Hoppa till huvudinnehåll

Läs de senaste jakt- och fiskenyheterna och bloggskrifterna och bekanta dig med tidningarna för jägare och fiskare. Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster publicerar också finskspråkiga nyhetsbrev om fiske och jakt samt aktuella nyheter från projekten. Läs på finska om hur du kan beställa nyhetsbrevet.

Nyheter

Fiskevårdsavgiften för 2021 till salu − en presentidé som ger välbefinnande åt allt fler finländare

04.11.2020

Fiskevårdsavgiften för 2021 började säljas i början av november. Denna sommar fick fisket många nya hobbyutövare och i år har avkastningen på fiskevårdsavgifterna redan överstigit 10 miljoner euro. Forststyrelsen uppmuntrar dig till att se till att naturhobbyn fortsätter hos din närstående. Det kan du göra genom att ge fiskevårdsavgiften i farsdagspresent eller julklapp, varvid fiskerätten varar hela kalenderåret.

Tidningen Fena och andra informationskanaler är viktiga för fiskarna

29.10.2020

Cirka 75 000 personer som betalat fiskevårdsavgiften fick i augusti en Webropol-enkät till sin e-post för att utreda nöjdheten med rekordårets kommunikation och i synnerhet med tidningen Fena. Hela 18 565 personer svarade på enkäten inom utsatt tid. Ett varmt tack för den stora mängden uppmuntrande respons och bra utvecklingsförslag!

Fiske intresserade personer i alla åldrar i somras - fiskevårdsavgifterna har redan inbringat 10 miljoner euro

11.09.2020

I år överskred intäkterna från de inlösta fiskevårdsavgifterna 10 miljoner euro i början av september. Enligt Forststyrelsens enkät förklaras de ökade intäkterna både av det ökade antalet fiskare och av att de som fiskat tidigare varit aktivare med att betala av giften.

Årets intäkter från fiskevårdsavgifterna översteg redan i juli intäkterna för hela 2019

18.08.2020

Under januari–juli betalades mer än 245 000 fiskevårdsavgifter. I slutet av juli uppgick intäkterna från avgifterna till 9,5 miljoner euro. Intäkterna för hela fjolåret uppgick till knappt 8,9 miljoner euro.

Blogg

Quo vadis, spöfiske?

04.01.2019

Nu när ett nytt fiskeår börjar är det ett bra tillfälle att fundera över sådant som hänt och sådant som är på kommande. Vi har nu tre års erfarenhet av fiskevårdsavgiften och de nya fiskeriområdena inleder sin verksamhet under den närmaste tiden. Det ska vara enkelt att skaffa fisketillstånd, eftersom allas tillståndsavgifter behövs för att kunna vårda fiskevattnen på ett bra sätt.

Naturliga julklappar till alla

28.11.2018

Jag har gjort en lista för naturvänner över fyra gratis eller förmånliga julklappsförslag, som du lätt hittar på nätet. De här ekologiska presenterna har alla att göra med välmående i naturen: hälsa, motion, mat, samvaro och sinnesfrid, allt i ett paket. Välkommen julen 2018!