Hoppa till huvudinnehåll

Jakt- och fiskeupplevelser

Statens skogar och vatten är till för dig. Forststyrelsens uppgift är att skapa möjligheter till vildmarksupplevelser även för dem som annars inte skulle ha det. Jakt- och fiskepersonalen ansvarar för en hållbar planering av jakt, fiske och terrängtrafik, och jakt- och fiskeövervakarna har hand om övervakningen av statens marker. När du skaffar ett jakt- eller fisketillstånd gör du samtidigt en investering i naturen i och med att inkomsterna från tillståndsförsäljningen används till förmån för naturen.

I tjänsten Eräluvat.fi kan du skaffa fiske-, jakt- och terrängtrafiktillstånd för statens marker. Du kan också betala statens fiskevårdsavgift.

Aktuellt

Intäkterna från fiskevårdsavgifterna närmar sig 10 miljoner – fiskets popularitet har sjunkit lite sedan ifjol

10.09.2021

Under innestående år har över 250 000 fiskevårdsavgifter lösts in och man har fått in cirka 9,5 miljoner euro i avkastning. Avgifterna har lösts in långsammare än i fjol, då avkastningen i slutet av augusti redan överskred 10 miljoner euro. Fiskeintresset som nådde sin topp ifjol är dock fortfarande starkare än 2019, då intäkterna från fiskevårdsavgifterna för hela året var 8,9 miljoner euro.

I sociala medier

Facebook: Iijoen vaelluskalahanke 2020-2022, lohen ja taimenen sähkökoekalastus
Facebook: Photos from Eräluvat's post
Facebook: Uusi syksy, uudet kujeet - Eräpassi-tehtävät ovat uudistettuna täällä taas!
...
Facebook: Tiedätkö, miten saat tarvittaessa yhteyden alueesi erätarkastajaan?

👉 Näin...