Hoppa till huvudinnehåll

Läs de senaste jakt- och fiskenyheterna och bloggskrifterna och bekanta dig med tidningarna för jägare och fiskare. Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster publicerar också finskspråkiga nyhetsbrev om fiske och jakt samt aktuella nyheter från projekten. Läs på finska om hur du kan beställa nyhetsbrevet.

Nyheter

Forststyrelsen söker tusen personer som vill bli medlemmar i Natur-, fiske- och jaktgemenskapen - kom och utveckla tjänster för dem som rör sig i naturen

19.01.2023

Målet är att bygga upp den största kundgemenskapen i Finland som fokuserar på jakt, fiske och att röra sig i naturen. Forststyrelsen hoppas att vandrare, jägare och fiskare skulle delta – och även de som bara drömmer om att komma ut i naturen eller för att jaga och fiska. 

Märkningen av snöskoterspår inleds i Enare-Utsjokiområdet

19.01.2023

Forststyrelsens Naturtjänster har börjat märka ut snöskoterspår på istäckta områden under veckan som inleddes den 9.1.2023. Om väderleksförhållandena tillåter strävar man efter att slutföra märkningen i januari.

Den nya chefen för jakt- och fiskeövervakningen söker effektivitet till övervakningen

12.01.2023

Kommissarie Henri Pelkonen, 35, har utsetts till Forststyrelsens nya chef för jakt- och fiskeövervakningen. "Drömjobbet skulle jag kunna säga." Pelkonen arbetar nuförtiden som direktör för tillståndsenheten vid polisinrättningen i Uleåborg.

Serviceavbrott i karttjänsten Utflyktskarta.fi 9.1.2023 kl. 06.00-09.00

04.01.2023

Serviceåtgärder görs i karttjänsten Utflyktskarta.fi måndagen den 9 januari 2023 kl. 06.00-09.00.

Blogg

Quo vadis, spöfiske?

04.01.2019

Nu när ett nytt fiskeår börjar är det ett bra tillfälle att fundera över sådant som hänt och sådant som är på kommande. Vi har nu tre års erfarenhet av fiskevårdsavgiften och de nya fiskeriområdena inleder sin verksamhet under den närmaste tiden. Det ska vara enkelt att skaffa fisketillstånd, eftersom allas tillståndsavgifter behövs för att kunna vårda fiskevattnen på ett bra sätt.