Siirry pääsisältöön
30.07.2021 Aku Ahlholm

Livojoen kunnostusurakka alkaa

Livojoen alajuoksulla Pudasjärvellä aloitetaan 160 000 euron kunnostusurakka. Viiteen koskeen rakennetaan lohikaloille kutusoraikkoja ja pienpoikaskivikkoja. Ennen kunnostusta sukeltajat ovat varmistaneet, ettei operaation alle jää uhanalaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja.

28.07.2021 Tea Nevanperä

Karhuluvat tulevat myyntiin 10.8.

Kauden karhunmetsästyksen luvat tulevat myyntiin Eräluvat.fi-verkkokauppaan tiistaina 10.8. alkaen. Myyntiin tulevat karhunmetsästysluvat sekä poronhoitoalueella että sen ulkopuolella.

28.07.2021 Aku Ahlholm

Lämmöstä kärsineiden koskikohteiden lupamyyntiä ei vielä avata

Metsähallitus pidättäytyy edelleen lupien myynnistä viidelle koskikohteelle. Langinkosken, Karvionkosken, Kolima-Keiteleen koskireitin, Keihärinkosken ja Kotalan koskien lupamyynnistä tiedotetaan viikoittain keskiviikkoisin eli seuraavan kerran 4. elokuuta.

26.07.2021 Aku Ahlholm

Lapin kalastussesonki jatkuu, vaikka kohteita myyty loppuun

Lapissa huolestuttiin, kun kalastusluvat loppuivat usealta kohteelta. Sesonki kuitenkin jatkuu normaalisti myös loppuunmyydyillä kohteilla, sillä kalastajat ovat ostaneet lupia etukäteen elokuun loppuun asti. Ne jotka jäivät ilman lupaa, voivat kalastaa kalastonhoitomaksulla useimmilla järvillä.

23.07.2021 Aku Ahlholm

Kalastusluvat kävivät vähiin Lapissa

Kalastusinnostus jatkuu tänä kesänä. Usealle Metsähallituksen kalastuskohteelle Ylä-Lapissa on kesän lupakiintiö myyty loppuun. Kalastajien kannattaa nyt hankkia lupansa ennen kalastusreissuun lähtöä, ettei paikan päällä odota karvas pettymys. 

20.07.2021 Tea Nevanperä

Lätäsenon, Poroenon, Torisenon (lupa-alue 1550) kalastusluvat on myyty loppuun — paikallisilla lupamyyjillä voi vielä olla muutamia vuorokausilupia jäljellä

Käsivarren Lapissa sijaitsevan Lätäsenon Metsähallituksen vapalupa-alueelle asetettu 3 300 kalastusvuorokausilupakiintiö on täyttynyt vuoden 2021 osalta, eikä lupia ole enää saatavilla. Kohteen kalastusluvat on loppuunmyyty Eräluvat.fi-verkkokaupassa, mutta paikallisilla luvanmyyjillä on vielä vuorokausikohtaisia kalastuslupia vähän jäljellä.

14.07.2021 Tea Nevanperä

Helteet: Näiden kalastuslupien myyntikatkos jatkuu

Metsähallitus pidättäytyy kalastuslupien myynnistä edelleen viidellä koskikohteella, joista on tiedotettu aiemmin. Uutena kohteena myös Kotkan Langinkosken kalastuslupien myynti keskeytetään kahdeksi viikoksi. Syynä ovat lämpenevät jokivedet, jotka ovat lohikaloille kriittisen korkeat.