Siirry pääsisältöön

Eräluvat-blogissa asiantuntijat pohtivat, kuinka metsästys, kalastus ja erävalvonta tulisi järjestää luonnon ja eränkävijöiden parhaaksi. Lisäksi uusia näkökulmia ja ajankohtaisia tunnelmia erältä tarjoilevat #erävieras-bloggarit.


10.06.2014 Mikko Rautiainen

(K)alamittoja

Rautiaisen Mikko puntaroi uusia (k)alamittoja.

05.02.2014 Jukka Bisi

Auvoisen viluinen olo

Istuin peurapassissa tammikuun pakkasissa muutaman yönseudun. Vertakin piti kierrättää kiemurtelemalla, kun lattia narahteli pienestäkin liikkeestä. Oli kylmä, alle – 20 C.

06.11.2013 Jukka Bisi

Antelias marraskuu

Pimeäksi kaamokseksi tuomittu aika yllätti erämiehen, kirjoittaa Jukka Bisi.

05.11.2013 Aku Ahlholm

Yli miljoona kilometriä

Liikuntaa ja lisää liikuntaa, sanovat työterveyslääkärit. Ensi kerralla muistan sanoa, että olen oikea himoliikkuja, metsästäjä.

17.06.2013 Markku Seppänen

Mistä Nuorttijoen salakalastustuomiossa oli kysymys

Nuorttijoen salakalastajien tuomio on ollut uutisotsikoissa ja keskustelupalstoilla viime aikoina. Salakalastus tapahtui Nuorttijoella taimenen rauhoitusaikana syksyllä 2011. Tekijät jäivät kiinni, kiistivät päivänselvän rikkomuksen ja päätyivät siten käräjille.

02.05.2013 Jukka Bisi

Lupa nauttia

Susikonflikti, hirviä liikaa tai liian vähän, kalastus vai norpan suojelu, salapyyntiä... Onko riista- ja kalasektorimme muuttunut konfliktien kyllästämäksi taisteluareena? Nautimmeko enää eräkäynnistä vai hukkaantuuko harrastajien energia kiistelyyn?

08.01.2013 Hannaleena Aarnio

Toiveista totta, vihdoinkin!

Tässä se nyt sitten on, uusi eräluvat.fi - sivusto, josta löytyy kaikki Metsähallituksen eräasiat yhden osoitteen alta.