Hoppa till huvudinnehåll

I Eräluvat-bloggen diskuterar våra experter om hur man borde organisera jakten, fisket och övervakningen för vårt och naturens bästa. Dessutom bjuder våra gästskribenter på färska synvinklar och aktuella stämningar som gästbloggare.


 

04.01.2019 Mika Laakkonen

Quo vadis, spöfiske?

Nu när ett nytt fiskeår börjar är det ett bra tillfälle att fundera över sådant som hänt och sådant som är på kommande. Vi har nu tre års erfarenhet av fiskevårdsavgiften och de nya fiskeriområdena inleder sin verksamhet under den närmaste tiden. Det ska vara enkelt att skaffa fisketillstånd, eftersom allas tillståndsavgifter behövs för att kunna vårda fiskevattnen på ett bra sätt.

28.11.2018 Laura Ticklen

Naturliga julklappar till alla

Jag har gjort en lista för naturvänner över fyra gratis eller förmånliga julklappsförslag, som du lätt hittar på nätet. De här ekologiska presenterna har alla att göra med välmående i naturen: hälsa, motion, mat, samvaro och sinnesfrid, allt i ett paket. Välkommen julen 2018!

08.11.2018 Laura Ticklen

Vad ska jag ge pappa i present?

Ge din pappa eller farfar tid i naturen som present, så ger du honom välmående och långt liv. Nedan finns sex orsaker varför fiskevårdsavgiften är den bästa - och enklaste! - farsdagspresenten.

29.12.2015 Aku Ahlholm

När allting förändrades

Det är bara en känsla. Vi fiskar och jagar som förr, men vi tror att allting förändrades 2016, skriver jakt- och fiskeinformatör Aku Ahlholm.