Blogi
Aku Ahlholm

Sen piti olla miesten juttu. Viihtyä erämaassa metsästellen ja kalastellen. Rentoutua, iskeä tarinaa, hankkia villiruokaa perheelle. Piti olla, mutta ei ollut.

Vieno viri ilmassa kertoo, että tuuli on kääntymässä. Se puhaltaa lempesti erämaahan lämpöisenä, hymyilevänä, hyräilevänä ja hyvinvoivana. Nainen on astumassa isiemme jahtimaille ja kalavesille.

Me kysyimme nimittäin metsästäjiltä, kalastajilta ja retkeilijöiltä, kuinka eräretket vaikuttavat heidän hyvinvointiinsa. Torstaina 28.8. julkaisimme tulokset. Metsästäjistä yhdeksän kymmenestä kertoi metsästysretken parantaneen heidän hyvinvointiaan: retki lujitti kaverisuhteita, reuntoutti ja paransi kuntoa. Kalastajista kahdeksan kymmenestä koki retken parantaneen hyvinvointia.

Kun metsästäjät, kalastajat ja retkeilijät saivat antaa arvosanan eräretkensä vaikutuksesta hyvinvointiin, he antoivat lähes poikkeuksetta täydet pisteet. Varsinkin metsästysretki näyttää voitelevan harrastajien mieltä ja terveyttä täydellisesti.

Miten tämä siis naisiin liittyy?

Paljonkin! Jos edelleen ajattelet, että naiset nalkuttavat ja pelkäävät erämaassa, olet väärässä. Tutkimuksen mukaan naiset viihtyivät metsästys- ja kalastusretkillä vielä miehiä paremmin. He nauttivat, rentoutuvat, viihtyvät. Mitä suurempi erämaa, sitä parempi.

Se on naisten juttu. Viihtyä erämaassa metsästellen ja kalastellen. Rentoutua, iskeä tarinaa, hankkia villiruokaa perheelle. Kunhan he sinne hiljalleen löytävät.

Lue koko raportti täältä!