Hoppa till huvudinnehåll

Läs de senaste jakt- och fiskenyheterna och bloggskrifterna och bekanta dig med tidningarna för jägare och fiskare. Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster publicerar också finskspråkiga nyhetsbrev om fiske och jakt samt aktuella nyheter från projekten. Läs på finska om hur du kan beställa nyhetsbrevet.

Nyheter

Kungörelse: Kvoterna för jakt på samernas hembygdsområde och i övriga Finland 2022–2025

13.04.2022

Forststyrelsen har fastställt de områdesvisa kvoterna för jakt på statens mark- och vattenområden i Forststyrelsens besittning.

Fiskevårdsavgifter: De ivrigaste fiskarna finns i öst och norr

09.02.2022

I fjol betalades 9,7 miljoner euro i fiskevårdsavgifter. En jämförelse av landskapen avslöjar var Finlands ivrigaste fiskare är bosatta. 

Fiskekortet före jul för dem som köper fiskevårdsavgiften den 2 november - Anvisningarna!

28.10.2021

Fiskevårdsavgiften för kalenderåret 2022 börjar säljas den 2 november 2021. Alla som köper fiskevårdsavgiften för hela året på den första försäljningsdagen får ett laminerat fiskekort per post före jul. De som gillar det traditionella fiskekortet bör anteckna dagen i kalendern  redan nu och under festhögtiden även komma ihåg fiskekompisarna. Läs det här brevet noga först.

Fiskevårdsavgiften 2022 börjar säljas 2 november – de snabba får fiskekortet till jul. Läs anvisningarna!

28.10.2021

Fiskevårdsavgiften för kalenderåret 2022 börjar säljas den 2 november 2021. Fiskevårdsavgiften kan lösas ut via Forststyrelsens försäljningskanaler eller på R-kiosker över hela landet.

Blogg

Quo vadis, spöfiske?

04.01.2019

Nu när ett nytt fiskeår börjar är det ett bra tillfälle att fundera över sådant som hänt och sådant som är på kommande. Vi har nu tre års erfarenhet av fiskevårdsavgiften och de nya fiskeriområdena inleder sin verksamhet under den närmaste tiden. Det ska vara enkelt att skaffa fisketillstånd, eftersom allas tillståndsavgifter behövs för att kunna vårda fiskevattnen på ett bra sätt.