Lämmenneet vedet keskeyttävät lupamyynnin Kotalan koskille 12. heinäkuuta alkaen. Lupamyynti keskeytetään toistaiseksi. Aiemmin hankitut luvat suositellaan siirrettäväksi.

Lupamyynti keskeytetään Kotalan koskille tämän kesän aikana jo toistamiseen. Vedet ovat lämmenneet kohteella 21 asteeseen, joka alkaa olla erityisesti taimenille sekä muille lohikaloille varsin tukala lämpötila. Lohikalat sietävät lämpöä huonosti ja toipuvat erityisesti vapauttamisesta heikosti. Kuumilla keleillä kannattaakin välttää kalastusta sellaisilla kohteilla, joissa saaliiksi voi sattua kala, joka täytyy vapauttaa. Rauhoitettuja kaloja ovat esimerkiksi alamittaiset ja rasvaevälliset taimenet.

Veden lämpötiloja tarkkaillaan kohteella, ja tieto lupamyynnin jatkumisesta päivitetään Eräluvat-sivustolle sekä Kotalan koskien kohdesivulle. Lämpötilan kehitystä Kotalan koskilla voi tarkkailla myös itse SensorMonitor-palvelusta (sensormonitor.fi). Luethan myös Metsähallituksen ohjeet vastuulliselle kalastajalle.

Aiemmin hankitut luvat voi siirtää 

Vaikka lupamyynti keskeytyy, ei jo ostettuja lupia peruta. Metsähallituksen ei ole mahdollista yksipuolisesti peruuttaa jo maksettuja lupia ilman luvanhaltijan suostumusta. Kalastajat voivat kuitenkin siirtää lupia myöhäisempään ajankohtaan. Siirrosta ei peritä maksua, mutta siirto on tehtävä ennen kalastusluvan kalastusajan alkamista.  

Maksetun luvan voi tässä poikkeustilanteessa myös perua kokonaan ennen luvan voimassaolon alkamista ja saada rahansa takaisin. Peruutuksesta peritään käsittelykuluna 13 euroa. Maksamattomat luvat voi aina peruuttaa ilman kuluja. 

Lupien siirtämisessä ja perumisessa tulee olla yhteydessä Eräluvat-asiakaspalveluun puhelimitse 020 69 2424 (arkisin klo 9–15) tai sähköpostitse eraluvat(a)metsa.fi. Ryhmäluvissa muutospyynnön voi tehdä vain lupien tilaaja, ja kaikkien luvanhaltijoiden luvat muutetaan samalla kertaa.