Hoppa till huvudinnehåll

Med vildmarksryggsäckens färdkost växer du till en friluftsmänniska och din hobby ger dig mer.

Det är lätt att inkludera vildmarksfostran i undervisningen genom att utnyttja Eräluvats undervisningsmaterial eller bjuda in en vildmarksfadder på besök.

En fiske-, jakt- eller annan naturupplevelse är en utmärkt gåva! Ditt löfte att föra ut din närstående på en utflykt i naturen kan skrivas in på ett presentkort som du printar ut.

De historiskt intressanta jakt- och fiskeobjekten är kulturhistoriskt värdefulla. Vid jakt och fiske på platserna kan man ännu se spår efter forna tiders liv. De historiskt intressanta jakt- och fiskeobjekten på finska.

Eräluvats finskspråkiga spel är roliga sätt att lära sig om fångskvoter, fiskevandring och skogsvaktarens arbete. Spela vildmarksspelen på finska.

Palosaari modellgård

Vet du hur viltdjuren vill att skogarna ska vårdas? På Forststyrelsens modellgård Palosaari i Pyhäjoki har sakkunniga skapat idealmiljöer för olika viltarter.

Bekanta dig med Palosaari modellgård.

Virtuella Petola

Välkommen till virtuella Petola! Här kan du till exempel spela minnesspel och frågesport samt läsa sagor om björnen, vargen, lodjuret och järven.

Besök virtuella Petola (suurpedot.fi).