Hoppa till huvudinnehåll

Forststyrelsen uppmuntrar jägare att jaga små rovdjur genom att erbjuda förmånliga tillstånd för jakt på små rovdjur. Exempelvis jakt på främmande rovdjur som mink och mårdhund är ett viktigt led i naturvården. Små rovdjur får jagas på en stor del av Forststyrelsens jaktområden. En jägare kan få tillstånd för jakt på små rovdjur för ett eller flera tillståndsområden.

Med tillståndet för jakt på små rovdjur får du utan kvot jaga alla små rovdjur, bisamråtta, ekorre, vildsvin samt skadefåglar såsom korp (i renskötselområden), kråka, skata, kaja, gråtrut och havstrut. Små rovdjur är räv, mårdhund, mink, mård, hermelin, iller och grävling. Fångst av mink och mårdhund, som hör till skadliga främmande arter, får fortsätta fram till den 31 juli.

Varje jakttillstånd är en investering i naturen, eftersom intäkterna från tillstånden används till viltvård.

Fullborda din investering i naturen genom att ge fångstrespons.

Köpinformation

Priset på ett tillstånd för jakt på små rovdjur är 12 euro per säsong (1 augusti–30 april). 

Försäljningen av tillstånd för jakt på små rovdjur för jaktsäsongen 2024–2025 börjar den 17 juni 2024. Du kan köpa tillstånd för jakt på små rovdjur i webbutiken och via telefontjänsten.

 

Forststyrelsens tillstånd förmedlas också via jakt- och fisketillståndens telefontjänst som betjänar vardagar klockan 9–15. 


Innan du skaffar ett tillstånd för jakt på små rovdjur bör du läsa tillståndsvillkoren samt Forststyrelsens förvärvs- och annulleringsvillkor för tillstånd.