Hoppa till huvudinnehåll

Jakt- och fiskeupplevelser

Statens skogar och vatten är till för dig. Forststyrelsens uppgift är att skapa möjligheter till vildmarksupplevelser även för dem som annars inte skulle ha det. Jakt- och fiskepersonalen ansvarar för en hållbar planering av jakt, fiske och terrängtrafik, och jakt- och fiskeövervakarna har hand om övervakningen av statens marker. När du skaffar ett jakt- eller fisketillstånd gör du samtidigt en investering i naturen i och med att inkomsterna från tillståndsförsäljningen används till förmån för naturen.

I tjänsten Eräluvat.fi kan du skaffa fiske-, jakt- och terrängtrafiktillstånd för statens marker. Du kan också betala statens fiskevårdsavgift.

Aktuellt

Guolleváriiddikšunmávssu 2023 vuovdin álgá

18.11.2022

Boahtte jagi guolleváriiddikšunmáksu lea vuovdimassii Eräluvat-gávppis, -applikašuvnnas, -bálvalannummiris 020 69 2424, R-kioskkain ja luondduguovddážiin. Olles jagi guolleváriiddikšunmáksu máksá stáhtaráđi duorastaga dahkkon mearrádusain 47 euro.

Nya uppgifter i Vildmarkspasset har publicerats

14.10.2022

De nya uppgifterna i Vildmarkspasset har nu publicerats. Uppgifterna i Vildmarkspasset är material för vildmarksfostran som riktar sig till skolor och klubbar. Med hjälp av materialet är det lätt för lärarna att informera barnen om den finländska naturen och jakt- och fiskekulturen.

I sociala medier

Facebook: Metsästysreissu edessä? Muistathan seuraavan:

📌Tarkasta metsästysajat aina ennen...
Facebook: Kalastonhoitomaksu 2023 / kalenterivuosi - Eräluvat-kauppa
Facebook: Kalastonhoitomaksun 2023 myynti alkaa
Facebook: Erävalvontaa kohdennetaan kisa-alueelle
Facebook: Suomussalmen kaakkoisosissa Raatteen suunnalla oli metsäautotien pään silmukassa...
Facebook: Onko lumet metsätieltä jo aurattu? Routa Metsähallitus -tienpidon...