lasketaan nuorten kalastajien kanssa saapuneet huoltojoukot, Syväjärvellä vietti aurinkoista hiihtolomapäivää 250 - 300 henkilöä.

26.02.2020 Kirsi Suojoki

74 lasta ja nuorta nautti auringosta ja kalastuksesta Valkeajärvellä

Iloisen kirjaviin ulkoiluvaatteisiin pukeutuneet lapset ja odottava tunnelma täyttivät Valkeajärven jään jo aamusta. Yli 70 lapsesta ja nuoresta sekä heidän huoltajistaan muodostunut kalastajajoukko oli laittanut Pilkkivapapäivän talvilomakalenteriinsa, ja se kannatti. Jää Valkeajärvessä oli tarpeeksi vahvaa tapahtuman järjestämiseen, ja päivä yksi talven aurinkoisimmista.

22.02.2020 Aku Ahlholm

Heikinlammella pilkki 57 lasta

Iloisia uutisia: kaikkia pilkkitapahtumia ei ole peruttu. Heikinlammen Pilkkivapapäivään osallistui lauantaina 57 lasta ja nuorta.

20.02.2020 Aku Ahlholm

Pilkkivapapäivä perutaan myös Hämeenlinnan Evolla

Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat ovat päättäneet perua lauantaiksi suunnitellun Pilkkivapapäivän Evolla. Jää oli torstain mittauksissa haurastunut vaarallisesti. Heikinlammen Pillkivapapäivä Kivijärvellä Keski-Suomessa järjestetään.

18.02.2020 Aku Ahlholm

Virhe uutisessa herätti taas huhut suden siirroista

Lehtijutussa viime viikolla ollut virhe herätti oikaisusta huolimatta jälleen keskustelua siitä, onko Suomessa siirretty susia paikkakunnalta toiselle. Susia ei ole siirretty, eikä siirtoja aiota tehdä myöskään tulevaisuudessa.

14.02.2020 Aku Ahlholm

Hiihtolomat ja Pilkkivapapäivä lähestyvät

Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestävät hiihtolomien Pilkkivapapäivän toista kertaa. Pilkkivapapäivänä kaikki alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi erikoiskalakohteilla Hämeenlinnan Evolla, Kinnulassa Heikinlammella, Mikkelin Valkeassa, Kuhmon Syväjärvellä ja Sievin Maasydänjärvellä.