Eräluvat-blogissa asiantuntijat pohtivat, kuinka metsästys, kalastus ja erävalvonta tulisi järjestää luonnon ja eränkävijöiden parhaaksi. Lisäksi uusia näkökulmia ja ajankohtaisia tunnelmia erältä tarjoilevat #erävieras-bloggarit.


20.12.2019 Mikko Rautiainen

Muu kohtuullinen metsästysmahdollisuus?

Hirvenmetsästyksen aluelupia haetaan tammikuussa. Joskus hakemuksia on samalle alueelle niin monta, että eräsuunnittelija joutuu tekemään valinnan hakijoiden välillä. Erikoissuunnittelija Mikko Rautiainen kertoo, kuinka vertailu tehdään.

04.10.2019 Lasse Pörsti

ERÄVIERAS: Ei se saalis, vaan se tunnelma

"Kaveri jatkaa jo matkaa. Itse suuntaan vielä Luostanjoen varteen, ihan vain fiilistelemään sitä reunusmetsää. Mieli lepää." Somemetsästäjä Lasse Pörsti kävi metsällä suosikkikohteellaan Hirvivaara-Rostuan alueella.

27.09.2019 Riina Vauhkonen

ERÄVIERAS: Halusin itse hankkia ruuan pöytään

Somemetsästäjä Riina Vauhkonen kirjoittaa vierasblogissa metsästäjänuransa alusta. "Eniten taisin kuitenkin oppia ihan itse, ja koira oli opettajana."

01.07.2019 Pasi Korhonen

Ahventen narraaminen tarjoaa lähiruokaa ja luontoelämyksiä

Kajaanissa lapsilla ja nuorilla on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa kalastamista. Kajaanin keskustan kupeessa sijaitsevalle Hoikanlammelle nimittäin pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä tai polkupyörällä. Hoikanlammesta saa saaliiksi kansalliskalaamme ahventa, joka on monessakin suhteessa hieno kalalaji.

18.06.2019 Juha Ahonen

Erävalvonta on yhteistyötä

Metsästystä ja kalastusta eivät valvo ainoastaan Metsähallituksen erätarkastajat, vaan he myös tekevät yhteistyötä poliisin, rajavartioston, tullin sekä metsästyksen- ja kalastuksenvalvojien kanssa. Yhteisvalvonnan etuna on, että resurssit saadaan tehokkaasti käyttöön ja työturvallisuus paranee.

24.05.2019 Anne-Maarit Sepling

ERÄVIERAS: Kalastamassa hyvinvointia

Kalastuksen ja luonnossa liikkumisen hyvinvointivaikutuksia ei herkästi tule ajatelleeksi, mutta tutkimukset puhuvat huomattavien vaikutusten puolesta niin aktiiviharrastajalle kuin satunnaiselle kalastelijalle.

20.05.2019 Salla Niemetmaa

Asiakaslähtöinen Eräluvat.fi

Eräluvat.fi:ssä tehdään parhaillaan huoltotöitä. Tavoitteena on lukijaystävällinen sivusto, jota asiakkaitten on mahdollisimman vaivatonta lukea.

09.05.2019 Salla Niemetmaa

Pian otetaan käyttöön uusi metsästyksen saalispalautejärjestelmä

Eräpalveluilla työstetään paraikaa uutta riistatalouden suunnittelu- ja seurantajärjestelmää eli RISUa. Uusi saalispalaute on parhaiten Erälupien asiakkaille näkyvä osa uudesta järjestelmästä.

16.04.2019 Laura Ticklen

Vastuullista luettavaa

Suomu-lehteä voit lukea rauhassa hyvillä mielin. Olemme muistaneet sitä tehtäessä vastuumme ympäristöä, ihmisiä ja yhteiskuntaa kohtaan.

27.03.2019 Laura Ticklen

“Tärkeää asiaa tykkänään”

Lukijoiden antama palaute Suomu-lehdestä on otettu huomioon monin tavoin. Kurkistetaanpa hieman, mitä uutta ja mitä tuttua onkaan luvassa tänä vuonna…