Siirry pääsisältöön
29.06.2023 Lotta Kirvesmies

Ravustuslupien myynti alkaa

Metsähallituksen ravustuskohteiden luvat tulevat myyntiin lauantaina 1. heinäkuuta. Metsähallitus myy ravustuslupia erikseen määritellyille valtion vesialueille.

28.06.2023 Lotta Kirvesmies

Kalastuslupien myynti tauolle myös Langinkosken ja Keihärinkosken kalastuskohteilla

Osalla Metsähallituksen kalastuskohteista lupamyynti on jouduttu keskeyttämään lämmenneiden vesien vuoksi. Monilla kohteilla veden lämpötila on noussut erityisesti lohikalojen kannalta jo kriittisen korkeaksi. Tällä hetkellä lupamyynti on keskeytetty neljällä kohteella, ja tilannetta seurataan aktiivisesti myös muissa vesistöissä.

22.06.2023 Lotta Kirvesmies

Kalastusrajoitukset laajenevat Saimaan Puruvedellä

Saimaannorppia on syntynyt tänä vuonna ennätysmäärä, yhteensä 100 kappaletta. Neljä kuuttia syntyi kalastusrajoitusalueen ulkopuolelle tai reuna-alueelle. Saimaannorpan suojelemiseksi rajoitusalueet laajenevat.

19.06.2023 Lotta Kirvesmies

Kalaistutuksia keskeytetään lämmenneiden vesien vuoksi

Kalanistutukset keskeytetään viidessä eri Metsähallituksen kohteessa Etelä-Suomessa sekä Pohjanmaalla. Helteet ovat nostaneet vesistöjen lämpötilat epäsuotuisan korkeiksi istutettaville kaloille. Istutusten tilannetta seurataan päivittäin, ja ajankohtaiset tiedot päivitetään Eräluvat.fi:hin kunkin kohteen omalle sivulle.

10.06.2023 Lotta Kirvesmies

Aurinkoinen Vapapäivä houkutti kalalle yli 1300 lasta ja nuorta

Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Vapapäivä-tapahtumaa vietetään vuosittain kesäloman ensimmäisenä lauantaina. Tänä vuonna lauantaina 9. kesäkuuta vietetty lasten ja nuorten kalastustapahtuma keräsi paikalle mahtavan määrän nuoria kalastajia.

08.06.2023 Lotta Kirvesmies

Eräluvat-sovelluksen maksutapoihin muutoksia

Verkkopankkimaksutapa on poistettu Eräluvat-sovelluksesta. Jatkossa ostoksia ei siis pysty maksamaan verkkopankissa sovelluksen kautta. Muut maksutavat, eli MobilePay ja korttimaksut toimivat normaalisti.

07.06.2023 Lotta Kirvesmies

Etelä- ja Länsi-Lapin kanalintulupien myynti alkaa torstaina 8.6.

Torstaina metsästäjät pääsevät hankkimaan lupia Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. Lupia voi ostaa ja varata kello 9.00 alkaen Eräluvat-verkkokaupassa sekä asiakaspalvelun kautta 020 69 2424 (arkisin klo 9-15).