Siirry pääsisältöön
14.04.2023 Aku Ahlholm

Kalastonhoitomaksu on 47 euroa kalenterivuodelta

Kalastonhoitomaksu on kalastajien perusmaksu. Sen maksavat kaikki 18–64-vuotiaat, jotka kalastavat muuten kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Jos ostit vaikkapa vapaluvan Metsähallitukselta, tarvitset lisäksi perusmaksun eli valtion kalastonhoitomaksun.

04.04.2023 Lotta Kirvesmies

Pilotoimme chat-palvelua Eräluvat-sivustolla

Kehitämme digitaalisia palvelujamme ja pilotoimme chat-palvelua Eräluvat.fi-sivustolla huhtikuun aikana. Chatbottimme auttaa sinua kalastonhoitomaksuun ja kanalintujen kausilupiin liittyvissä kysymyksissä. Muissa asioissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme live-chatin kautta tai jättää yhteydenottopyynnön.

29.03.2023 Lotta Kirvesmies

Vuoden 2022 aikana palautimme elinympäristöjä, kunnostimme virtavesiluontoa ja teimme työtä uhanalaisten lajien eteen

Metsähallitus sijoittaa lupatuloja luonnon hyväksi tehtävään työhön. Kunnostamme heikentyneitä elinympäristöjä osana perustyötämme sekä lisärahoituksen turvin erilaisissa projekteissa. Viime vuoden aikana aloitimme kokonaisen valuma-alueen kunnostamistyöt alueen lähteikköjä sekä riekko- ja teerisoita ennallistamalla. Virtavesikunnostuksissa keskityimme vaelluskalojen luontaisen elinkierron palauttamiseen.

29.03.2023 Lotta Kirvesmies

Kanalintukausilupien haku alkaa

Kanalintukausilupia voi hakea 1. huhtikuuta alkaen metsästyskaudelle 2022–2023. Hakuaika päättyy 2. toukokuuta kello 16.

28.03.2023 Lotta Kirvesmies

Hallinto-oikeus piti Lapin metsästysrajoitukset voimassa

Metsähallitus pyysi aluehallintovirastoa rajoittamaan ampuma-aseilla harjoitettavaa metsästystä retkeilykohteiden vilkkaimmilla alueilla 4.2.2022–3.2.2027 aikana, jotta retkeilijöiden turvallisuus varmistetaan. Aluehallintovirasto hyväksyi Metsähallituksen hakemuksen. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus julkaisi maanantaina päätöksen, jonka mukaan aluehallintoviraston tekemät Lapin metsästysrajoitukset pysyvät voimassa. 

16.03.2023 Aku Ahlholm

Metsähallitus joutuu supistamaan sesonkiajan valvontaa

Metsähallitus palkkaa vuosittain lisätyövoimaa metsästyksen ja kalastuksen valvontaan kesän ja syksyn ajaksi. Tänä vuonna pohjoiseen pystytään kuitenkin palkkaamaan vain kolme valvojaa aiemman kahdeksan sijaan. Syynä ovat kasvaneet kulut.

15.03.2023 Lotta Kirvesmies

Teknisiä ongelmia Eräluvat-verkkokaupassa

Eräluvat-kaupassa on tällä hetkellä evästekyselyyn liittyviä teknisiä ongelmia. Kaupassa voi asioida normaalisti, mikäli sallii kaikki evästeet. Mikäli näin ei halua tehdä, luvan voi ostaa puhelimitse soittamalla Eräluvat-palvelunumeroon 020 69 2424 (0,00 €/min + pvm/mpm) kello 9 - 15. Vikaa korjataan parhaillaan, joten mikäli ostoksella ei ole kiire, kannattaa odottaa hetki ongelman korjaantumista.