Siirry pääsisältöön

Peppiina, 11, nappasi jättihauen Evolta

to 13. heinäkuuta 2023 15.40.00

Nuori tyttö ja aikuinen mies esittelevät suurta haukea järven rannalla.Lähes 13-kiloinen peto tarttui uistimeen Metsähallituksen Niemisjärven kohteella. ”Olemme aina epäilleet, että kirjolohikohteissa elää jättihaukia”, sanoo kalastuksen erityisasiantuntija.

Riihimäkeläinen Peppiina Ikävalko, 11, oli kalastelemassa isänsä Tonin kanssa Evon Niemisjärvillä Hämeenlinnassa, kun uistimeen tarttui harvinainen isomus. Toni-isä onnistui haavimaan hauen ylös. Myös Metsähallituksen erätarkastaja Tommi Suonpää sattui paikalle tuoreeltaan onnittelemaan nuorta kalastajaa.

Kalalla oli mittaa 111 senttiä ja painoa enemmän kuin pyytäjällä ikävuosia. Hauki vietiin punnittavaksi läheiselle Tuuloksen S-Marketille: mittari osoitti 12,835 kiloa.

Metsähallituksen kalastuksen asiantuntijat ovat aina tienneet, että istutuskohteilla voi olla suuria haukia, mutta 11-vuotiaan saama jättiläinen yllättää silti.

”Jokaisesta järvestä löytyy yleensä se huippupeto. Kyllähän siellä suuren luokan hauille aika sopivankokoista ruokakalaa aika säännöllisesti on tarjolla”, kalastuksen erityisasiantuntija Eetu Karhunen sanoo.

(kuva: Tommi Suonpää / Metsähallitus)

10 pientä tekoa

Kalojen vuoteen voi osallistua pienelläkin teolla.
Katso esimerkkejä ja osallistu!

Vastuullisesti kalaan

Kannustamme kaikkia kalastajia ottamaan kalat huomioon harrastuksessaan. Jokaisen kalastajan velvollisuus on huolehtia saaliskalan asianmukaisesta ja kunnioittavasta käsittelystä riippumatta siitä, aikooko saaliinsa vapauttaa vai ottaa ruokakalaksi.

Tutustu ohjeisiin vastuulliselle kalastajalle.