Siirry pääsisältöön
30.06.2020 Kirsi Suojoki

Metsähallitus alkaa kunnostaa kokonaisia valuma-alueita

Kalavesien kunnostuksessa alkaa uusi aika: nyt ei kunnosteta vain puroja vaan kokonaisia valuma-alueita. Metsähallitus luo mallin, jonka mukaan puron lisäksi saadaan kuntoon sitä ympäröivät metsät ja suot.

29.06.2020 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksuvaroja jaettiin Rannikko-Suomessa

Varsinais-Suomen ELY-keskus tiedottaa jakaneensa Rannikko-Suomen kalatalousviranomaisena Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa yhteensä noin 2,23 miljoonaa euroa kalatalouden edistämiseen. Varat ovat kertyneet kalastajien maksamista valtion kalastonhoitomaksuista.

25.06.2020 Tanja Vallo

Uudistunut Retkikartta.fi on mainio apu kotimaan luontomatkailijalle

Retkeilijän ykköstyökaluksi mainittu Metsähallituksen Retkikartta.fi-palvelu on uudistunut. Teknisen toimivuuden parantamisen lisäksi mukana on nyt kuvia suosituimmista kohteista, kartan tietosisältöä on lisätty ja muuttuvat tiedot päivittyvät kartalle aiempaa useammin.

22.06.2020 Kirsi Suojoki

Vedet lämpenevät, malttia lohikalojen kalastukseen

Parhaillaan ympäri Suomen on aiheellisesti herännyt huoli kalavesien korkeista lämpötiloista. Valtion vesien kalastuslupia ei voida yksipuolisesti peruuttaa, mutta Metsähallitus toivoo kalastajilta vastuullisuutta ja harkintaa.

17.06.2020 Kirsi Suojoki

Poikkeuksellisen aktiivista kalastusta valvotaan tehostetusti

Kalastus on lisääntynyt kevään ja alkukesän aikana huomattavasti edellisvuosista. Tammi-toukokuun aikana kalastonhoitomaksuja lunastettiin yli 30 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Juhannusviikolta alkaen kalastuksen valvonta tehostuu useilla vesialueilla. Metsähallitus muistuttaa, että kalastonhoitomaksu tulee pystyä todistamaan valvojalle kalastaessa.

16.06.2020 Aku Ahlholm

Eräluvat-sovellusta ladattu jo 12 000 kertaa

Metsähallituksen uusi lupasovellus on löytänyt tiensä kahdessa viikossa 12 000 matkapuhelimeen tai tablettiin. Eräluvat-sovelluksella voi maksaa valtion kalastonhoitomaksun ja ostaa kalastuslupia useimpiin Metsähallituksen kalastuskohteisiin. Jatkossa sovelluksen lupavalikoimaa laajennetaan.

11.06.2020 Tanja Vallo

Ylä-Lapin kanalintuluvat myyntiin perjantaina

Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella sijaitsevien Metsähallituksen metsästysalueiden kanalintulupia pääsee varaamaan perjantaina 12. kesäkuuta klo 9.00 alkaen. Verkkokaupassa asioivien metsästäjien tulee kirjautua sisään varatakseen lupia. Yksi henkilö voi varata enintään 21 vuorokausilupaa.

10.06.2020 Kirsi Suojoki

Torstaina myyntiin kanalintuluvat Länsi- ja Etelä-Lapin alueille

Torstaina 11.6. metsästäjät pääsevät hankkimaan Metsähallituksen lupia Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. Kesäkuussa metsästyslupia voi vasta varata, minkä vuoksi verkkokaupassa asioivien metsästäjien on kirjauduttava kauppaan.

09.06.2020 Salla Niemetmaa

Kanalinnustuksen vuorokausiluvat Pohjanmaan ja Kainuun alueille tulevat myyntiin keskiviikkona

Keskiviikkona 10. kesäkuuta metsästäjät pääsevät varaamaan kanalinnunmetsästyksen vuorokausilupia niille Metsähallituksen lupa-alueille, jotka sijaitsevat Pohjanmaalla ja Kainuussa. Tässä vaiheessa lupia voi varata ajalle 10. syyskuuta–10. lokakuuta. Jos metsästäjä aikoo varata luvat Eräluvat-verkkokaupassa, on hänen kirjauduttava ensin sisään verkkokauppaan.