Siirry pääsisältöön
07.11.2023 Lotta Kirvesmies

Kyselyt eivät enää riitä: Metsähallitus kaipaa 16–30-vuotiaita ja yli 60-vuotiaita luonnossa liikkujia Erä- ja luontoyhteisöön palvelujen kehittämiseen

Metsähallitus käynnisti tammikuussa Erä- ja luontoyhteisön, jossa jäsenet pääsevät vaikuttamaan niin maastossa kuin digissä olevien palvelujen kehittämiseen. Yhteisössä käydään keskusteluja annetuista teemoista. Nyt yhteisöön toivotaan näkemyksiä erityisesti nuoremmilta ja vanhemmilta luonnossa liikkujilta sekä metsästäjiltä ja kalastajilta. Tavoite on saada yhteisöön 500 uutta jäsentä mukaan.

27.10.2023 Aku Ahlholm

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin lähes 10 miljoonan euron edestä

Kalastajat ovat maksaneet lakisääteistä kalastonhoitomaksua selvästi viime vuotta tunnollisemmin. Eniten kalastonhoitomaksuja ovat tänä vuonna maksaneet väestöön suhteutettuna lappilaiset, kainuulaiset ja pohjoiskarjalaiset. Suhteellisesti vähiten, mutta määrällisesti eniten kalastonhoitomaksuja ovat maksaneet puolestaan uusimaalaiset.

27.10.2023 Aku Ahlholm

Guolleváriiddikšunmávssuid lotno measta 10 miljovnna euro ovddas

Guolásteaddjit leat máksán lágas ásahuvvon guolleváriiddikšunmávssuid čielgasit ovddit jagi oamedovddolaččabut. Eanemus guolleváriiddikšunmávssuid leat dán jagi máksán álbmoga ektui lappilaččat, kainuulaččat ja davvigárjillaččat. Gorálaččat unnimusat, muhto meari dáfus eanemus guolleváriiddikšunmávssuid leat máksán fas uusimaalaččat.

06.10.2023 Aku Ahlholm

Saimaalla yritetään nyt pelastaa kala, joka on jopa norppaa uhanalaisempi

Äärimmäisen uhanalaisen saimaannieriän emokalapyynti alkoi tällä viikolla Luonterilla ja Yövedellä, jotka kuuluvat Saimaan vesistöön. Noin kuukauden kestävä pyynti toteutetaan avorysillä. Nieriäemot vapautetaan sukutuotteiden eli mädin ja maidin lypsämisen jälkeen takaisin samaan paikkaan, josta ne on pyydettykin.