Hoppa till huvudinnehåll

Läs de senaste jakt- och fiskenyheterna och bloggskrifterna och bekanta dig med tidningarna för jägare och fiskare. Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster publicerar också finskspråkiga nyhetsbrev om fiske och jakt samt aktuella nyheter från projekten. Läs på finska om hur du kan beställa nyhetsbrevet.

Nyheter

Kungörelse: kvoter för fiske och terrängtrafik

22.11.2022

Forststyrelsen har fastställt regionvisa kvoter för fiske och terrängtrafik.

Guolleváriiddikšunmávssu 2023 vuovdin álgá

18.11.2022

Boahtte jagi guolleváriiddikšunmáksu lea vuovdimassii Eräluvat-gávppis, -applikašuvnnas, -bálvalannummiris 020 69 2424, R-kioskkain ja luondduguovddážiin. Olles jagi guolleváriiddikšunmáksu máksá stáhtaráđi duorastaga dahkkon mearrádusain 47 euro.

Försäljning av fiskevårdsavgiften för år 2023 inleds

18.11.2022

Nästa års fiskevårdsavgift säljs nu i webbutiken Eräluvat, appen Eräluvat, via servicenumret 020 69 2424, R-kioskerna och naturumen. För hela året är fiskevårdsavgiften 47 euro enligt statsrådets beslut från i torsdags.

Nya uppgifter i Vildmarkspasset har publicerats

14.10.2022

De nya uppgifterna i Vildmarkspasset har nu publicerats. Uppgifterna i Vildmarkspasset är material för vildmarksfostran som riktar sig till skolor och klubbar. Med hjälp av materialet är det lätt för lärarna att informera barnen om den finländska naturen och jakt- och fiskekulturen.

Blogg

Quo vadis, spöfiske?

04.01.2019

Nu när ett nytt fiskeår börjar är det ett bra tillfälle att fundera över sådant som hänt och sådant som är på kommande. Vi har nu tre års erfarenhet av fiskevårdsavgiften och de nya fiskeriområdena inleder sin verksamhet under den närmaste tiden. Det ska vara enkelt att skaffa fisketillstånd, eftersom allas tillståndsavgifter behövs för att kunna vårda fiskevattnen på ett bra sätt.