Blogi
Mikko Rautiainen

Metsähallituksen eräsuunnittelijoille elokuun loppupuoli oli jännittävää ja kiireistäkin aikaa. Tuoreet riistakolmiolaskentojen tulokset saatiin riistantutkimukselta. Niiden perusteella arvioitiin alkavan pyyntikauden lopulliset lupakiintiöt metsästysalueittain.

Laskentatulokset kertoivat tänä vuonna varsin hyvää. Varsin suotuisat poikasajan sääolot siivittivät metsäkanalintukannat kasvuun koko maassa. Tämä mahdollisti lupakiintiöiden kasvattamisen turvallisin mielin.

Suosituimmille metsästysalueille ja ajankohdille jouduttiin kuitenkin tarjoamaan ”ei-oota” jo varsin pian lupamyynnin alettua. Luvilla on maksimikiintiönsä myös hyvinä lintuvuosina. Muutoin tulisi ruuhkaista ja saattaisi lintukantaankin lohjeta liian syvä lovi.

Nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi ja lähteä tutustumaan uusiin kohteisiin. Riistakannat ovat hyvät koko Suomessa ja kanalinnun siiven räpsytykseltä on vaikea välttyä millään Metsähallituksen lupa-alueella.

Näin teki myös allekirjoittanut. Hengähdystauko työkiireistä vei täysin uusiin metsämaisemiin, ja toden totta - lintuja löytyi hyvin!

Tietoa metsästyskohteista löytyy täältä ja lupakaupasta voit tarkistaa ajankohtaisen jäljellä olevan kiintiön sopiville päiville. Kohteiden karttoihin sekä ilmakuviin kannattaa tutustua retkikartta.fi -sivustolla.

Hyvää alkanutta jahtikautta kaikille! Muistakaahan antaa aina saalispalaute. Niin turvaat metsästyksen kestävyyttä myös tuleville syksyille.