Hoppa till huvudinnehåll

Läs de senaste jakt- och fiskenyheterna och bloggskrifterna och bekanta dig med tidningarna för jägare och fiskare. Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster publicerar också finskspråkiga nyhetsbrev om fiske och jakt samt aktuella nyheter från projekten. Läs på finska om hur du kan beställa nyhetsbrevet.

Nyheter

Fiskekortet före jul för dem som köper fiskevårdsavgiften den 2 november - Anvisningarna!

28.10.2021

Fiskevårdsavgiften för kalenderåret 2022 börjar säljas den 2 november 2021. Alla som köper fiskevårdsavgiften för hela året på den första försäljningsdagen får ett laminerat fiskekort per post före jul. De som gillar det traditionella fiskekortet bör anteckna dagen i kalendern  redan nu och under festhögtiden även komma ihåg fiskekompisarna. Läs det här brevet noga först.

Fiskevårdsavgiften 2022 börjar säljas 2 november – de snabba får fiskekortet till jul. Läs anvisningarna!

28.10.2021

Fiskevårdsavgiften för kalenderåret 2022 börjar säljas den 2 november 2021. Fiskevårdsavgiften kan lösas ut via Forststyrelsens försäljningskanaler eller på R-kiosker över hela landet.

Intäkterna från fiskevårdsavgifterna närmar sig 10 miljoner – fiskets popularitet har sjunkit lite sedan ifjol

10.09.2021

Under innestående år har över 250 000 fiskevårdsavgifter lösts in och man har fått in cirka 9,5 miljoner euro i avkastning. Avgifterna har lösts in långsammare än i fjol, då avkastningen i slutet av augusti redan överskred 10 miljoner euro. Fiskeintresset som nådde sin topp ifjol är dock fortfarande starkare än 2019, då intäkterna från fiskevårdsavgifterna för hela året var 8,9 miljoner euro.

Fiskevårdsavgiften behövs för fiske med hand- eller fångstredskap – kom ihåg fisketillstånden senast nu

24.06.2021

Den hetaste fiskesäsongen håller på att inledas när även mer sporadiska hobbyfiskare har semester och tillbringar tid på stugan. Forststyrelsen påminner om att de som fiskar med handredskap eller fångstredskap samt kräftfiskare alltid ska betala fiskevårdsavgiften. Vid fiske med flera handredskap eller med ett enda fångstredskap samt vid kräftfiske ska utöver fiskevårdsavgiften även tillståndet från vattenområdets ägare vara betalt.

Blogg

Quo vadis, spöfiske?

04.01.2019

Nu när ett nytt fiskeår börjar är det ett bra tillfälle att fundera över sådant som hänt och sådant som är på kommande. Vi har nu tre års erfarenhet av fiskevårdsavgiften och de nya fiskeriområdena inleder sin verksamhet under den närmaste tiden. Det ska vara enkelt att skaffa fisketillstånd, eftersom allas tillståndsavgifter behövs för att kunna vårda fiskevattnen på ett bra sätt.

Naturliga julklappar till alla

28.11.2018

Jag har gjort en lista för naturvänner över fyra gratis eller förmånliga julklappsförslag, som du lätt hittar på nätet. De här ekologiska presenterna har alla att göra med välmående i naturen: hälsa, motion, mat, samvaro och sinnesfrid, allt i ett paket. Välkommen julen 2018!