Naturaktiviteter för barn på vildmarksläger i Ekenäs

fre 4 aug 2017 10:34:00

Raseborgs vildmarksfaddrarna ordnar ett vildmarksläger till barn i åldern 8-13 år vid Grabbskog träsk nästa vecka.

Vildmarksfaddrarna ordnar ett sommarlägger vid grillkåtan vid Grabbskog storträsk på Västerby friluftsområde 7-11.8.2017. Lägret riktar sig till barn i åldern 8-13 år. Lägret är ett dagsläger och lägrets språk är svenska.

Programmet består av en mångsidig blandning av olika naturaktiviteter. Barnen får bekanta sig med och lära sig om olika arter i vår natur, fiske, elduppgörning, allemansrätten, vildmarksfärdigheter, jakt, skogsvård, orientering, första hjälpen och mera därtill.

Vildmarksfaddrarnas mål är att barn och unga får uppmuntran och tillfälle att öva att röra sig i naturen, lär sig respektera och känna naturen samt förstår principerna för hållbart fiske och hållbar jakt. Det lyckas bäst genom att erbjuda barn och unga möjlighet att träffa en erfaren jägare eller fiskare, som fungerar som frivillig, ivrig och ansvarstagande ledare när barnen får bekanta sig med ämnet med hjälp av aktiviteter utomhus. Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster ordnar utbildning för vildmarksfaddrarna på olika håll i Finland.

Fångstmått för fisk

Fångstmått för fisk har ändrats 2016. Det är förbjudet att fånga fisk som är mindre än det minsta fångstmåttet och fisk som är större än det största fångstmåttet.

Kvotbeslutet 2017-2019 (pdf)