Med vildmarksryggsäckens färdkost växer du till en friluftsmänniska och din hobby ger dig mer.

Det är lätt att inkludera vildmarksfostran i undervisningen genom att utnyttja Eräluvats undervisningsmaterial eller bjuda in en vildmarksfadder på besök.

En fiske-, jakt- eller annan naturupplevelse är en utmärkt gåva! Ditt löfte att föra ut din närstående på en utflykt i naturen kan skrivas in på ett presentkort som du printar ut.

De historiskt intressanta jakt- och fiskeobjekten är kulturhistoriskt värdefulla. Vid jakt och fiske på platserna kan man ännu se spår efter forna tiders liv. De historiskt intressanta jakt- och fiskeobjekten på finska >

Eräluvats finskspråkiga spel är roliga sätt att lära sig om fångskvoter, fiskevandring och skogsvaktarens arbete. Spela vildmarksspelen på finska >

Palosaari modellgård

Vet du hur viltdjuren vill att skogarna ska vårdas? På Forststyrelsens modellgård Palosaari i Pyhäjoki har sakkunniga skapat idealmiljöer för olika viltarter.

Bekanta dig med Palosaari modellgård >

Virtuella Petola

Välkommen till virtuella Petola! Här kan du till exempel spela minnesspel och frågesport samt läsa sagor om björnen, vargen, lodjuret och järven.

Besök virtuella Petola (suurpedot.fi) >