Venäjänmaan keisari ja Suomen suurruhtinas Aleksanteri III (1845 - 1894)

Aleksanteri III toimi Suomen suuriruhtinaana vuosina 1881-1894. Hän oli hyvin venäläismielinen ja suuri ortodoksisuuden tukija, joka vastusti surmatun isänsä Aleksanteri II:n vapaamielisiä uudistuksia. Aleksanteri III:n rakkaimpiin harrastuksiin kuului kalastus, johon Kotkan Langinkosken luonnonkaunis ympäristö antoi puitteet miltei jokakesäisillä vierailuilla. Kymiläiset pitivät suuresti kesäisestä naapuristaan ja Aleksanteri III:n muistomerkin paljastustilaisuudesta muodostuikin paikallisille liikuttava hetki.

 

Metsäneuvos V.K. Ahola (1894 - 1965)

Väinö Kristian Ahola toimi Metsähallituksen metsänhoidon ylitarkastajana ja metsänhoitajana yli neljä vuosikymmentä. Aholan työkuvaan kuului valtion metsäomaisuuden hoito sekä sen kasvun edistäminen. Hän kirjoitti metsään liittyvistä asioista yli kaksisataa artikkelia, niin maallikoiden kuin ammattilaistenkin luettavaksi.

Vuonna 1959, metsäneuvos V.K. Aholan toimesta perustettiin Langinkosken eteläosaan dendrologinen puisto. Puulajipuisto käsittää kaiken kaikkiaan parikymmentä kotimaista tai kotimaistunutta puulajia. Seuraavana vuotena julkistettiin myös 28 hehtaarin suuruinen Langinkosken luonnonsuojelualue.