19.11.2019 Tanja Vallo

Maastoliikenteen kiintiöpäätös

Metsähallitus on tehnyt päätöksen maastoliikenteen alueellisista kiintiöistä ajanjaksolle 1.1.2020–31.12.2022.

08.11.2019 Tanja Vallo

Postin lakko vaikuttaa myös erälupien toimituksiin

Postin 11. marraskuuta alkava lakko hidastaa kirjelähetyksiä merkittävästi. Tämä kannattaa huomioida, mikäli tilaa eräluvan palvelunumeron kautta ja pyytää toimitusta postitse.

08.11.2019 Aku Ahlholm

Kalastuksen kiintiö ylittyi kahdella joella Utsjoella

Kahden jokikohteen kalastusluvat ylittyivät Utsjoella inhimillisen erehdyksen vuoksi viime kesänä. Metsähallitus ilmoitti asiasta perjantaina Utsjoen kuntakohtaisessa neuvottelukunnassa.

08.11.2019 Aku Ahlholm

Guollebivddu dihtomearri manai badjel guovtti jogas Ohcejogas

Guovtti joga guolástanlobit manne badjel Ohcejogas meaddima dihtii mannan gease. Meahciráđđehus almmuhii áššis bearjadaga Ohcejoga gieldaguovdasaš ráđđádallangottis.

07.11.2019 Tanja Vallo

Vielä ehdit kanalintumetsälle – Muista kuitenkin vaihtelevat metsästysajat!

Vaikka luvat joillekin Metsähallituksen pienriista-alueille on myyty loppuun, on monille alueille saatavilla vielä mukava määrä lupia. Metsästysaikojen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä metsäkanalintujen metsästysajat vaihtelevat lajeittain ja alueittain. 

06.11.2019 Tanja Vallo

Metsästysalueilla toteutettuihin metsänkäsittelyihin voi tutustua etukäteen

Metsähallituksen metsästysalueet sijaitsevat usein alueilla, jotka ovat monikäyttömetsää. Tämä tarkoittaa, että alueilla tehdään myös metsätaloustöitä. Avoin karttatieto antaa metsästäjälle mahdollisuuden tutustua alueen tilanteeseen etukäteen.

04.11.2019 Aku Ahlholm

Kalastonhoitomaksun 2020 voi nyt lunastaa vaikka isälle lahjaksi

Metsähallitus on aloittanut vuoden 2020 kalastonhoitomaksujen myynnin. Kalastonhoitomaksu on suosittu isänpäivälahja, sillä se oikeuttaa kalastamaan tuhansissa kalapaikoissa ympäri Suomen. Kalastonhoitomaksua lunastetaan vuosittain lähes yhdeksän miljoonan euron edestä.

21.10.2019 Tanja Vallo

Muistutusviestit metsästyksen saalispalautteesta otetaan käyttöön tällä viikolla

Metsästyksen saalispalautetta koskevia sähköpostiviestejä aletaan lähettää metsästysasiakkaille viikosta 43 alkaen. Viestit otetaan käyttöön sekä pienriistan kausilupien että vuorokausilupien osalta.

18.10.2019 Tanja Vallo

Oletko tilaamassa hirvenmetsästyksen vieraslupaa matkapuhelimella? Tarkistathan lupahakemuksen tunnisteen etukäteen

Hirvenmetsästyksen vierasluvan voi hankkia soittamalla automaattinumeroon. Tilaamiseen tarvitaan aluelupahakemuksen tunniste, joka on alueluvan hakijan tiedossa. Metsähallitus ei voi luovuttaa tunnistelukua muille kuin hakijalle.

18.10.2019 Tanja Vallo

Erävalvonta muistuttaa: Metsäkanalintujen metsästysaikojen kanssa tulee olla tarkkana

Vaikka metsästysajat ovat kaudella 2019 pitkät, on aikoja jouduttu paikoin myös rajoittamaan. Metsähallituksen erävalvonta muistuttaakin metsästäjiä olemaan tarkkana metsästysaikojen suhteen, sillä esimerkiksi osalla Metsähallituksen lupa-alueista saa metsästää enää ainoastaan pyytä.