Forststyrelsens jakt- och fisketjänster erbjuder enorma jaktmarker som alla som har ett jakttillstånd har rätt att utnyttja. Forststyrelsens jakt- och fisketillstånd garanterar att alla har likvärdiga möjligheter till mångsidiga jakt- och fiskeupplevelser på statens marker, nu och i framtiden. 

Jakttillståndet är en inträdesbiljett till de upplevelser som en jaktresa i naturen ger. Genom de intäkter som fås från tillståndsförsäljningen garanteras ett förnybart och rikt viltbestånd samt skötseln av jaktmarkerna. Forststyrelsens jakt- och fisketjänster bär ansvaret för naturresurserna och ser med hjälp av sin sakkunnighet och övervakning till att jakt bedrivs i enlighet med god praxis och på ett hållbart sätt. Forststyrelsens jakt- och fisketjänster ansvarar för jakttillstånd.

En stor del av jaktmarkerna är belägna i skogsbruksområden, där det kan idkas skogsbruk även under jaktsäsongen.

I sikte

Försäljningen av tillstånd för hönsfågeljakt inleds – Se de områdesvisa kvoterna och anvisningarna för att köpa tillstånd

07.06.2019

Dygnstillstånd för jakt av hönsfåglar börjar säljas regionalt stegvis från och med måndagen 10.6.2019 kl. 9. Nu finns de områdesvisa kvoterna tillgängliga.

Kvotbeslut om jakt

18.04.2019

Forststyrelsen har fastställt de områdesvisa kvoterna för jakt på statens mark- och vattenområden.

Eräluvat.fi-webbsidan fick en ny layout

25.03.2019

Eräluvat.fi-webbsidans förnyade layout har tagits i bruk. Förändringarna är mestadels visualiska men samtidigt har vi genomfört några små förbättringar på webbsidans funktioner.

Vi uppdaterar Eräluvat.fi-layouten - störningar möjliga

14.03.2019

Vi uppdaterar Eräluvat.fi-sidorna på torsdagen den 14. mars. Under uppdateringen kan det förekomma störningar.

Erähistoriakohteet

Olemme valinneet muutaman kulttuurihistoriallisesti merkittävän kalastus- ja metsästyskohteen Erähistoriakohteeksi. Samalla kun kalastat tai metsästät, voit tutustua kohteilla yhä näkyviin merkkeihin entisaikojen elämästä.

Vildmarksfadder

En vildmarksfadder är en ivrig och ansvarstagande vildmarksströvare eller jakt- och fiskeentusiast, som ställer upp som frivillig och inviga barn och unga i vildmarkens hemligheter. Vill du bli vildmarksfadder?

Läs mer >